YouTube gelooft niet in ondergang lineaire televisie

Robert Kyncl, de tweede man van YouTube, gelooft niet in de ondergang van lineaire tv. In elk geval de komende tien jaar zal lineaire tv nog ongeveer hetzelfde zijn als het nu is. Dat zegt hij dit weekend in het AD. Juist door het succes van YouTube en andere diensten als Netflix zien lineaire tv-zenders hun kijktijd drastisch dalen. “YouTube en Netflix groeien hard, maar met name buiten het Westen. Gewone televisie maakt nog steeds 70 procent van de markt uit en dat neemt niet af.”

Het bestaat bij ons nog prima naast elkaar, aldus Kyncl. “We leven in het gouden tijdperk van content, ik zou als adverteerder tv niet afschrijven.

Op de vraag waarop hij dat baseert – steeds meer mensen zeggen immers hun tv-abonnement op – antwoordt Kyncl: “Mijn hele leven gebruik ik de onafhankelijke scenario’s van onderzoeksbureau PCCW en die blijken tot nu toe behoorlijk accuraat. Hun analyse is dat lineaire televisie komend decennium niet daalt.”

De lineaire ervaring blijft, waarschijnlijk wel meer sport gerelateerd en minder op basis van drama.”

Het AD-interview met Robert Kyncl kunt u lezen via Blendle of op AD.nl.

Foto: Barry J. Holmes, Wikimedia CC BY-SA 4.0

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen