Angela heeft geen moeite met topsalaris Matthijs

Geplaatst op ma 16 jul 2018 om 10:35

Als het aan Angela de Jong ligt blijft Matthijs van Nieuwkerk lekker 580.000 euro per jaar verdienen bij de NPO. Dat heeft de tv-criticus van het AD gezegd op NPO Radio 1. Van Nieuwkerk moet bij het afsluiten van een nieuw contract terug naar de NPO-norm van 181.000 euro per jaar en dat vindt De Jong vreemd, omdat de tv-ster veel reclamegelden binnenhaalt. Ze vindt zijn salarisdiscussie onzinnig. “Het salaris van Matthijs van Nieuwkerk wordt heel vaak genoemd als voorbeeld.”

Ze snapt dat mensen even schrikken als ze 580.000 euro zien staan. “Als je die cijfers ziet snap ik best dat je denkt: zo, dat is een hoop geld. Tegelijkertijd verdient de publieke omroep het binnen een week terug met de sterinkomsten.”

Van Nieuwkerk is ook wat waard, wil De Jong zeggen. “Het is ook wat waard dat je er iedere avond iemand hebt zitten die 1,6 miljoen kijkers levert en dus ook voor reclame-inkomsten zorgt.”

Ik snap best dat dat niet de belangrijkste taak is van de NPO, maar ik vind wel dat je het iets breder moet bekijken dan alleen zeggen dat het grootverdieners zijn die maar naar de andere kant moeten als ze willen verdienen.”

Foto: WNL
33 Reacties op “Angela heeft geen moeite met topsalaris Matthijs”


 1. Beppie

  En ik heb moeite met Angela!

 2. Karel

  Angela kan beter gaan sporten dan de hele dag voor de tv hangen.

 3. robb

  Mee eens ,de meeste mensen reageren met hun onderbuik gevoel ,hij is een van de weinigen die hun salaris terug verdienen.

 4. Ron

  Angela de Jong verwoord het VVD gedachtengoed maar wat graag, lekker links graaien, rechts l&llen.

 5. jaja

  Matthijs en al die andere BN’ers willen toch dat al die gelukszoekers worden toegelaten? Dan mogen zij ook de uitkeringen betalen voor die gelukszoekers, ze verdienen toch meer dan genoeg.

 6. Wendy's dealertje

  MvN zal strax ingelijfd worden door JdM, die zal hem genoeg gaan bieden.

 7. Shaniquilia vd Put

  Haha lastig topic voor de linkse NPO-lovers onder ons.

 8. rook

  Angela wat verdien je bij AD.

  Wat is je bijdrage aan de oplage van AD.

  Verdient AD zijn reclame gelden met sex advertenties terug!

  Angela schaam je je nog steeds voor Hans de nep oliebol koning…..
  wie rijd in de duurste bedrijfsauto van de persgroep en is dat zakelijk of voor de show……….

 9. Job

  Ik word langzamerhand erg moe van haar meninkjes…. Kan ze niet ff met vakantie?

 10. Hans

  Eindelijk zegt ze iets zinnigs zonder partij te trekken.

 11. SOLANGE

  50.000 per maand voor een autocue af te lezen is erg veel

 12. Bert

  @jaja: inkomstenbelasting over € 580.000 is € 301.600 dus netto € 278.400. Betaal jij ook zoveel aan de ‘uitkeringen van gelukzoekers’? Mathijs zorgt in één week dat zijn salaris is terugverdiend, de overige weken is alleen maar winst.
  Ok, wij betalen via de boodschappen aan de adverteerders om de programma heen, maar als hij bij Talpa het drievoudige gaat verdienen betalen wij via de boodschappen ook het drievoudige. Met tijdens het programma drie onderbrekingen voor de reclame: programma van 60 minuten waarvan meer dan 30 minuten reclame.

 13. Gre

  Die man moet zelf als hij een beetje gevoel heeft, bedanken voor zoveel geld. Maar nee hoor, zolang ze het hem aanbieden blijft hij zonder gene zijn zakken vullen. Zelfs een echt hardwerkende zakenman/vrouw verdient niet zoveel.

 14. robin

  hij blijft het gewoon verdienen hoor, balkenende norm wordt gewoon aangevuld met verenigingsgeld.

 15. Bert

  @Gre: je hebt gelijk, zelfs een hard werkende zakenman/vrouw verdient niet zoveel, die krijgen nog veel meer. Denk even terug aan dhr. Hamers van ING, een verhoging van € 2 miljoen naar € 3 miljoen. Mevr. Van Loon van Shell met een miljoenen salaris, de presentatoren van de slecht presenterende RTL hebben salarissen tussen € 700.000 en € 1,1 miljoen per jaar. Linda de Mol, Wendy van Dijk, Twan Huys, de heren van V.I, Marijn Krabbé, Chantal Janzen etc. zijn de echte grootverdieners. Denk ook even aan de salarissen van de commerciële dj’s als Gerard Ekdom, Frank Dane, Mattie Valk met € 600.000 en een Tesla, Edwin Evers etc., allemaal een inkomen reusachtig inkomen.

 16. Shaniquilia vd Put

  @Bert Voor mijn part verdienen ze allemaal miljarden, het is ze gegund. Zolang de belastingbetaler en ik het maar niet hoeft te betalen: NO PROBLEM

 17. Chiel

  @Bert, gewoon maximaal 12 minuten per uur.

 18. chris

  A.de Jong had altijd kriek op Matthijs. Nu verandert van gedachten ? Wat doet ze trouwens op Radio 1. Bijverdiensten ?

 19. chris

  kriek = kritiek natuurlijk

 20. chris

  Als hij zwicht voor een aanbieding van de Mol krijgt hij minstens het driedubbele.

 21. Vrede

  Dat salaris vind ik niet zo interessant maar beetje apart dat hij steeds langere vakanties neemt.

 22. Jan

  Nou,voor alles van een autocue af te lezen, de niet relevante vragen die hij stelt en de lange vakanties, verdiend hij verdomd veel geld.

 23. Alex

  @Bert
  Er is nu eenmaal veel te vergeven in de markten die je noemt.
  De olieindustrie is haast niet vatbaar hoe veel geld er in die markt zit. De media van hetzelfde.

  Als jij als persoon het belangrijkste bent om 10x jouw mega salaris terug te verdienen, is het niet zo gek dat je veel kan vragen.

  De enige markt die onterechte grootverdieners heeft, is de zorg. Ziekenhuizen hebben helemaal niet zoveel geld zoals eerdergenoemde. Toch geven ze het wel uit.

 24. imade

  dan zouden de mensen achter wiie is de mol, flikken maastricht rond de 2 miljoen moeten verdienen en boer zoekt vrouw zelfs 3 miljoen… maarja.. angela is tegenwoordig het gevalletje van RTL.. dus gaat zij haar meningen draaien.

 25. Kiekeboe

  Angelaatje! Angelaatje toch! Adverteerders investeren steeds minder in de lineaire televisie.

  @Bert. Ik zou minder Fanta drinken als ik jou was. Volgens de huidige wetgeving mag er maximaal 12 minuten per uur reclame uitgezonden.

 26. Ingrid

  Prima,maar hij werkt steeds minder en dan zelfde salaris?
  En dan ook nog dit salaris en zijn vakantie betalen we dan ook nog dmv zijn reisprogramma?
  Wordt wel veel zo……

 27. Adriaan

  Reclame-inkomsten bij staatsomroep is concurrentie vervalsing en met de kaliteieten van van Nieuwkerk is het geen enkel probleem om bij John de Mol aan te schuiven met nog meer vrijheid van handelen.

 28. john

  Kom even op zeg, Die Mathijss van Nieuwkerk is een aanfluiting in het publieke bestel..Dat salaris van 580 duizend euro is een schande. Dat die vent zich nog durft te vertonen in het openbaar. Je hebt toch wel een enorm bord voor je kop. Maar goed dat dit salaris nu fors naar beneden gaat, omdat meneer minder televisie gaat doen. Nog beter is die hele van Nieuwkerk van het scherm laten verdwijnen. De publieke omroep kan dit geld beter in programma,s steken, dan aan deze zakkenvuller uitgeven.

 29. chris

  @ John een bord voor zijn kop, dan moet je bij de 3 van VI zijn, bij Gordon,bij van Dijk, bij Linda en vele anderen die meer krijgen (niet verdienen)

 30. chris

  in de put heeft het weer moeilijk mee.

 31. Finn

  Met die 12 minuten reclame tussen DWDD en het Achtuurjournaal verdien je die 580.000 euro inderdaad wel terug ja. Ongelofelijk die reclames op een zender die gewoon geld krijgt

 32. Rubicon

  Wel een beetje komkommertijd bij mc. Zie al vier items uit een uitzending van Radio 1 van vijf dagen geleden…….

 33. Henk-Erik Zwartkijker

  @Solange,

  “Mon 16 Jul 2018 om 11:19
  50.000 per maand voor een autocue af te lezen is erg veel”

  MvN ‘werkt’ maar een half jaar (26wk) voor dat bedrag… dus E.580k / 26 weken is ruim 22k per week… !! Bizar inkomen ind’rnaad.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.