Droneshow met BN’ers is regelrechte flop op SBS 6

Geplaatst op vr 31 aug 2018 om 9:07

De nieuwe BN’er-show Drone Masters is donderdagavond erg slecht van start gegaan op SBS 6. Het programma van Talpa Producties kwam om half tien niet verder dan 218.000 kijkers en 4,2 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is een uitermate slechte score voor een vlaggenschip van een zendergroep. SBS 6 werd tijdens Drone Masters aan alle kanten ingehaald. Slechts twee tv-zenders trokken nóg minder bekijks op dit uitzendtijdstip.

In het nieuwe tv-programma strijden zeven BN’ers tegen elkaar om wie de beste dronepiloot is. De deelnemers zijn Timor Steffens, Remy Bonjasky, Tim Haars, Rudolph van Veen, Fockeline Ouwerkerk, Tanja Jess en Bertie Steur.

Elke aflevering voeren zij onder leiding van presentator Dennis van der Geest drie verschillende opdrachten uit: een behendigheidsopdracht, een foto-opdracht en een video-opdracht.

De lead-in van Drone Masters was een herhaling en zelfs daar keken nog meer mensen naar. Mensenkennis wist 298.000 kijkers (5,6 procent) te noteren, overigens ook een beroerde score.

Al met al is SBS 6 het nieuwe tv-seizoen niet bepaald lekker begonnen.

Foto: SBS
47 Reacties op “Droneshow met BN’ers is regelrechte flop op SBS 6”


 1. Choco115

  Lead-in mensenkennis was helemaal geen herhaling, was een nieuwe aflevering

 2. David

  wat denkt Johnnie dan….een drone met een paar trieste zogenaamde bn ers
  mis nog onze mevr trusvolll en nicoootje en die aandacht trekker bassie

 3. Els de wit

  Mensen kennis was eerste van nieuwe reeks
  Super flop avond Sbs
  Nu hebbe
  Nu hebben ze het probleem VERONICA is groter dan Sbs
  Rtl (1990) zelfde probleem met Rtl
  Tja dat gaat koppen kosten

 4. Britt Scholte Lover

  Mensenkennis was een nieuwe aflevering , geen herhaling !

 5. Cees

  Jammer, want ik vind Dennis wel sympathiek (Camping Oranje). Maar wie bedenkt die soort onzin en dan ook weer met die talentloze 5e range Nederlanders….

 6. Otto Groeneveld

  Welke gestoorde verzint zoiets? En ze krijgen ervoor betaald en niemamd van die opvreters in het management heeft het verstand of realiteitsbesef dat zoiets niet aanslaat.
  Vroeger werd je voor minder ontslagen.

 7. Dc

  Begint goed voor 6. Vanavond maken ze ook een domme fout door Undercover in Nederland tegen over VI en The Voice te zetten. Dat had gewoon naar Zondag gemoeten om 21.30 dan had je nu met dat gebeuren in de legerbasis best tussen de 800.000 en de miljoen kijkers gehad.

 8. Vertrossing

  Geheel terecht, wat een armoede dit programma.

 9. Curryworst

  De SBS kijker bestaat voor 66% uit 50-plussers. Die zijn toch niet geïnteresseerd in dronespelletjes. En dan nog wel met een stel sntuntelende BN’ers uit de C-categorie.
  Jongeren hebben meer met drones maar die halen de info wel van YouTube.

 10. Alex

  Dit najaar gaat zwaar worden voor SBS6. Zeker nu ze Dr. Tinus gedumpt hebben.

 11. Laurens

  @DC;
  6 had dit gewoon op zondag moeten laten staan!

 12. Thea

  Zijn de halfjaarcijfers als bekend van Talpa?

 13. Laurens

  Overigens vond ik Drone Masters wel erg lijken op Het Perfecte Plaatje, maar Dennis van der Geest is een beroerde presentator in deze…
  Wie weet groeit het dus nog, net als het Perfecte Plaatje. Dit begon voor RTL4-begrippen ook wat minder.

 14. Zalmneusje

  Wie verzint deze programma’s in hemelsnaam? Wat is de aantekkingskracht van drones? Waarom toch weer die eeuwige C-categorie BN’ers? Ze weten vij sbs trouwens ook nooit aansprekende titels te verzinnen. ‘Drone masters’ klinkt meer als een technische docu op Discovery Channel dan als een gezellig familieprogramma.

 15. Derk

  Timor Fockelien Tim???

 16. Bart

  Aan dit programma had men helemaal niet moeten beginnen. Iedereen ziet op kilometers afstand dat het een flop gaat worden behalve bij 6. Volgende week staat het ook nog eens tegenover Expeditie Robinson.

 17. Meneer Kaktus

  In principe is toch elke nieuwe productie op de campingzender een flop? Kan me het laatste succes in ieder geval niet herinneren.

 18. Zomaar

  Hebben nu ze nog niet door dat NL helemaal klaar is met die z.g. BN’ers die de meest idiote spelletjes doen?

 19. Robert

  Die Bonjasky laat zich tegenwoordig ook overal voor lenen zeg.
  En van Tanja Jess grijp ik naar de fles.

 20. lamberto

  Hadden ze iets anders verwacht dan? Drones? BN-ers? get a life!

 21. Walter

  Misschien moet 6 eens beginnen met betere en leukere programma’s uit te zender.
  Moet zeggen de zender 6 me niet aanspreekt.

 22. Deadly Viper

  SBS6 FLOPS tot nu toe…

  House of Talent
  Drone Masters
  Lucky 13

  Sinds John de Mol de boel heeft overgenomen gaat het nog slechter dan ooit met SBS6. Het Talpa effect is in het SBS kamp terecht gekomen.

  Sport7
  Tien
  SBS6

  Kwestie van tijd en het kleine Talpa Networks wordt opgeslokt door de veel grotere RTL Group.

 23. Freek

  Waarom zou je er naar willen kijken? Dat zouden programmamakers zich ook eens af moeten vragen.

 24. ed

  @Curryworst: Niet zo generaliseren. Ik ben 64 jaar en kan U verzekeren dat al jaren SBS niet bij mijn voorkeurzenders staat. Sterker nog ik kijk die zender nooit vanaf het moment dat ze films niet alleen veelvuldig gingen onderbreken door reclame maar ook met Hart van Nederland.

  Er staat alleen Veronica sinds kort onder de voorkeurzenders maar ik kijk vanavond nog een keer en als daar weer zoveel reclame is dan is die ook weer weg.
  Verder zit ik veel op Youtube. Dus ook dat is niet alleen voor jonge mensen. Met mij veel ouderen.

 25. Tv junkie xl

  Tja, hoog tijd om het creatieve team bij Talpa te vervangen…wat een armoe

 26. Kathie jansen

  Haha vind ik niet gek .als je de voor filmpje ziet .hoe arogant .ze allemaal lopen alsof ze heel wat zijn.heb je al geen zin om te kijken.

 27. Chiel

  Dat ziet toch iedereen van tevoren? Over 2 weken te zien op de zondagmiddag…

 28. Deadly Viper

  Ze zijn bij SBS/Talpa creatief gezien gewoon bankroet.

 29. oja

  Gat John alleen maar om het ophogen van earn out, dus omzet genereren Kijker doet er pas vanaf mid 2019 weer toe.

 30. Britt Scholte Lover

  Undercover in NL tegenover The voice senior en veronica inside en ook tgeenover Twente – Roda jc is zeer slecht geprogrammeerd van SBS 6!
  Ze gooien hun eigen glazen in zo

 31. Tim20 MJ

  SBS moet terug naar een jaar of 3 geleden toen het succesvol investeerde in drama van eigen bodem. Per direct terugkomen op besluit om Celblok H en Dokter Tinus te schrappen. Met nieuwe Will Koopman meuk (die serie met Yolanthe bijvoorbeeld) gaat 6 het ook niet redden. Tevens op donderdag of vrijdagavond een nieuw seizoen Bureau Raampoort.

 32. Wyatt

  Die SBS series waren al over hun hoogtepunt heen en zulke series kosten veel geld en zo geweldig waren de kijkcijfers nou ook weer niet en het moet goed scoren in de doelgroep anders heb je er geen moer aan.

 33. Twan

  Gister 2 minuten zitten kijken maar wat slecht zeg. En dan meneer judo die denkt dat die kan presenteren.

 34. Baron von Habenichts

  Het is duidelijk dat die omhooggevallen cameramen zijn plafond heeft bereikt. Al een paar jaar trouwens. Maar weet je wat? Misschien is een talenjacht een goed idee pf nee, iets met mongolen en zijn zoontje erbij. Of met terminalen op reis, ja dat is leuk!

 35. Baron von Habenichts

  Het is duidelijk dat die omhooggevallen cameraman zijn plafond heeft bereikt. Al een paar jaar trouwens. Maar weet je wat? Misschien is een talenjacht een goed idee pf nee, iets met mo n-golen en zijn zoontje erbij. Of met terminalen op reis, ja dat is leuk!

 36. Hillie

  Wat wil je dan. Dennis van der Geest doet mee. Die heeft maar goed programma gedaan en die kwam ook nog eens niet op zijn conto maar op de oudjes. Laat het presenteren door bejaarden, misschien wordt het dan een succes. Blijkbaar zijn bejaarden de afgelopen jaren de succesformule op tv. Overal waar bejaarden aan meedoen, schieten de kijkcijfers omhoog.

 37. Mark

  Drones zijn nu alweer uit. SBS komt altijd met iets als de hype al weer ten einde loopt, net zoals vloggende hollanders.

 38. TT

  Tanja Jess en Bertie Steur dan weet je zeker dat je geen kijkers krijgt. Duitsche herder en Bertie die ook overal opduikt…

 39. Ron Rietlandpark

  Toch ook niet zo gek, SBS wordt geleid door Peter de Monnink, die tevens ook baas advertentieverkoop is, hoe kun je nou van een advertentieverkoper verwachten dat ie ook verstand van TV heeft?? Onbegrijpelijk dat zo iemand daar TV-baasje mag spelen, zonder enig verstand van zaken.

 40. tim

  triest ideeen weer eens met bners

 41. jaap knasterhuis

  tja geurtje en ik hebben genoten van drone masters’kan niet wachten op volgende aflevering

 42. ox

  Tanja jess was bijna afgehaakt omdat alle drones wit zijn.

 43. Sip

  Weer BNNers; afschuwelijk.

 44. aammehoela

  John de Mol staat tegenwoordig voor flopperdeflop floppderdeflop. Dit was toch te verwachten. Geen verrassing.

 45. Marcel

  Beste Tim20 MJ en Ron Rietlandpark: Grow up. Sinds de overname Talpa/Sanoma in 2011 is SBS down the drain qua marktaandeel. Toen stonden ze op 12 procent nu op 7 of 8? Peter de Monnink is gewoon een speelpop, niks meer, niks minder. Hij stelt niets voor. Het enige wat zou helpen is Eric van Stade en zijn team terug in het zadel. Met heel weinig geld, hele hoge marktaandelen scoren. En zo grappig dat het commentaar van een half jaar Popstars nu gewoon common is. Het hele jaar is The Voice bij RTL op tv. Eerst een half jaar Voice, dan 2 maanden Voice Kids en nu Voice senior. Lekker creatief.

 46. Mlkersten

  Afgestofte bnners met drine wat een onmogelijk programma

 47. Derk

  Rene Oosterman en niet Peter programmeert.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.