PowNed komt met feministische show op NPO 3

Geplaatst op ma 06 aug 2018 om 11:04

De als vrouwonvriendelijk bekend staande omroep PowNed komt met een feministische tv-show. Redactrices Charlotte Pieters, Nadia Poeschmann en Vera Verzijl gaan het programma Meer Voor Vrouwen maken op NPO 3. Dat heeft de omroep laten weten. De dames gaan op zoek naar de positie van de vrouw anno 2018. “Na #MeToo leek de verwarring over man-vrouw verhoudingen alleen maar groter geworden. Reden genoeg  om zich te verdiepen in zichzelf en hun seksegenoten.

De grote vraag van het programma is: is feminisme wijvengezeik of valt er nog wel een strijd te strijden? “De drie vrouwen gaan de straat op en voegen zich bij hun zusters die tegen de stroom inroeien.”

Zo neemt Vera de proef op de som in Brighton: “Honderd vrouwen in hun blote tieten actie zien voeren, is voor veel mannen misschien een natte droom. Ik kreeg er in eerste instantie vooral jeuk van. Met name toen ik me realiseerde dat ik mee moest doen. Ik heb woord gehouden en heb een hele dag in mijn blote borsten rondgelopen. Op het einde van de dag snapte ik zowaar wat er bevrijdend aan is, dus ik roep op elk strand voortaan: laat je tieten zien!

Steeds delen de drie vrouwen hun ervaringen en bespreken ze waar ze zich bevinden in het feministisch spectrum. Zijn we doorgeslagen of is er nog een strijd te strijden?

Meer Voor Vrouwen is een knipoog naar het programma Meer Voor Mannen van Maxim Hartman. “Daar waar hij meer aandacht vroeg voor de man, pleiten de drie vrouwen van PowNed gedurende drie weken voor het tegenovergestelde geluid“, aldus de omroep.

Het programma wordt uitgezonden op dinsdag 4, 11 en 18 september om 21:15 uur op NPO 3. Elke aflevering duurt 40 minuten.

Foto: PowNed
13 Reacties op “PowNed komt met feministische show op NPO 3”


 1. ycheweiz

  Ha lekker weer tieten bij de NPO. Hebben ze de waakhond (de Sunny’s en Sylvana’s en ?? -ik ben haar naam kwijt) al gebeld.

 2. Shaniquilia vd Put

  De conclusie is door vele onderzoekers en wetenschappers al jarenlang getrokken: vrouwen waren gelukkiger als huisvrouw en moeder. En mannen waren daar ook gelukkiger mee. Nu zijn alle biologische patronen door elkaar gehutst en zijn we ongelukkiger dan ooit.

 3. :D

  Aldus zuurdoos Shaniquilia.

 4. Otto Groeneveld

  Doodziek word je van die schijnheilige vrouwen, als het uitkomt zijn ze geëmancipeerd anders niet.
  Waar blijven de feministische wegkijkers bij vrouwenbesnijdenis, meisjes uithuwelijken 1600 plusminus alleen in Nederland. VVD en D’66 houdt wetgeving om dit te stoppen tegen, het is maar dat u het weet. Hoofddoekjes, het minst erg van alles maar zeker een onderdrukking. Boerka’s toch ook meer aanwezig de laatste jaren. Wat doen die feministische organisaties daar aan?
  Juist, helemaal wegkijken. Jankwijven die blij zijn dat ze een tampon in het juiste gaatje duwen, wat zijn ze toch bijdehand met hun stembanden, stellletje kutwijven.

 5. Polly

  Graag meer vrouwelijke weg-werkers, bouwvakkers, putje-schepsters, vuilnisvrouwen, schoorsteenveegsters en al die andere rottige zware beroepen die nu totaal geen afspiegeling van de maatschappij zijn, dus moet hier ook maar een quotum voor komen.
  Of willen de vrouwen alleen de krenten uit de pap pikken?

 6. Japie

  Vrouwenemancipatie eindigt bij een lekke autoband!

 7. G.

  Zo? Gaan ze weer eens wat TV maken van hun dikke salaris? Mag inderdaad in de krant!!

 8. bert

  wie zijn deze mensen??

 9. Karel

  Meer tieten. Als dat emancipatie is, dan ben ik vóór

 10. mager marc

  En zo is het.

 11. bram

  Weer een clubje talentlozen uit de koker van Weessie, hoeveel zullen zij elk hebben ingelegd om dit programma te mogen maken?

 12. anoniem

  Wel een beetje een dubieus fotootje erbij..

 13. anoniem

  Rechtse feministes doen me soms denken aan de sharia…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.