Giel Beelen haalt Radio Veronica niet uit slop

Geplaatst op Tue 07 Aug 2018 om 10:30

John de Mol heeft met flink wat tonnen gestrooid om Giel Beelen binnen te halen voor de ochtend van Radio Veronica, maar de dj levert niet waarop werd gehoopt: het Giel-effect blijft uit. Sterker nog: de zender noteerde vorige week in de luistercijfermeting zijn laagste score sinds 2003. Met 3,5 procent aandeel is het nu de negende zender van het land, nog na nichezender 100% NL. “Het blijft toch een zorgenkindje voor Talpa“, zegt Evert Bronckhorst van mediabureau Vizeum.

De dalende luistercijfers zijn geen goed nieuws voor de Talpa-radiogroep, die verder bestaat uit Radio 538, Sky Radio en Radio 10. “Ondanks het aantrekken van Giel Beelen, ondanks al het marketingbudget dat er tegenaan gegooid wordt blijft de zender toch in een dalende tendens.

De positie van Beelen kan nog wel eens onder druk komen te staan. “Het is opvallend dat het marktaandeel van Giel Beelen lager is dan van de zender als geheel. Terwijl juist een grote naam de ‘trekker’ moet zijn en beter zou moeten presteren“, zegt hij op de Adformatie-site.

Radio Veronica mag door zijn geclausuleerde kavel minder populaire platen van nu draaien, maar met omweggetjes – bijvoorbeeld een aangepaste versie – doen ze dat nu soms toch. Misschien zit daar de crux, zegt mediajournalist Maarten Hafkamp op Spreekbuis.nl.

Hafkamp: “Iedereen draait al hits van nu. Nederland blijft gewoon Eenheidsworst FM. Misschien moet Radio Veronica terug naar de echte classic rock met veel meer nostalgie.”

De FM-luisteraars worden steeds ouder, dus waarom zou je mee willen gaan in het hitgeweld van nu?

Foto: Radio Veronica
46 Reacties op “Giel Beelen haalt Radio Veronica niet uit slop”


 1. Tim

  Veel mensen moeten kotsen van die vreselijke Giel Beelen.

 2. nic

  Wat een verrassing.

 3. Ron

  Weet niet of meneer Hafkamp ooit naar Veronica geluisterd heeft maar daar komt al sinds jaar en dag classic rock voorbij. Het is dus allemaal al eens geprobeerd op Veronica en zonder succes. Het roer moet echt drastischer om verschil te maken. En daar is ondanks de kavelvoorwaarden best nog wel wat van te maken.

 4. Ron

  En over classic rock. Dat is te niche om echt succesvol mee te worden. Andere classic rock stations zoals Arrow hebben het ook niet gered op FM destijds. Het is te beperkt, te saai en te rauw.

 5. anonymous

  Wist iedereen al, niemand wil naar Giel luisteren.

 6. Dirk

  Eerst die Beelen er uit schoppen dan word het misschien nog wat.

 7. Ingrid

  John de mol snapt het nog steeds niet. Velen zijn Giel Beelen moe. Over het paard getild mannetje met zijn domme uitspraken. En zo zijn er nog velen die John binnen haalt,maar de kijker niet op zit te wachten. Kom met jong,fris talent!
  Scheelt ook een hoop geld.

 8. Wanny

  De classic pop en rock luisteraar is al naar Radio 10 verhuisd of luistert naar Radio 2. En deze doelgroep lijkt me niet het soort mensen dat Giel erg kan waarderen. Is totaal geen match.

 9. Ron

  @Ingrid: jong fris talent bestaat er niet. Er is al jaren geen goede DJ lichting meer. Het zijn zielloze praatgrage ego robots met piepstemmetjes.

 10. Peter

  De luistercijfers van de afgelopen en deze maand zijn niet representatief vanwege het weer en vakantie. Giel was de afgelopen twee weken niet aanwezig en deze week ook niet.

 11. snuifje

  Als Veronica een paar duizend euro had besteed aan een marktonderzoekje waren ze nooit met Gielepiel in zee gegaan. Wordt niet meer gepruimd namelijk.

 12. Ron

  @Peter: gaat niet op dat argumenten, de trend is al een tijdje dalende. Het helpt ook niet mee.

 13. Jay

  Persoonlijk vind ik Veronica een fijn station, met weinig Nederlandstalig en geen urban een verademing in het radiolandschap.

  Verder blijven DJ’s wat mij betreft van onderschikt belang, maar is de play-list vele malen belangrijker. Maak die gevarieerder en spannender en Veronica zal weer stijgen.

 14. Bernadette van Fluitenbergl

  Veronica moet weer sexy worden en met die vreselijke achterhaalde naam gaat dat niet lukken.
  Maak deze zender weer sexy met nieuwe mensen en een nieuwe naam dan zal je zien als het weer sexy is dat het goed gaat komen.

 15. Coeus

  Typisch een geval van: alles klopte met hem bij een specifieke club, op een specifieke zender in een bepaalde periode, maar daarbuiten werkt het niet. Beelen zal wel weer een keer bij de NPO belanden, maar bij Talpa gaat het avontuur niet lang duren.

 16. Jeroen

  Een ochtendshow zonder sidekicks luistert niet echt prettig weg voor mij. Plus dat Veronica vaak de zelfde platen draait..

 17. Mediaprak

  De combinatie (conservatieve) Veronica (luisteraar) en Giel Beelen werkt niet.

 18. Japie

  Beelen is écht niet zo populair als hij denkt te zijn!
  Braakneigingen krijg ik van die vent.

 19. ali

  Een gekke vraag misschien , heeft die John de Mol een paar jaar in de coma gelegen. Hij haalt allemaal mensen binnen die vreselijk uitgekotst zijn door t publiek.

 20. b

  Beelen eruit en het zal ongetwijfeld beter gaan

 21. Joep

  100%NL groter dan Radio Veronica met Giel Beelen en alle aandacht op de talpa zenders. Of knap van 100%NL of slecht van veronica.

 22. sjon

  ja maar volgens giel komt allemaal weer goed met de luistercijfers

 23. Bart

  Iedereen wist dit al behalve de Mol blijkbaar.
  Giel is nooit echt heel populair geweest. Ondanks dat de VARA en 3FM hem altijd als boegbeeld naar voren schoven. Giel had succes omdat hij bij 3FM omringt was door namen als Ekdom, Stenders, Corton, Coen & Sander en Timur & Ramon. Men nam Giel met de ochtendshow op de koop toe.

 24. Me

  Er is noch maar een echt radio station en dat is NPO Radio 2.
  Niets kan hier aan tippen. En ook al denkt John de Mol door DJ’s weg te kopen
  Radio 2 te verzwakken het tegendeel is waar. Velen zijn blij dat die in herhaling vallende Ekdom weg is. Het gaat toch nog altijd om de muziek die gedraaid wordt en niet om de DJ’s.
  Giel is maar bij een klein groepje geliefd en paste niet meer bij 3FM.
  Veronica draait steeds dezelfde nummers en de DJ heeft niet echt inbreng.
  Radio 10 gaat ook achteruit door de komst van Ekdom.
  De luisteraar heeft genoeg van deze overbetaalde praters.

 25. Me

  sorry noch moet natuurlijk nog zijn

 26. Wop

  John de mol durft niet te gaan voor iets nieuws. Hij is geen pionier, geen vernieuwer. Hij haalt continu een bewezen concept terug en bouwt er iets nieuws om heen. De enige die dat kan dragen is Linda de Mol, en heel soms zit er een product tussen wat wel werkt zoals the voice.

  Ook met VI is hij zich totaal niet bewust van het feit dat het een kleine doelgroep heeft die er naar kijkt, en de media die er af en toe van smult. Ook met Gordon haalt hij iemand in huis die al lang over z’n hoogte punt heen is

  Het is een prima zakenman en hij weet een product goed te verkopen, want hij let op de kleine details, maar hij is geen manager, hij weet niet hoe hij iets succes laat behouden.

 27. Jollie

  Blaas het oude Veronica nieuw leven in. Succes verzekerd. Die wisten hoe radio gemaakt moest worden. Het Leeft nog steeds enorm. Populair op internet is radio 192, met die tijd van vroeger.

 28. Ron

  @Jollie: dat hebben ze al eens gedaan maar zonder succes, en dat is nog maar zachtjes uitgedrukt. Ze probeerde met de ‘volle vrijdag Veronica’ stijl een historische en nostalgische vibe te creëren. Maar het klinkt hard, van nostalgie en sentimenten kun je niet vreten…. De rest is geschiedenis…

 29. jaap knasterhuis

  als giel toch ontslagen word kan hij altijd reclame in voor hondenbrok zoals chappie
  komt zijn honden gebit toch
  goed van pas

 30. wauter

  Terug naar het 80’s en 90’s format waarmee ze begonnen in 2003.

 31. Bart

  @Ron Misschien was het niet op het juiste moment. Van nostalgie en sentimenten kun je prima eten. Op dit moment razend populair over bijna de hele wereld. Niet voor niets komen er allerlei series, films en muziek terug
  .

 32. bas

  Punt is dat Beelen zijn geloofwaardigheid is kwijt geraakt.
  Eens een briljant radiomaker, maar kwijnt weg bij de commercielen.
  Hopelijk krijgt hij ooit nog een kans op radio 2.

 33. Bart

  @bas De Radio 2 luisteraar zit niet op Giel te wachten.

 34. Ron

  @wauter: dat doen ze nu ook. Er is niets veranderd aan de muziek, alleen de pay-off is veranderd naar pop/rock hits. Maar die pop/rock hits waren voorheen gewoon die 80’s en 90’s zoals nu nog steeds, en zelfs zero’s en nieuwer.

 35. frank jansen

  beste peter… luistercijfers zijn bekend tot eind juni, dus je opmerking van 11.13 slaat kant nog wal

 36. Theo

  Ssssst…. Geheimpje…. Ik denk dat giel nogal over de datum is…. Niet verder vertellen hoor!!! Niemand heeft t nog door …. ZUCHT….

 37. Karel

  Goh wat een verrassing.

 38. Grafkrant

  Giel kan beter stoppen met radio maken.

 39. Ernst

  Steeds meer mensen stellen hun eigen playlist samen. Dus het einde van de DJ komt in zicht. Edwin Evers had dat als eerste door, terwijl hij heel goed te pruimen was.

 40. Bart

  @Ernst Er zijn heel veel mensen die leuk vinden om gewoon naar radio te luisteren. Dat zal nog heel lang zo blijven. Beide manieren kunnen prima naast elkaar bestaan. En door de zelfde mensen worden beide manieren gebruikt.

 41. Annoniemus

  Giel zit zelf in het slop laat staan dat hij een radio station er uit kan halen !

 42. rafi

  giel

  maak tijd voor je zelf

  uiterlijk en je gele hondengebit

 43. Heimen Stoffels

  @Ernst Pardon? Edwin Evers had dat als eerste door? Dacht het niet! Patrick Kicken had dat als eerste door.

 44. Radios

  Inderdaad NL radio is éénheidsworst, draaien allemaal hetzelfde, veel gepraat,
  oubollig lollig etcetc….

 45. dj

  maak gewoon oldies zender van veronica want nu is saai zender

 46. said v biene

  Ik denk dat veronica weer meer monsterse hits zoals toen met hitradio 1224 veronica
  En de naam omdopen tot hitradio veronica deze naam klinkt beter als de naam radio veronicaik den dat het ook daaraan ligt ik heb zelf ooit ook een radio station gehad onder de noemer
  Radio 13 ik verloor steeds meer luisteraars toen had ik de naam veranderd naar hitradio 97.5
  En de luizteraarz kwammen terug bij deze zender als talpa slim is veranderen ze de naam van radi0 veronica in veronica fm

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.