PowNed komt met feministische show op NPO 3

De als vrouwonvriendelijk bekend staande omroep PowNed komt met een feministische tv-show. Redactrices Charlotte Pieters, Nadia Poeschmann en Vera Verzijl gaan het programma Meer Voor Vrouwen maken op NPO 3. Dat heeft de omroep laten weten. De dames gaan op zoek naar de positie van de vrouw anno 2018. “Na #MeToo leek de verwarring over man-vrouw verhoudingen alleen maar groter geworden. Reden genoeg  om zich te verdiepen in zichzelf en hun seksegenoten.

De grote vraag van het programma is: is feminisme wijvengezeik of valt er nog wel een strijd te strijden? “De drie vrouwen gaan de straat op en voegen zich bij hun zusters die tegen de stroom inroeien.”

Zo neemt Vera de proef op de som in Brighton: “Honderd vrouwen in hun blote tieten actie zien voeren, is voor veel mannen misschien een natte droom. Ik kreeg er in eerste instantie vooral jeuk van. Met name toen ik me realiseerde dat ik mee moest doen. Ik heb woord gehouden en heb een hele dag in mijn blote borsten rondgelopen. Op het einde van de dag snapte ik zowaar wat er bevrijdend aan is, dus ik roep op elk strand voortaan: laat je tieten zien!

Steeds delen de drie vrouwen hun ervaringen en bespreken ze waar ze zich bevinden in het feministisch spectrum. Zijn we doorgeslagen of is er nog een strijd te strijden?

Meer Voor Vrouwen is een knipoog naar het programma Meer Voor Mannen van Maxim Hartman. “Daar waar hij meer aandacht vroeg voor de man, pleiten de drie vrouwen van PowNed gedurende drie weken voor het tegenovergestelde geluid“, aldus de omroep.

Het programma wordt uitgezonden op dinsdag 4, 11 en 18 september om 21:15 uur op NPO 3. Elke aflevering duurt 40 minuten.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen