Carice en Jelka van Houten zijn boos op Brusselmans

Actrices Carice en Jelka van Houten vinden schrijver Herman Brusselmans heel erg triest. Dat laten ze weten in reactie op een column die hij voor Nieuwe Revu schreef over Jelka. Brusselmans zet Jelka in het stuk neer als ‘de mislukte zus van Carice’. “Jelka van Houten werd geboren op 1 september 1978 (twee jaar na haar mooiere en intelligentere zus Carice) als minder leuke dochter van Sjoerd van Houten“, schrijft hij. “Jelka werd beschouwd als een mislukte uitgave van Carice.

Het is slechts een passage uit een hele tirade. Ongelooflijk triest, vindt Carice. “Jammer, vroeger schreef hij leuk, vandaag is het een armoedig geval. RIP Herman’s gevoel voor taal en humor.

Jelka daarop: “Ach geen zorgen lieve zus. Het heeft misschien te lang geduurd sinds de laatste mislukte zus ronde. In komkommertijd valt men graag in herhaling. Gelukkig heeft hij mij nog nooit in het echt ontmoet, want hij zal in katzwijm vallen. Dat kan die arme man niet aan zoveel charme…

Toch sneu voor Herman dat hij dit nu pas aankaart aangezien dit soort columns al zo vaak door anderen en ook geestiger zijn geschreven… Het is een beetje alsof hij nu pas de hype van de fidget spinner heeft ontdekt en komt aanhaken terwijl ze al bijna uit de handel zijn.

En dan nog er een recensie over moeten schrijven omdat je een deadline had en het dan alleen nog kunnen schrijven met wat je kon vinden op Google Search en andere online recensies zonder het ding ooit je handen te hebben gehad… Maar ik snap het Herman, ik heb dat ook best vaak.

De Revu-column van Herman Brusselmans kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen