Angela heeft geen moeite met topsalaris Matthijs

Als het aan Angela de Jong ligt blijft Matthijs van Nieuwkerk lekker 580.000 euro per jaar verdienen bij de NPO. Dat heeft de tv-criticus van het AD gezegd op NPO Radio 1. Van Nieuwkerk moet bij het afsluiten van een nieuw contract terug naar de NPO-norm van 181.000 euro per jaar en dat vindt De Jong vreemd, omdat de tv-ster veel reclamegelden binnenhaalt. Ze vindt zijn salarisdiscussie onzinnig. “Het salaris van Matthijs van Nieuwkerk wordt heel vaak genoemd als voorbeeld.”

Ze snapt dat mensen even schrikken als ze 580.000 euro zien staan. “Als je die cijfers ziet snap ik best dat je denkt: zo, dat is een hoop geld. Tegelijkertijd verdient de publieke omroep het binnen een week terug met de sterinkomsten.”

Van Nieuwkerk is ook wat waard, wil De Jong zeggen. “Het is ook wat waard dat je er iedere avond iemand hebt zitten die 1,6 miljoen kijkers levert en dus ook voor reclame-inkomsten zorgt.”

Ik snap best dat dat niet de belangrijkste taak is van de NPO, maar ik vind wel dat je het iets breder moet bekijken dan alleen zeggen dat het grootverdieners zijn die maar naar de andere kant moeten als ze willen verdienen.”

Foto: WNL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen