Ook NRC kritisch over RTL Boulevard: ‘Afwastelevisie’

De inhoudelijke aftakeling van RTL Boulevard is niet alleen de Volkskrant, maar ook NRC Handelsblad opgevallen. Tv-recensent Arjen Fortuin spreekt nu in zijn column van ‘afwastelevisie’. Dat is te lezen in de kiosk. Om de Anna Nooshins van deze wereld aan het werk te houden komen de meest onzinnige onderwerpen voorbij in de showrubriek van RTL 4; de laatste tijd is het wel héél erg. Het lijkt onvermijdelijk dat er na RTL Late Night ook bij de collega’s van Boulevard koppen gaan rollen.

Fortuin vindt het nieuwe RTL Boulevard echt een lege huls. “Dat RTL Nieuws onbekommerd ernstig kan zijn, heeft ook te maken met de programmering die eraan vooraf gaat: het uur RTL Boulevard heeft ons dan aan een infuus van bijzaken gelegd.”

Het gaat echt nergens over, aldus Fortuin. “Zo stak ik dinsdagavond tijdens de afwas van alles op over haartransplantaties, in verband met wat er zich dezer dagen aan het voltrekken is op het hoofd van NPO-ster Frans Bauer.”

Het ging over holle naalden, haarzakjes stuk voor stuk overbrengen en de verzekering dat een en ander weliswaar acht uur in beslag neemt, maar dat de patiënt doorgaans wel op een lichte lunch kan rekenen. Afwastelevisie zoals afwastelevisie bedoeld is.”

De NRC-column ‘RTL Nieuws kan onbekommerd ernstig zijn’ kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen