Carice en Jelka van Houten zijn boos op Brusselmans

Geplaatst op do 30 aug 2018 om 17:00

Actrices Carice en Jelka van Houten vinden schrijver Herman Brusselmans heel erg triest. Dat laten ze weten in reactie op een column die hij voor Nieuwe Revu schreef over Jelka. Brusselmans zet Jelka in het stuk neer als ‘de mislukte zus van Carice’. “Jelka van Houten werd geboren op 1 september 1978 (twee jaar na haar mooiere en intelligentere zus Carice) als minder leuke dochter van Sjoerd van Houten“, schrijft hij. “Jelka werd beschouwd als een mislukte uitgave van Carice.

Het is slechts een passage uit een hele tirade. Ongelooflijk triest, vindt Carice. “Jammer, vroeger schreef hij leuk, vandaag is het een armoedig geval. RIP Herman’s gevoel voor taal en humor.

Jelka daarop: “Ach geen zorgen lieve zus. Het heeft misschien te lang geduurd sinds de laatste mislukte zus ronde. In komkommertijd valt men graag in herhaling. Gelukkig heeft hij mij nog nooit in het echt ontmoet, want hij zal in katzwijm vallen. Dat kan die arme man niet aan zoveel charme…

Toch sneu voor Herman dat hij dit nu pas aankaart aangezien dit soort columns al zo vaak door anderen en ook geestiger zijn geschreven… Het is een beetje alsof hij nu pas de hype van de fidget spinner heeft ontdekt en komt aanhaken terwijl ze al bijna uit de handel zijn.

En dan nog er een recensie over moeten schrijven omdat je een deadline had en het dan alleen nog kunnen schrijven met wat je kon vinden op Google Search en andere online recensies zonder het ding ooit je handen te hebben gehad… Maar ik snap het Herman, ik heb dat ook best vaak.

De Revu-column van Herman Brusselmans kunt u hier lezen.

Foto: RTL
40 Reacties op “Carice en Jelka van Houten zijn boos op Brusselmans”


 1. Boris

  Brusselmans zit er ook volkomen naast. Jelka is een veel betere actrice.

 2. Achmed

  Carice is heel viesssss

 3. Shaniquilia vd Put­®™

  Tja, daar zou ik ook boos om worden. Misschien verdient ze het hoor, maar daar ben ik niet van op de hoogte.

 4. MuloMan

  Ik heb de column gelezen en ik denk dat daar geen speld tussen te krijgen is. Die Jelka is inderdaad verschrikkelijk, maar die Carice kan er ook wat van!

 5. luukie

  Brusselmans heeft gewoon gelijk.

 6. Jacob Tanach

  Carice en Jelka van Houten acteren blijkbaar ook in het ‘echte wereld’ zo te zien; ze bewijzen weer hoe ongeloofwaardig dat filmwereldje werkelijk is!

 7. Don

  Zo is Brusselmans nu eenmaal, gewoon accepteren en niet gaan zeiken! whahaha

 8. IP Reclame

  Los Pollos Hermanos

  Where something delicious is always cooking!

 9. Joke Bruis

  “One of Europe’s most celebrated actresses, Carice van Houten is perhaps best known for her lead roles in Paul Verhoeven’s award-winning Black Book, Bryan Singer’s Valkyrie opposite Tom Cruise and as Melisandre on Game of Thrones.”

  https://m.imdb.com/name/nm0396924/bio?ref_=m_mn_ov_bio

  Carice is niet alleen wereldberoemd, maar dankzij haar rol in Game of Thrones inmiddels multimiljonair. Selfmade. Maar hier weten een paar azijnpissers het weer beter. Mijn God, wat is het niveau van de reacties op Mediacourant weer ontzettend laag.

 10. Marcooo

  Herman had net zo’n stoere column over Anouk. En toen stond Anoek ineens achter hem bij een of ander programma en toen was ie helemaal bang en zielig en ineengekrompen toen Anoek hem met zijn column confronteerde. Vanaf dat moment vond ik Herman zo een triest en sneu mannetje. Nu durft ie weer. Een durfal van de droevige figuur die Herman

 11. KingAlert

  Brusselmans is gewoon een lelijke vent die een bijna minderjarige als vriendin heeft. Bij de vader O3gene ballen we er over. Bij hem gunnen we t hem wel. Een vrouw van zijn leeftijd kan wel wat beters krijgen.

 12. Carice

  Nee hoor Bart, dit is echte liefde. Kijk eens in de spiegel dan zie je pas iets engs, met je bierbuik en kale kop ! Bijna net ze eng als die Brusselmans, vieze vent met dat opgewassen hippie kapsel.

 13. BEUK DE BOOM

  Doet me denken aan Patty Brard die helemaal door het lint ging naar aanleiding van een column van Nico Dijkshoorn.

  Dit soort dingen gebeuren in columns.

  Het is geen persoonlijke brief, het is een COLUMN.

 14. Curryworst

  Een beetje vergelijkbaar met Doutzen Kroes en haar zusje Rens. Die ook zo graag in de spotlights wil staan maar niet verder komt dan een superfoodblog. Waarin ze allerlei onverantwoorde voedingsadviezen geeft.
  Of Katja Schuurman en haar jongere zus Bridget.

 15. scott_0

  Allebei lelijk als de hel. Ik ben ook niet knap en daarom kom ik ook niet op het scherm.

 16. Otto Groeneveld

  Tja zusjes hé.

 17. MuloMan

  Spot on. Beam me up Scotty!

 18. Vaat

  Moetje je echt druk maken over een stukje van Brusselmans? Volgens is het de bedoeling dat hij BN-ers afzeikt en dat sommigen daar dan niet tegen kunnen, dan heeft hij dus bereikt wat hij wilde. Je kan er ook hard om lachen en je kont ermee afvegen. BN-ers, het zijn net echte mensen :) ik geloof dat niemand nog de Revu leest trouwens.

 19. Ernst

  Carice is een hele mooie vrouw en een geweldige actrice. Wat heeft haar zus daar mee te maken?

 20. Joram

  Brusselmans voorziet in een bepaalde behoefte. Iemand met een beetje intelligentie weet dat je het niet serieus moet nemen. Gewoon schijt aan hebben. Lees z’n stukje over Herman Koch bijvoorbeeld. Tussen de regels door lees je gewoon waardering.

 21. MuloMan

  Brusselmans zegt: iedereen is uniek behalve ik¨Hij cijfert zichzelf weg maar stands out of the crowd tegelijkertijd. Ik mag dat wel. Denk daar maar eens even over na voordat je (ver)oordeelt.

  PS: Dat wordt lachen met die LOM-jongen maandag.

 22. Kobus

  Hermans als in: “van Herman” schrijven we zonder apostrof Carice. En dan Hermans taalgevoel doodverklaren. Tsss

 23. Meneer Kaktus

  Ik zou die zusjes weleens keihard – naakt – door de caravan willen jagen. Kijken of ze dan nog steeds zoveel praatjes hebben.

 24. Ik meen het

  Het zou acteurs verboden moeten worden om te zingen, net als dat het zangers verboden zou moeten worden om te acteren. Acteurs moeten ook niet willen schilderen en schilders moeten ook niet willen acteren. Of zingen. Bassisten van zeeuwse k*tbands moeten niet doen of ze dichter zijn, maar tegelijk moeten dichters ook niet doen of ze de bassist van een Zeeuwse k*tband zijn. Schoenmaker, blijf bij je leest!

 25. Gupje

  “Vrouwen betrekken alles op zichzelf”.
  Carice en Jelka: “helemaal niet waar! Wij niet hoor!”

 26. Annoniemus

  Al is het satire de waarheid komt altijd hard aan als Brusselmans spreekt !

 27. Martin Gaus

  Mijn hond heet Jelka.

 28. Peter Ban

  Die twee dozen laat zich wel kennen door te reageren op een column, het laat tevens zien dat ze heel druk bezig zijn met hun zelf.

 29. W©llter

  Waar blijven de kijkcijfers ?

 30. Remi

  Herman rulez !
  Geweldige columns ;)

  https://revu.nl/auteur/7/herman-brusselmans?page=1

 31. Peter

  Harige jankdozen

 32. Peter

  Oroest

 33. J

  SBS6 gaat wel lekker:
  Lucky 13 66.000
  House Of Talent 126.000
  Mensenkennis 298.000
  Drone Masters 218.000

  Gister ook al Race tegen de Klok maar 233.000

 34. Karel

  W©llter zn shit kennen we inmiddels wel dus laat die kijkcijfers maar zitten

 35. W©llter

  Carice doet het oke
  Jelka doet het leuk
  Veronica is beter

 36. A.Zijn

  @J Aangezien Expeditie Robinson nog niet was begonnen heb ik wel gekeken naar 6. Mensenkennis was wel aardig. Drone Masters viel zwaar tegen. Haalt het niet bij Het Perfecte Plaatje. Slaapverwekkend.

 37. Japio

  Het valt natuurlijk niet mee om tegen zo’n enorm talent als haar zus Carice op te boksen. Uit Brusselmans’ vooringenomenheid blijkt echter dat hij nog nooit naar de serie Jeuk heeft kunnen kijken of gekeken. Carice zou haar in deze rol niet kunnen verbeteren, vermoed ik.

 38. Paul

  IK MIS CARLO’S TV CAFE

 39. Ronald

  Jelka is lief!

 40. A Tempelman

  Brusselmans was in zijn jonge dagen een opgewekte misantroop. Nou is hij in de valskuil van ouderdom gevallen. Daar gaat men zich herhalen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.