Vitaminstore verbant boek na tweet Janine Abbring

De Vitaminstore in Amsterdam heeft het boek ‘Leven zonder vaccinaties’ uit de winkel gehaald na een twitterbericht van tv-ster Janine Abbring. Dat is te volgen op Twitter. Normaal gesproken twittert de presentatrice niet tijdens de uitzendperiode van Zomergasten, maar Abbring maakte vandaag een uitzondering. Ze was namelijk hoogst verbaasd toen ze de winkel binnen liep. “Ik onderbreek mijn twittersabbatical kortstondig voor het delen van deze foto“, meldde ze.

Ze deelde een foto waarop te zien is hoe het boek ‘Leven zonder vaccinaties’ prominent wordt aangeboden in de winkel. “Dit boek staat prominent in een Vitaminstore in 020. Razend benieuwd welke supplementen ze aanraden bij mazelen of polio!

Abbring kreeg veel bijval. Het boek stoort veel mensen, vooral omdat er een lachend meisje op de voorpagina staat. “Dat (gezond uitziende) meisje op de cover is hoogstwaarschijnlijk gewoon gevaccineerd. Stockfoto met haar maakt elders reclame voor tandpasta en ze staat ook op een Italiaanse cover van een boek“, zegt een van haar volgers.

Vitaminstore trekt het boek nu terug. “Hoi Janine Abbring, je hebt een goed punt! Het boek stond alleen in deze winkel en we hebben het direct verwijderd. We nemen namelijk geen standpunt in over vaccinatie. We zullen in het vervolg beter opletten op wat we in onze winkel promoten.

De foto:

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen