Auteur antivaccinatieboek woest op Janine Abbring

Schrijfster Tineke Schaper is er behoorlijk pissig over dat Janine Abbring ervoor heeft gezorgd dat haar boek Leven Zonder Vaccinaties uit de etalage van de Amsterdamse Vitaminstore is gehaald. Dat laat ze blijken bij AT5. Abbring schrok zich een hoedje dat het boek werd aangeprezen door de winkel, plaatste een twitterbericht en zorgde er daarmee voor dat het boek verbannen werd. Het is in ons land immers heel erg controversieel om je kinderen niet in te laten enten voor ziektes als polio.

Schaper is not amused. “Ik vind het kwalijk. Waar denkt ze het recht vandaan te halen een mening te hebben over vaccinaties. Ik ken Abbring niet zo goed, maar er is betere journalistiek.

Ze vindt dat de Vitaminstore haar boek wel héél makkelijk uit het assortiment haalt. “Ze zullen ook een reden hebben gehad waarom ze het boek wel in de etalage hebben gezet.”

De schrijfster ontkent dat haar boek een anti-vaccinatiepleidooi is. “Het is een kritisch boek waarin we ouders aan het woord laten over hun besluitvormingsproces in het vaccinatiethema. Het lijkt soms wel alsof het thema vaccinatie niet bevraagd mag worden. Dat vind ik lastig, laten we vooral de discussie voeren. En als je bang bent voor ziektes, zeg ik: doen.”

Leven Zonder Vaccinaties klínkt wel als een anti-vaccinatiepleidooi. “Misschien had de uitgever er een vraagteken achter moeten zetten. Nu je het zo zegt: ik geloof dat ik dat bij een volgende druk ook wel ga doen.”

Lees ook: Vitaminstore verbant boek na tweet Janine Abbring (gisteren)

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen