Barbie in Shownieuws: ‘Klaar met zelfmoordpogingen’

Samantha de Jong heeft woensdag in een exclusief interview met Shownieuws laten weten dat ze klaar is met haar zelfmoordpogingen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. De Jong gaat binnenkort voor zestien weken naar een afkickkliniek in Schotland. “Ja, naar omstandigheden gaat het redelijk. Ik ben er nog lang niet, laat ik het zo houden. Daarom ga ik zestien weken naar Schotland toe. Weet je, op een gegeven moment doe je dingen als je meemaakt wat ik meegemaakt heb.

Veel mensen hebben geen begrip voor De Jongs herhaaldelijke zelfmoordpogingen. “Ik krijg heel vaak vragen van: hoe kun je zoiets doen terwijl je kinderen hebt? Maar er zit gewoon te veel in je hoofd. Het is allemaal triest.”

Inmiddels is De Jong er klaar mee. “Nu krijg ik een tweede kans en die tweede kans ga ik echt aangrijpen, want hoe het nu gaat dat gaat gewoon niet. Ik heb gewoon te veel meegemaakt in mijn leven wat ik nooit een plekje heb kunnen geven. Ik word daar nu gewoon goed aan geholpen in Schotland.”

Hoe wil ze terugkomen? “Zonder drugs, zonder drank, zonder die rare dingen zoals zelfmoordpogingen, noem maar op, want daar ben ik nu ook wel een beetje klaar mee.”

De Jong gaf het interview met aan haar zijde haar nieuwe vriend. Die heeft ze negen weken geleden leren kennen. Ze heeft zijn naam Jeffrey op haar arm laten tatoeëren. “Dat is voor wat hij allemaal voor me gedaan heeft. Zoiets heeft nog nooit iemand voor mij gedaan.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen