Barbie in Shownieuws: ‘Klaar met zelfmoordpogingen’

Geplaatst op Thu 09 Aug 2018 om 9:30

Samantha de Jong heeft woensdag in een exclusief interview met Shownieuws laten weten dat ze klaar is met haar zelfmoordpogingen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. De Jong gaat binnenkort voor zestien weken naar een afkickkliniek in Schotland. “Ja, naar omstandigheden gaat het redelijk. Ik ben er nog lang niet, laat ik het zo houden. Daarom ga ik zestien weken naar Schotland toe. Weet je, op een gegeven moment doe je dingen als je meemaakt wat ik meegemaakt heb.

Veel mensen hebben geen begrip voor De Jongs herhaaldelijke zelfmoordpogingen. “Ik krijg heel vaak vragen van: hoe kun je zoiets doen terwijl je kinderen hebt? Maar er zit gewoon te veel in je hoofd. Het is allemaal triest.”

Inmiddels is De Jong er klaar mee. “Nu krijg ik een tweede kans en die tweede kans ga ik echt aangrijpen, want hoe het nu gaat dat gaat gewoon niet. Ik heb gewoon te veel meegemaakt in mijn leven wat ik nooit een plekje heb kunnen geven. Ik word daar nu gewoon goed aan geholpen in Schotland.”

Hoe wil ze terugkomen? “Zonder drugs, zonder drank, zonder die rare dingen zoals zelfmoordpogingen, noem maar op, want daar ben ik nu ook wel een beetje klaar mee.”

De Jong gaf het interview met aan haar zijde haar nieuwe vriend. Die heeft ze negen weken geleden leren kennen. Ze heeft zijn naam Jeffrey op haar arm laten tatoeëren. “Dat is voor wat hij allemaal voor me gedaan heeft. Zoiets heeft nog nooit iemand voor mij gedaan.”

Foto: SBS
54 Reacties op “Barbie in Shownieuws: ‘Klaar met zelfmoordpogingen’”


 1. Wollter

  Totaal gestoord dat wijf…

 2. Pierre

  Alles voor de aandacht…

 3. Meneer Kaktus

  ‘Er zit teveel in je hoofd’.

  Dat lijkt me in het geval van Samantha vrijwel onmogelijk.

 4. ex van Gordon

  Ze lijkt wel een opblaaspop

 5. pieter 52

  en zo lopen er miljoenen meisjes rond die hun hoofd gek laten maken door com zenders, denkren gauw beroemd te worden en weten niet wat de gevolgen zijn
  Barbie is voorbeeld nr 1

 6. sander

  Ik begrijp echt totaal niet waarom het nodig is voor haar om een ‘exclusief’ interview te geven. Het enige wat ik kan bedenken is voor de poen.

  Dan begrijp ik niet waarom Shownieuws haar geld geeft..

 7. José

  Jeffrey haar vriend? Die aandachtsgeile omhooggevallen wannabe volkszanger, met z’n veel te strakke overhemden inclusief manager die op hem g**lt? Het gaat deze jongen maar om één ding: meeliften op haar bekendheid. Oppassen meid, kies maar voor jezelf nu.

 8. Marianne

  Gewoon lekker terug naar Scheveningen. Oost West, thuis best.

 9. RTL fan

  Die krijgt later gewoon een soap op Zes.
  Once a campingzender, always a campingzender

 10. Anouk Smullers

  Die Jeffrey is het gevaar nu voor deze meid

 11. Kwakzeidekikker

  Misschien leuk om een reality show te maken over haar afkick avontuur!

 12. lik

  Haar kinderen hebben zo het verkeerde lootje getrokken.

 13. Jm

  2e kans? Ze heeft toch al 3 pogingen gedaan?

 14. robb

  Zonder de tv was er ook niet veel van haar terecht gekomen maar beter dan nu ,de media tv hebben haar kapot gemaakt en misbruikt en veel geld aan haar verdient.

 15. Bep

  Shownieuws!!!!! LAAT HAAR MET RUST!

 16. q8

  ik zeg….ze blijft doorgaan,
  is te afhankelijk van andere mensen,
  ze pakt elke nieuwe strohalm aan,
  wil ze er doorkomen…????
  dan zal ze moeten vechten,
  en dat kan ze alleen ?? ZELF !!!!

 17. Evelien

  Paar maanden opsluiten in een ontwenningskliniek heel ver weg, geen telefoon, geen social media, geen zgn. vrienden en zeker geen sensatie rioolpers voor de deur. Misschien dat ze dan nog te redden is.

 18. Joep

  Kan dat mens niet gewoon uit de media. Bah wat een idioot.

 19. Martijn

  koekoek

 20. Deadly Viper

  Wat een enge kop heeft ze ook. Ze lijkt op een opblaaspop met die snuit van haar.

 21. Otto Groeneveld

  Zieke borderliner, mens is nog geen seconde ooit nuttig geweest voor de samenleving. Rot lekker naar Jupiter en neem heel die asociale Haagse teringzooi mee.

 22. Coeus

  Het zou de media sieren als ze haar met rust lieten.

 23. Remi

  Zo.
  ‘Schotland’ is afgelast ;)

  Vond het al een raar verhaal, het is immers een peperdure privé kliniek.

  https://www.ad.nl/show/zorgverzekering-barbie-dekt-opname-in-schotse-afkickkliniek-niet~a08b778b/

 24. Claire

  De programmamakers doen echt alles zonder enige schaamte om te kunnen scoren voor kijkcijfers, ze maken doelbewust zwaar misbruik van deze zieke vrouw.
  Het is echt te schandelijk voor woorden!

 25. Cees

  Hoort helaas in een gesloten inrichting thuis.

 26. Claire

  Shownieuws is toch ook SBS 6? Deze zender moet je boycotten, een gore pulp bende!

 27. freek

  Laat die camera’s weg bij haar SBS, ook al vraagt ze het zelf. Ze is ziek. Heeft SBS haar nodig voor exposure? Echt de schaamte voorbij. Als er iets met haar gebeurd heeft ook SBS bloed aan zijn handen.

 28. Nico van Tol

  Een zwaar gestoorde vrouw wordt willens en wetens door de commerciële zenders op deze manier de dood ingestuurd. Dat zegt toch wel iets over de mentaliteit van deze beide zenders. Er zit een dun laagje vernis op dat gestoorde tuig maar ze zijn slecht, echt superslecht.
  Aan denken als je weer gaat kijken naar die ellendelingen.

 29. Godefroy France

  Helaas, nederlandse TV, het open riool van europa, zie hier het levende bewijs, wat heeft deze opblaaspop met dito aanhang nu eigenlijk gepresteerd, behalve, schreeuwen, schelden, ordinair, vulgair, hersenloos, inhoudsloos, oeverloos geblaat, te stom om te schijten, zuipen, snuiven, en dat alles omgeven door familie, vrienden, kennissen, dito primaten met dito kenmerken, van enige prestaties die het filmen waard zijn kan ik niets anders verzinnen dan dat ze onder de zonnebank lagen tieten, billen, lippen geregeld volgespoten werden, depressies werden voor de camera al neukend opgelost en voor deze therapeutische hoogstandjes werden ze betaald.
  Als volleerde aandachts hoer, werd er uit het raam (1 hoog) gesprongen nakomelingen vertoond, valse tranen geplensd, getatoeeerde idioot uit spanje met grote muil, opgevoerd, nu gaat mevrouw tokkie naar een zeer exclusieve afkick cliniek in schotland 16 weken à raison van 5000 euri per week. Wie oh wie gaat dit betalen
  Moraal; schorriemorrie genereert KIJK cijfers, maar wie oh wie wil hier naar kijken?

  Verschoon ons van deze beeldscherm vervuiling

 30. Whitedog

  Die Jeffrey heeft echt ALLES gedaan om bekend te worden en papt aan met zo’n beetje elke C-ster van Nederland, om maar aandacht te genereren.

  Deed mee aan;

  Idols
  Popstars
  Beat It
  Op Goed Geluk
  Boomhut XXL

 31. SOLANGE

  Ze is alweer uit de kliniek gerot….kinderen bij haar weggehaald ze bedankt Jefrey …ze zou de vader van haar kinderen moeten bedanken…geen woord van haar over haar kinderen wat die meemaken ..ik ik ik lees je maar…..Nu wil ze dat Mike in Nederland komt wonen voor haar…… dichter bij haar kinderen de hel wereld moet veranderen voor die gestoorde opblaaspop….

 32. SBS immoreel interview

  Wederom laat Talpa zien dat zij niet om kan omgaan met morele en ethische waarden.

  Als je goede sier wil maken met een mevrouw in je eigen programma die door de media volledig (RTL Warner) geestelijk naar de knoppen is geholpen en in Shownieuws een gesprek aangaat om eigenlijk de kijkcijfers op te krikken ten koste van de psyche van een zwakbegaafde jonge vrouw dan laat je zien dat je a- sociaal in het leven staat en normen en waarden niet laat prevaleren boven winstbejag.
  Deze vrouw hoort nu niet op tv te verschijnen maar de komende maanden in een kliniek opgenomen te zijn met als doel haar weer enigszins op de rails te krijgen.

  Weer een negatief signaal van SBS als een zender met een management die ten koste van winstbejag mensen lijkt te misbruiken.
  Het management moet zich telkenmale afvragen waar ligt de grens van het betamelijke.

 33. anonymous

  Schotland ging toch niet door omdat haar zorgverzekering dit niet vergoed?

 34. Ano Nymous

  Brr wat een spook…

 35. StefanV

  Toch weer aandacht voor Barbie; precies de aandacht waar ze zo op kickt. Verder in hoofdlijnen eens met de reactie van 11:32 uur.

 36. Mark

  Idd, therapie gaat niet door. Zorgverzekering is ook niet gek. Barbie denkt even lekker op kosten van de maatschappij op 1,5 jaar op “vakantie” te gaan. Therapie van 16 maanden is wel heel erg lang. Denk dat een half jaar wel genoeg is, net zoals bij de meeste verslaafden het geval is. Of is zij zo’n uitzonderlijk geval?

 37. Folder

  Als je klaar bent met zelfmoordpogingen, dan ben je toch dood?

 38. Peter

  Jeffrey zit ook vol met gras zo te ziem

 39. anoniem

  Tja, als je van je inkomen afhankelijk bent door bij te beunen in de roddeljournalistiek.. Ik zou ‘t zelf niet doen na zo’n ervaring..

 40. Japie

  Ze ziet er nog steeds niet uit met die lippen als een slappe fietsband.
  Wie zou al die maanden in Schotland eigenlijk betalen? Een programma maker misschien met een nieuwe soap “Barbie in therapie”?

 41. Praatpraat

  Ik hoop voor haar dat ze beter wordt.

 42. Lies

  Barbie is een beetje onze Nederlandse Britney Spears.
  Die had ook jaren geleden een meltdown maar is dankzij het ingrijpen van haar vader er weer boven op gekomen. Helaas kent de Nederlandse wet geen 5150 psychiatric hold down. In dat geval kan een ouder ook zeggenschap over financien en zorg voor kinderen afdwingen via de rechter.

 43. arjan

  Wat ze vandaag zegt is ze morgen weer vergeten dus die poging komt er heus wel .

 44. Kristel

  Diep en diep triest deze reacties denk dat vele afgunstig op haar zijn laat dat mens toch met rust

  Vreselijk hoe mens en haatdragend zijn en onverdraagzaam laat haar toch in zijn waarde het is al erg genoeg voor die kindjeszij moet gewoon goede hulp krijgen en dan gaat het vast weer beter

 45. Ronnie de Bruine

  Nog EEN keer, sloerie. Maar dan wel goed graag. Scheelt weer ‘n uitkering.

 46. Britt Scholte Lover

  Die kop van haar lijkt wel een opgeblazen ballon! Gaat ze nou nog voor Kim Holland werken? zal haar geld opleveren

 47. Anootje

  Die Jeffrey is ergens van bekend?
  Waarvan dan precies?

 48. Waternet

  We zijn alleen van haar af als ze dood is, want ze vindt dit allemaal prachtig. Zoekt bewust problemen op om maar in de krant te komen. Dat media hier nog aan toegeven ook.

 49. Backspace

  Kan dit niet eens stoppen ? Media ? Ze is zo’n verkeerd voorbeeld voor kinderen.

 50. Grafkrant

  Therapie heeft geen zin meer. Een nekschot wel!

 51. 2018

  In de krant komen met je debiliteit. En de media noemen dat een ”media persoonlijkheid”. Wat klopt hier niet.

 52. 5x

  Die gaat haar hele leven hiermee door, hoor. Ze vindt het prachtig. Ik niet. Ze komt me kilometers mijn strot uit.

 53. f

  Dreigen met zelfmoord om weer in de krant te komen…Dat is haar methode. Een mediaverbod opgelegd aan alle media met enorme boetes als consequentie als ze het overtreden, zou het beste zijn.

 54. walmart

  Als ze opeens ”klaar is met zelfmoordpogingen”, dan was het dus allemaal fake. Bij deze bewezen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.