Volkskrant vindt dat Boulevard nergens over gaat

De Volkskrant vindt dat RTL Boulevard inhoudelijk nu wel heel erg aan het afglijden is. De showrubriek gaat eigenlijk helemaal nergens meer over. Dat laat tv-recensent Frank Heinen blijken in zijn column. Boulevard zit sinds het vertrek van Albert Verlinde vol met onzinnige items in de categorie ‘help, ik kijk te veel op mijn smartphone’ en ‘help, ik kijk te veel porno’. De showrubriek had zondag een item over ‘big dick energy’, een term waar ‘heel de wereld’ van in de ban zou zijn.

Presentatrice Froukje de Both praatte hierover met psycholoog Kelly Weekers, een tv-persoonlijkheid in de categorie Anna Nooshin (leuk zonder geluid aan). Mensen met ‘big dick energy’ zijn ‘mensen die wel de aandacht trekken, maar die niet per se groot geschapen zijn’, legde ze uit.

De term is een blijvertje, denkt Weekers. “Omdat het dus echt iets beschrijft wat er nog niet is, en het is een lekkere trendy term die goed bekt, die toch een beetje op het randje is, en daar houden we ook wel van – dat onthouden mensen altijd makkelijker.”

Volgens Weekers is de term bedacht door ‘iemand op Twitter’. Heinen zocht het even uit: “Ik googelen. Die iemand bleek @imbobswaget, en hij had een profielfoto van Kermit de Kikker. Vervolgens had ‘ene Tina op Twitter’ de boel flink aangezwengeld.

Het gaat dus eigenlijk allemaal nergens over, constateerde ook Froukje de Both in de uitzending: “We hebben het er toch de hele tijd over. Kennelijk is het heerlijk… Het is eigenlijk niks, maar het is heerlijk om over te praten toch?

Heinen: “Nooit eerder in de geschiedenis van de Nederlandse televisie vatte de presentator van een programma z’n eigen show zo adequaat samen.

De Volkskrant-column van Heinen leest u hier, het Boulevard-item ziet u hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen