Journaallezer Mark Visser blundert in Nieuwsuur

De nachtmerrie van journaallezer Mark Visser kwam gisteren uit in Nieuwsuur: hij werd verrast door een verkeerde grafiek en stond een halve minuut lang hardop te bazelen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 2. Mariëlle Tweebeeke had het in Nieuwsuur over de defensiebudgetten van de Europese landen en wilde Visser in kaart laten brengen hoe die er per land uitzien. “Laten we even kijken hoe dat eruitziet, Mark. Jij hebt dat op een rijtje gezet wat elk land nu betaalt“, zei de presentatrice.

Visser stond echter naast een heel andere grafiek, over de totale defensie-uitgaven van de Navo. Daar schrok hij zichtbaar van. “Ja, laten we daar even naar kijken. Ehmmm.”

De nieuwslezer probeerde eerst nog te improviseren, maar uiteindelijk stond hij een halve minuut te bazelen. “We zien hier eigenlijk de cijfers. In 2018 is het gebeurd. Als iets, even kijken waar ehhh, want dit zijn die cijfers over de totale defensie-uitgaven van de Europese landen. Daar schermt dus Trump mee. Laten we even kijken wat er, want we zien hier de cijfers van 2018… Die staan hier niet op. Ik denk dat ik heel even terug moet naar jou Mariëlle, want er gebeurt niet wat ik wil.”

Mariëlle Tweebeeke: “Nee, snap ik. We kijken straks wel even. Volgens mij is het punt helder.”

Het fragment kunt u hier bekijken, vanaf 10:30.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen