Saskia Noort vindt Madonna-grap Giel seksistisch

Geplaatst op Fri 17 Aug 2018 om 9:30

Schrijfster Saskia Noort vindt het verschrikkelijk flauw en seksistisch dat Giel Beelen een foto van Madonna heeft bewerkt om haar ouder te doen lijken. Dat laat ze weten op Twitter. Beelen vierde de zestigste verjaardag van Madonna met de fotograp en plaatste daarbij de tekst: ‘Omadonna blaast vandaag zestig kaarsjes uit’. “Uurtje geleden leverde ik mijn essay over ageshaming van vrouwen in bij LINDAnieuws. Om direct in mijn tirade bevestigd te worden door Giel“, reageerde Noort.

Het is puur seksisme, aldus Noort. “Dit doet ie niet bij Bruce Springsteen. #respectloos.

Beelen verdedigde zichzelf direct. “Onzin. Ik heb dit laatst nog met een man gedaan. Laat me even denken wie ook alweer. Bruce was het toevallig niet.

Noort: “Ik ben benieuwd. Maar blijft onaardig, zo’n nepfoto, ook als het om een man gaat.

Beelen: “True. maar grapjes hebben vaak iets onaardigs hoor. Het moet gewoon niet te persoonlijk worden en ik heb niet de indruk of illusie dat ik hier Madonna persoonlijk aanval. Omadonna was de basis. Vooral lekker flauw.

Noort: “Dat mag je doen, maar het blijft getuigen van weinig respect voor haar en al haar fans. Ik vind het vooral cliché, om eerlijk te zijn. Niks makkelijker dan een vrouw pakken op de combi leeftijd/uiterlijk.

Beelen: “Hoho heel veel respect voor haar. Dit kwam ter sprake id radioshow toen ik r draaide. Het is een woordgrapje en hier met beeld. Om nu dan ineens geslacht erbij te halen vind ik niet echt van deze tijd. Maar ben oprecht heel benieuwd naar je essay. Deel vast je mening.

Noort: “Zal het je sturen.

Beelen: “Thx!

Het twitterbericht:

Foto: RTL
36 Reacties op “Saskia Noort vindt Madonna-grap Giel seksistisch”


 1. J

  Dat dit soort volk dat allemaal op Twitter bespreekt, pffff…..

 2. Kontwasser

  Ze heeft gelijk over hoe oudere vrouwen door velen in de maatschappij woredn gezien. Maar of dit daar nu een voorbeeld van is?

 3. godsamme

  ik denk dat het meer het probleem van Saskia zelf is
  of is tegenwoordig alles seksistisch

 4. Zalmneusje

  Waar mensen zich tegenwoordig toch allemaal druk over maken. Vermoeiend.

 5. frans

  Wie neemt die paar duizend mensen die twitter hebben nou serieus.

  Saskia is toch die dame die op tv zat te vertellen dat ze alleen mannen wilde die minimaal 24cm geschapen zijn

 6. Papegaaitje leef je nog

  Wanneer verdwijnt die vreselijke Giel eens van het toneel?

 7. Hasdds

  Saskia beseft ineens dat ze ook bejaard en uitgerangeerd is. Life is a bitch.

 8. merel

  Raar menneke die Giel, wordt steeds ouder maar wil maar niet wijzer worden.

 9. StefanV

  Giel Beelen doet alles voor een beetje aandacht. Ook als hij daarvoor artiesten door het slijk moet halen of moet vernederen. Denk nog maar eens aan de strippers die hij tijdens een live-optreden van Tim Knol tevoorschijn toverde.

  Nog los van de man/vrouw-kwestie is in Nederland het respect voor artiesten die al langere tijd meedraaien sowieso ver te zoeken. Nederland hobbelt altijd achter de laatste hype uit Amerika of Engeland aan.

 10. robb

  Beetje gelijk heeft ze wel hij beeld een Madonna uit zonder make up om haar echt lelijk te maken ,bij een man die je ouder maakt worden ze vaak knapper.
  Maar reageer niet overal op Giel is wel vaker de weg kwijt .

 11. Poep

  @robb

  Zonder make-up om haar echt lelijk te maken. Haha, heb je zelf wel door wat je hier nu eigenlijk zegt? Pas maar op dat Saskia dát niet leest, want dan flipt ze pas echt.

 12. Zomaar

  Giel voelt zich pas klote als er niemand daar aandacht aan zou schenken.
  Want daar is het hem om te doen.

 13. roke

  giel doe eerst wat aan je honden gebit

  gele tanden

  zoveel geld en ziels ongelukkig

 14. Tijmen

  Zeikwijf

 15. anoniem

  Saskia… van wie het gerucht gaat dat ze het na een optreden / uitzending bij Pauw héél gezellig met de presentator heeft gehad.

 16. Wollter

  Madonna heeft ook wel een ouwe kop voor een 60-jarige hoor. Dus dit was een inkoppertje voor Giel.

 17. KingAlert

  Hey flut thriller schrijfster. Je gaat niet niet hier The Boss erbij halen he. Van Bruce blijf je af. We zijn Aretha en Elvis al kwijt.

 18. SOLANGE

  Giel houdt van hele jonge meissies dus… geen aandacht aan besteden als dat zijn humor is shame on yourself

 19. eva

  Saskia heeft lange tenen en maakt werkelijk van alles een probleem….
  Negeer Giel als je zijn grapjes niet leuk vindt en maak niet overal een vrouwendiscriminatieprobleem van.

 20. Momo

  Die oude heks Noort heeft zichzelf simpelweg voor schut gezet door gelijk over seksisme te beginnen. Verder is Beelen natuurlijk gewoon zum kotzen.

 21. Mama

  Madonna is the queen

 22. anonymous

  Zure Saskia kan ook nergens meer tegen.

 23. critikast

  Giel Beelen krijgt van mij een omschrijving die ik eigenlijk nooit meer gebruik: een misselijkmakende, achterbakse rat !

 24. tim

  Ze heeft gelijk..tijd dat Giel een volwassen wordt

 25. Kantélen

  Is het nu ook al seksistisch als je iemand laat verouderen middels de computer?
  Is alles betreffende het vrouwelijk geslacht seksistisch? ook als het het mannelijk geslacht betreft? Wanneer is iets seksistisch? Hetzelfde zie je ook bij racisme. Het wordt te pas en te onpas gebruikt. Het verliest zijn waarde op deze manier.

 26. Lies

  Los van het feit dat het smakeloze humor is, zou meneer Giel zelf eens in de spiegel moeten kijken. Daar kan geen photoshop tegenop.
  Giel weet zelf ook wel dat hij niets in de pap te brokkelen heeft wegens vergane glorie.

 27. Joop55

  Als Giel nou is een vibrator in zijn k ont steekt, en hem dn laat trillen, dat is nog zinniger dan zijn macho gebral in de ether.

 28. Kees Twist

  Giel kan is zijn kunstje kwijt..

 29. Groink

  Saskia noort schrijft een opstel… 30 redacteuren maken er een boek van… Linda de mol verfilmd het… Iemand krijgt k@nker

 30. Kirth Gersen

  Klaag, klaag, zeur, zeur, onze maatschappij gaat ten onder aan zeikerds.

 31. thee7

  Ageshaming? Het gaat wel heel ver met de shaming-claims tegenwoordig. Als meisjes jong zijn genieten ze een bijzondere positie als knapste bevolkingsgroep in de ogen van de samenleving. Daardoor hebben zij vaak de dominante positie in de beslissing of er iets wordt begonnen met een jongen. Ze kunnen in veel hogere mate dan jongens geld verdienen met hun uiterlijk. Sluit niet uit dat mw. Noort, een tamelijk zwakke schrijfster, hier zelf profijt van heeft gehad.

  En op oudere leeftijd draait dat zich om. Als je een samenleving zonder ageshaming wilt dan moet het hele vrouwenlichaam gedeseksualiseerd worden en dan geniet je ook niet meer die voorkeurspositie in de jeugd. En/of moet het oudere mannenlichaam gedeseksualiseerd worden. Maar dat deseksualiseren gaat sowieso nooit gebeuren want daar zit gewoon een biologisch mechanisme achter. Mannen die op jonge vrouwen vallen omdat vrouwen na de overgang onvruchtbaar zijn. Vrouwen die op oudere mannen vallen omdat die hun ervaring en (financiële) zekerheid biedt, wat positief is voor het opgroeien van nageslacht.

  Het is dat ik net de hond uitlaat en er blauwalg in een beekje naast het voetpad zit, anders zou ik veronderstellen dat ik die zure sloot van Saskia door mijn scherm heen ruik. Ze zal wel intens depressief dat ze geen kinderen heeft gekregen en dat geen man haar meer wilt. Tja, misschien had je dan wat minder “vrij en onafhankelijk” moeten leven in de jongere jaren. Oeps, ben ik nu ook al aan het slut-shamen? Flikker toch op, Saskia.

 32. thee7

  En nee, zoiets gemeens had ik niet over een jongere, aantrekkelijkere vrouw geschreven

 33. Shaniquilia vd Put

  Mooie rant, thee7
  Effectief, direct, duidelijk.

 34. 123

  Serieus, dít is waar Saskia Noort zich druk over maakt? Wat hebben we het toch goed in NL als we ons zelfs híer druk over maken. :.)

 35. Gerard Ek(streem)dom

  Giel is een sukk el en een vie speuk, maar in dit geval heeft ie volkomen gelijk om Omadonna voor schut te zetten. Ze doet het zelf ook. Vrouwtje is echt oud geworden en heeft dezelfde ziekte als La Paay. Om aandacht te blijven krijgen doen ze de gekste dingen. Trieste gekke oude vrouwtjes….

 36. Dominee Bonk

  Saskia Noort is natuurlijk niet iemand die je serieus moet of mag nemen, deze bijdehanttruttige vrouw. God wat is dat wezen toch mediageil, daar is ze weer ongevraagd. Schaamte? Nee dat kent zij niet. Neem maar weer een slok witte wijn, Sas. Dit is een objectieve weergave van mijn mening over deze zich schrijfster noemende figuur Amen, tot zo in mijn kerk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.