Vitaminstore verbant boek na tweet Janine Abbring

Geplaatst op Thu 16 Aug 2018 om 15:30

De Vitaminstore in Amsterdam heeft het boek ‘Leven zonder vaccinaties’ uit de winkel gehaald na een twitterbericht van tv-ster Janine Abbring. Dat is te volgen op Twitter. Normaal gesproken twittert de presentatrice niet tijdens de uitzendperiode van Zomergasten, maar Abbring maakte vandaag een uitzondering. Ze was namelijk hoogst verbaasd toen ze de winkel binnen liep. “Ik onderbreek mijn twittersabbatical kortstondig voor het delen van deze foto“, meldde ze.

Ze deelde een foto waarop te zien is hoe het boek ‘Leven zonder vaccinaties’ prominent wordt aangeboden in de winkel. “Dit boek staat prominent in een Vitaminstore in 020. Razend benieuwd welke supplementen ze aanraden bij mazelen of polio!

Abbring kreeg veel bijval. Het boek stoort veel mensen, vooral omdat er een lachend meisje op de voorpagina staat. “Dat (gezond uitziende) meisje op de cover is hoogstwaarschijnlijk gewoon gevaccineerd. Stockfoto met haar maakt elders reclame voor tandpasta en ze staat ook op een Italiaanse cover van een boek“, zegt een van haar volgers.

Vitaminstore trekt het boek nu terug. “Hoi Janine Abbring, je hebt een goed punt! Het boek stond alleen in deze winkel en we hebben het direct verwijderd. We nemen namelijk geen standpunt in over vaccinatie. We zullen in het vervolg beter opletten op wat we in onze winkel promoten.

De foto:

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO
101 Reacties op “Vitaminstore verbant boek na tweet Janine Abbring”


 1. Casper

  Normaal ben ik niet van dit soort Twitteracties, maar al die engerds die hun kinderen niet vaccineren vanwege spookverhaaltjes en dus indirect mijn kinderen in gevaar brengen, moeten zoveel mogelijk worden tegengewerkt.

 2. Shaniquilia vd Put

  Netjes, geen ruimte geven aan de uber-egoisten van de anti-vaccinatiemaffia! Lekker gek en eigenwijs doen doe je maar ten koste van jezelf, maar niet ten koste van je kinderen en de rest van de maatschappij.

 3. shrink

  Goed gedaan. Wat een krankjorume boeken verschijnen er toch…

 4. Backspace

  Oerstom wijf, die Janine Abbring. Jezelf informeren over zaken, en dat betekent: alle kanten researchen is een voorwaarde voor intelligent leven. Gewoon verbieden is censuur. Dom dus.

 5. shrink

  @Backspace:
  Waar leest u dat het boek verboden is?

 6. nulzes

  Nee, totaal niet mee eens. Als een stem met een andere mening niet eens meer mag verschijnen, zodat je van de argumenten geen kennis kan nemen, ben je met een gedachten dictatuur bezig. De antivaccinatie club heeft een aantal argumenten waar je beslist kennis van moet nemen. En neem dan je beslissing. Niet ongeinformeerd. Wat een idiotie om een boek aan te gaan klagen als het jouw mening niet vertegenwoordigt. Eng wijf !

 7. LTR

  @nulzes
  Heb je moeite met lezen? En komt dat omdat je niet gevaccineerd bent?

 8. @

  @shrink, dat staat er niet, is dus even fout geschreven. Ik bedoelde het uit het zicht nemen ergens. Dat moet je nooit doen. Dat is ook censuus. Dat gebeurt opeens veel te veel en is nooit ok. laat mensen in godsnaam zelf kennis nemen van zaken. Ga dat nooit tegenwerken. Dat is al censuur naar mijn idee.

 9. shrink

  @nulzes:
  Dat boek is een gevaar voor de volksgezondheid! Dat is pas eng!

 10. nulzes

  @LTR ben kwaad vanwege deze stomme actie. Dat betekent niet dat ik niet kan lezen, doe niet zo bijdehand.

 11. jg

  @shrink, dat boek is helemaal geen gevaar voor de volksgezondheid, idioot. Je bent zelf eng. Neem eerst eens kennis van iets voor je dit soort dingen gaat roepen, maar dat doe je vrijwel zeker niet, he. Gewoon meteen iets roepen, dat is DE manier.

 12. Backspace

  Natuurlijk is deze twitteractie getikt ! Waarom mag een winkel niet een bepaald boek met een bepaalde visie in de etalage zetten ! Ontzettend rare actie van Abbring.

 13. @nulzes

  Nee, dit is geen andere mening maar bewezen bullshit en leugens.
  What’s next: Waarom de aarde plat is?
  Pleur toch op met die leugens.

 14. Shaniquilia vd Put

  Kijk, als het over politieke meningen gaat of over maatschappelijke punten dan ben ik helemaal tegen censuur. Dit gaat echter over de volksgezondheid en over wetenschappelijk bewezen middelen ter voorkoming van epidemieen waarbij vele duizenden doden zouden vallen. Verbieden hoeft niet, maar het hoeft ook niet op de voorgrond te staan. Als iedereen intelligent zou zijn dan zou dit niet nodig zijn, maar 80% van de bevolking is dom en onwetend en heeft op volksgezondheidsgebied sturing nodig en dus geen verlokking door onwetenschappelijke en schadelijke onzin.

 15. Cees

  Mee eens dat niet vaccineren fout is, maar sinds wanneer doen we aan censuur? Binnenkort een boekenverbranding?

 16. Action

  @Cees: exact. En dan de oeverloze agressie omdat je het lef hebt te zeggen dat een mening in een boek gewoon gelezen moet kunnen worden. Lees de commentaren hierboven even. Spreekt voor zich.

 17. shrink

  @Cees:
  Hoezo censuur? Een boekhandel mag toch zeker helemaal zelf weten welke boeken die in de etalage zet of verkoopt?
  Je kan het boek nog gewoon kopen hoor. Niemand heeft het verboden.
  Het begrip censuur wordt weer eens volkomen misplaatst uit de kast getrokken.

 18. Cecil

  Wat is dit volk hier dom zeg. Elke mening moet gewoon vrijelijk als boek overal te verkrijgen of te lezen zijn. Deze twitteractie is totaal verkeerd. Wat denkt dit mens nu. Dat haar mening de enige juiste is en dus iedereen daarnaar moet gaan handelen en anders opdonderen ? De gevangenis in of zo?

 19. oral

  @shrink, censuur is ook het onderdrukken of tegenhouden / weghouden van informatie. Het woord wordt dus wel degelijk terecht gebruikt. Je denkt dingen te weten, maar je weet het helemaal niet.

 20. Nanke Melis

  Gek dat ze kennelijk niks heeft tegen een Vitaminestore. Dat is in basis net zo verwerpelijk als het boek. Jonge mensen denken door dit soort winkels dat gezondheid samengaat met het slikken van pillen en supplementen..
  Als je mensen een gezond leven wil aanleren dan kun je ze beter leren dat je helemaal geen pillen nodig hebt als je er een normaal eetpatroon op na houdt..

 21. lik

  Ik vertrouw op god, daar kan geen ‘witte jas’ tegenop .

 22. Dennis

  Vaccins zijn pure vergif, wel eens überhaupt iemand serieus verdiept wat voor zware metalen en rotzooi erin zit?

 23. Groink

  Weet je wie er ook boeken verbood?

 24. Darius

  Ik ben absoluut voorstander van vaccinatie. Ik heb in mijn werk teveel ellende meegemaakt bij niet gevaccineerden. Maar een boek uit de etalage verbannen is dom.
  Mensen mogen kennis nemen van andere meningen ook al staat die haaks op de feiten. Het gaat niet aan om de meerderheid van het volk als dom te bestempelen en het veroorzaakt bij de twijfelaars/tegenstanders alleen maar vermoedens van een farmaceutisch complot.
  Het is ook maar is een paar stappen weg van het verwijderen van kookboeken over vlees uit etalages. Nog niet zo heel lang geleden werden de boeken van Louise Hay ook prominent geprezen in talkshows en boekhandels. Prominent. Haar boeken hebben heus het aantal weigeraars in de kankergeneeskunde niet doen toenemen.
  Mensen zijn niet dom. Ik zie wel uit naar de eerste niet gevaccineerde die haar ouders aanklaagt vanwege blootstellen aan ernstig risico op een ziekte en daar een flinke som smartegeld van eist.

 25. Wiebe

  @nulzes

  LTR heeft gelijk. Je kunt niet lezen. Abbring zegt nergens dat een stem met een andere mening niet eens meer mag verschijnen.

 26. BEUK DE BOOM

  De deep state wil niet dat we aan vaccinaties gaan twijfelen. Janine is óf in hun propaganda getrapt, óf is betaald voor deze actie.

 27. RaymondVL

  Ach ja, toen de media en overheid het klootjesvolk vertelde dat margarine een hardstikke gezond alternatief was voor dat vieze vette roomboter geloofde het klootjesvolk het ook zonder twijfels.

 28. Ano Nymous

  Lik 16.30

  Egoist. Dat sprookjesfiguur maakt echt geen mensen beter hoor.
  Je speelt met het leven van anderen. Opsluiten moeten ze types als jou.

 29. ria

  Mijn man heeft n.a.v. het niet vaccineren meerdere brieven naar de gemeente geschreven. En wat dachten jullie: geen reactie. De overheid doet er niks aan en laat het zo en als mijn man een brief stuurt, wordt er niet eens op gereageerd. Schandalig is het.

 30. Ed

  Dit soort boeken zijn pure kwakzalverij.
  Goed voor Afrika, des te minder asieleisers komen er hier naartoe.

 31. Ano Nymous

  Ik ben voor absolute inentingsplicht.
  Weiger je dat dan flinke boete. En kinderbescherming inschakelen.
  Je brengt de volksgezondheid bewust in gevaar als je inenten weigert.

 32. Arie

  Abbring van de censuurpolitie.
  Ouders die hun gezonde babys en kinderen willens en wetens volspuiten met ziektekiemen en bacterieen moeten sowieso uit de ouderlijke macht ontzet worden.

 33. USB

  Arie is debiel. Het schuim der natie. Kindermishandelaar.

 34. Ano Nymous

  Arie hoort in de gevangenis.
  Gevaarlijke gek.

 35. Arie

  Aretha Franklin de pijp uit. Waarschijnlijk ook niet gevaccineerd, dan krijg je dat! :D

 36. Floddero Flunk

  @ lik, nou veel plezier dan. God bestaat niet :D

 37. Een fundering der Calvinistische levens- en wereldbeschouwing

  @Ano Nymous
  Thu 16 Aug 2018 om 16:45
  Jij bent nog dommer dan een strontvlieg!

 38. Een fundering der Calvinistische levens- en wereldbeschouwing

  @Floddero Flunk
  Thu 16 Aug 2018 om 18:28
  Jij bestaat niet, GOD is ABSOLUUT.

 39. Oppe

  God is een debieltje.

 40. Oppe

  Oké, jij je zin. GOD is ABSOLUUT een debieltje.

 41. Bart

  Ria, misschien moet je je man eens wat vaker afzuigen en dan het zaad doorslikken. Is gezond hoor!

 42. Gereformeerd jochie

  @Ano Nymous Thu 16 Aug 2018 om 17:39
  Inenten is ongezond en onnatuurlijk. Er bestaat een directe relatie tussen autisme en inenten. Echter jij bent zo verblind door het atheïstisch-materialisme dat je dit nooit wil inzien.

 43. Ano Nymous

  Het geloof in een god is voor simpele zielen zonder mening.

 44. Jantje

  Atheïsten zijn wereldvreemde kneuşjes, rondlopend met een vergiet op hun inhoudsloze hoofd.

 45. Ano Nymous

  Gereformeerd jochie.
  Directe relatie tussen autisme en inenten? Bron graag.

 46. David

  Aldus Jantje die hier al jaren mensen uit loopt te kafferen. Wat vindt god daarvan, Jantje?

 47. Ano Nymous

  Gelukkig gaan er steeds meer kerken dicht en gaan mensen nadenken.
  Gaan beseffen dat geloof grote onzin is.

 48. Jantje

  David, paranoïde hansworst!

 49. Gereformeerd jochie

  @Ano Nymous
  Thu 16 Aug 2018 om 19:11

  https://www.ninefornews.nl/immunoloog-ziet-link-tussen-vaccins-en-autisme-diabetes-bij-kinderen/

 50. David

  @Gereformeerd jochie

  Dat broodjeaapverhaal is door meerdere wetenschappelijke onderzoeken weerlegd. En onderbouwd, in tegenstelling tot dat autistensprookje.

 51. Jantje

  @Ano Nymous
  Zelfs een schaamluis heeft meer hersencapaciteit dan jij hebt.

 52. Ano Nymous

  Gereformeerd joch.

  Een iemand die een link ziet?
  Kan je ook een serieus onderzoek overleggen?

 53. :D

  Jantje kan het niet helpen. Die is zoals alle gelovigen in zijn jeugd door de hele kerk in zijn reet geboord.

 54. Ano Nymous

  Gereformeerd joch.

  Een iemand die een link ziet?7
  Kan je ook een serieus onderzoek overleggen?
  Dit is gebasseerd op aannames. Net als het geloof. Alleen maar aannames.

 55. Ano Nymous

  :D

  Jantje is waarschijnlijk afkomstig uit de Jehova sekte waar het normaal is kinderen te misbruiken.
  In ieder geval compleet gek in zijn hoofd. Hij ziet spoken en gelooft in sprookjes…

 56. Jantje

  @Ano Nymous
  Zet je vergiet recht op je hersenloze hoofd en lees onderstaande zin:
  GOD is liefde!

 57. Ano Nymous

  David

  Types als Gereformeerd jochie geloven in sprookjesboeken dus ook kan je een broodaap verhaal wijsmaken. Simpel van geest.

 58. Ano Nymous

  Jantje. Zeiden je pedofiele heiligen dat ook toen ze aan je kleine Jantje zaten? Simpele…

 59. Jantje

  @Ano Nymous

  Poehpoeh, zoek je steun bij je mede-atheïsten?
  Die gaan jou niet redden hoor.
  Immers: jij bent niet meer te redden.

 60. Jantje

  @Ano Nymous
  Aannames, aannames.
  Je weet echt niet waar je het over hebt.

 61. Ano Nymous

  Jantje. Gelukkig neemt het aantal gelovigen in Nederland fors af.
  Kan je dadelijk niet meer terecht in je sekte.
  jij bent echt hopeloos verloren.

 62. Jantje

  No matter what storm you face, you need to know that GOD loves you. He has not abandoned you.

 63. :D

  @Ano Nymous

  Jantje is inderdaad verloren. Natuurlijke selectie. Geboren uit inсest en dan ook nog niet gevaccineerd? Dat is een tijdbom. (Zoals we ook uit Jantjes uitspraken kunnen afleiden. We zien het realtime misgaan.)

 64. Ano Nymous

  :D

  Inderdaad. En dan het feit dat zijn leven uit een grote leugen en aanames bestaat. Een psychiatrische behandeling zou hem misschien nog kunnen redden. Ach door de inteelt in dat soort gemeenschappen aterft zulk volk vanzelf uit. Kan niet goed blijven gaan.

 65. Jantje

  GOD is soeverein.

 66. GOD

  Jantje. Ik schaam me dood voor je.
  Naar de hel zal je gaan met zulk gedrag hier.

 67. Ano Nymous

  Het Vliegende Spaghetti Monster heeft iedereen lief
  Hij is souverein.

 68. Jantje

  @Ano Nymous

  Elke keer je naam veranderen, gaat je ook niet redden.
  In ieder geval heb je je dagelijkse virtuele oorwassing weer gehad.
  Sterkte met uithuilen!

 69. Jantje

  En leer een beetje grammaticaal fatsoenlijk Nederlands.

 70. Ano Nymous

  Waar zijn jou sektegenoten hier Jantje?
  Je staat er alleen voor.
  Maar goed je priester roept je. Hij heeft weer zin je.
  Fijne avond.

 71. Ano Nymous

  Het vliegende Spaghettimonster houdt ook van jou, Jantje.
  Echt waar.

 72. Ano Nymous

  Het Vliegende Spaghettimonster is soeverein.

 73. :D

  Ach, die Jantje toch. Als meerdere (intelligentere) personen het met hem oneens zijn, dan móét het wel om één en dezelfde persoon gaan. En dat noemt anderen paranoïde.

 74. Ano Nymous

  Zijn leven is een grote aanname, :D
  Je zou eigenlijk medelijden met hem moeten hebben zo triest dat het is om nog volgens een sprookjesboek te leven.
  Jantje gelooft ook vast nog in Sinterklaas.

 75. Backspace

  Hemel wat een stomme discussie. Als je zo voor inenten bent, kun je dan misschien zelf eens onderzoeken of je aanname hierover eigenlijk wel zo klopt ? Ongeveer heel internet staat vol met de bewijzen die jullie hier schreeuwend eisen . Ga je eigen kinderen lekker inenten, en laat de rest met rust. En houdt ook vooral op mensen voor van alles uit te maken omdat ze jouw mening niet delen. Ik denk dat de niet-inenters heel wat meer research hebben verricht dan de schreeuwers inclusief Abbring .

 76. Discipel

  @ Backspace – Laat gaan, joh.
  Ze weten niet beter.

 77. Jantje

  Ano Nymous en :D.
  Jullie zullen branden in Hel!
  Goddeloos gedrag zal bestraft worden…

 78. Jantje

  Backspace. God zij met je.

 79. backspace

  @discipel, bedankt. Ze weten inderdaad niet beter.

 80. backspace

  @Jantje, ik heb niets met God. Houdt toch op man. Doorgedraaide freak.

 81. Ano Nymous

  Ik hoop dat er veel mensen in je omgeving zullen doodgaan aan kwalen die makkelijk verholpen hadden kunnen worden, Backspace.
  Dat jij je omgeving in gevaar wil brengen moet jij weten, maar blijf uit mijn buurt. Ga lekker op een eiland wonen en sluit dat hermetisch af.

  Griezel!

 82. daan

  kindersterfte is heel goed voor het milieu dus wat dat betreft is niet vaccineren een goede zaak voor de wereld. Wetenschappelijk is natuurlijk al lang bewezen dat niet vaccineren de kindersterfte enorm vergroot. Misschien makkelijk om nu een gefundeerde keuze te maken?

 83. Jantje

  Brandt jij dan ook maar in Hel, Backspace.
  Ongelovige!

 84. Ano Nymous

  Misschien een optie om niet aan kinderen te beginnen als je ze toch laat sterven, daan? Ook een optie…

 85. Discipel

  @ Ano Nymous
  Thu 16 Aug 2018 om 20:17 – Ze moeten jou inenten… Met een overdosis heroïne.

 86. Groink

  Haha jantje is een trol… En eentje die succes heeft! Goed zo!!!!

 87. Floddero Flunk

  God zuigt ghihihih.

 88. Ano Nymous

  Jehova’s Getuigen zuigen ook.
  Net als de pastoor en priester
  God zal er trots op zijn.

 89. Rosa

  Backspace zijn theorie: het staat op het net, dus het is waar. Mss moet je je naam ff veranderen in Backward!

 90. Deadly Viper

  Gewoon kinderen weigeren die niet gevaccineerd zijn.

  Laat ze maar lekker bij elkaar op school… kijken hoe snel er ziektes uitbreken daar.

 91. Ano Nymous

  Inderdaad Deadly Viper.

  En dan gebeurt vanzelf wel wat daan beweerde.
  Gezonde kinderen zullen overblijven…

 92. Poenwasi

  Hier is duidelijk de inquisitie bezig. Gewoon afwachten en Dover een aantal jaren wordt het zichtbaar wat voor gevolgen het zal hebben vóór die mensen waarvan hun kinderen geïnjecteerd zijn.

 93. Ano Nymous

  Die kinderen zullen in ieder geval kinderen overleven die niet zijn geïnjecteerd. Die zouden al kunnen bezwijken aan iets simpels als mazelen…

 94. Kontwasser

  Niet-geaccineerden stinken naar de pest en tbc.

 95. Kontwasser

  Niet-gevaccineerden stinken naar de pest en tbc.

 96. John

  Als deze website geen standpunt inneemt over vaccinaties, dan had men het boek gewoon in verkoop kunnen houden. Ik begrijp hun zet wel, dit is geen goede publiciteit voor je website omdat het een gevoelig onderwerp is. Dat is hun goed recht.

  Dat mensen zo geprikkeld reageren op het bekritiseren van vaccinaties vind ik niet vreemd. We zijn opgevoed met het feit dat vaccinaties altijd goed zijn, geen grote problemen geven en het volledig veilig zijn.

  Echter zodra je er meer over gaat lezen, getuigenverklaringen aanhoort en artsen uit de school hoort klappen, dan is het vreselijk om te constateren dat er iets meer aan de hand is dan gedacht. Dat er werkelijk dingen niet helemaal kloppen. Veel mensen willen daar niet aan. En dat is logisch, omdat je dan moet toegeven dat er meer speelt. Het is een logische menselijke reactie. En dat veroordeel ik mensen ook niet.

  Doe zelf onderzoek en lees er meer over. Wees oprecht geïnteresseerd, want het zijn geen onzin verhalen. Het gaat over kinderen en mensen zoals u en ik. Het kost je wel wat tijd om dit goed te doen. Het zijn geen korte nu.nl berichten of een itempje uit Editie NL. Het is serieuze kost. Zet je eventuele bevooroordeeldheid even aan de kant. Wil je dit niet omdat je dit allemaal onzin vind? Prima, maar bedenk wel dat de wereld een stuk genuanceerde in elkaar zit.

  Docu tip:
  Vaxxed: From Cover-Up To Catastrophe
  https://www.youtube.com/watch?v=XIRXxEYnkxA

 97. Didier

  Allang allemaal gedaan, John. Het zijn uitzonderingsgevallen die als de regel worden gepresenteerd. En hordes internetgekkies lopen er als domme schapen achteraan, al bewerende dat anderen als domme schapen achter de wetenschap aan lopen Tja..

 98. DroomoorD

  Vreemd om een boek te weren omdat de boodschap niet welgevallig is. Ontneem mensen niet de kans zelf een oordeel te vormen. Beide kanten van het verhaal moeten kunnen worden gehoord.

 99. Hannibal

  Vooral in de Bijbelbelt zal het boek erg populair zijn-)

 100. Achmed

  Schoolkrantjuf ontdekt twitter.

 101. critikast

  Tutjehola blijkt een mening te hebben . Stop de persen ! Eerst een gedegen cursus interviewen volgen en dan verder praten, lijkt me.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.