Saskia Noort vindt Madonna-grap Giel seksistisch

Schrijfster Saskia Noort vindt het verschrikkelijk flauw en seksistisch dat Giel Beelen een foto van Madonna heeft bewerkt om haar ouder te doen lijken. Dat laat ze weten op Twitter. Beelen vierde de zestigste verjaardag van Madonna met de fotograp en plaatste daarbij de tekst: ‘Omadonna blaast vandaag zestig kaarsjes uit’. “Uurtje geleden leverde ik mijn essay over ageshaming van vrouwen in bij LINDAnieuws. Om direct in mijn tirade bevestigd te worden door Giel“, reageerde Noort.

Het is puur seksisme, aldus Noort. “Dit doet ie niet bij Bruce Springsteen. #respectloos.

Beelen verdedigde zichzelf direct. “Onzin. Ik heb dit laatst nog met een man gedaan. Laat me even denken wie ook alweer. Bruce was het toevallig niet.

Noort: “Ik ben benieuwd. Maar blijft onaardig, zo’n nepfoto, ook als het om een man gaat.

Beelen: “True. maar grapjes hebben vaak iets onaardigs hoor. Het moet gewoon niet te persoonlijk worden en ik heb niet de indruk of illusie dat ik hier Madonna persoonlijk aanval. Omadonna was de basis. Vooral lekker flauw.

Noort: “Dat mag je doen, maar het blijft getuigen van weinig respect voor haar en al haar fans. Ik vind het vooral cliché, om eerlijk te zijn. Niks makkelijker dan een vrouw pakken op de combi leeftijd/uiterlijk.

Beelen: “Hoho heel veel respect voor haar. Dit kwam ter sprake id radioshow toen ik r draaide. Het is een woordgrapje en hier met beeld. Om nu dan ineens geslacht erbij te halen vind ik niet echt van deze tijd. Maar ben oprecht heel benieuwd naar je essay. Deel vast je mening.

Noort: “Zal het je sturen.

Beelen: “Thx!

Het twitterbericht:

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen