Tv-zender FOX toont weer ambitie: veel meer sport

Geplaatst op wo 18 jul 2018 om 9:00

Tv-zender FOX, het gratis zusje van de betaalkanalen FOX Sports, toont ambitie. Niet alleen heeft de zender ervoor gekozen om de Johan Cruijff Schaal dit jaar zélf uit te zenden in plaats van aan SBS 6 door te verkopen, maar ook gaat ze wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie (de nieuwe naam van de Eerste Divisie) uitzenden. “Met de toevoeging van wekelijkse sportprogrammering op maandag en vrijdag biedt FOX een combinatie van de beste internationale tv-series en live sport.

Alle sportuitzendingen op FOX worden gemaakt door de collega’s van FOX Sports, waar de genoemde competities in meer uitgebreide vorm al te zien zijn én blijven. FOX is dan ook een beetje een promotietool voor FOX Sports.

De aftrap van het voetbalseizoen vindt plaats op zaterdag 4 augustus, wanneer landskampioen PSV en KNVB-bekerwinnaar Feyenoord strijden om de Johan Cruijff Schaal. Het wordt vanaf 18.00 uur uitgezonden op FOX.

Twee weken later, op 17 augustus, begint de Keuken Kampioen Divisie. Op vrijdagen brengt FOX een live schakelkanaal met de hoogtepunten van alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, met aansluitend alle samenvattingen. De maandagen staan in het teken van een live wedstrijd die avond.

En dan is er ook nog het KNVB Bekertoernooi. FOX verdrievoudigt het live aanbod op het open net naar negen live wedstrijden. Al in de eerste drie rondes brengt FOX iedere donderdag één live bekerwedstrijd, alle samenvattingen van de volledige bekerronde en de live loting.

Een overzicht:

Foto: FOX
25 Reacties op “Tv-zender FOX toont weer ambitie: veel meer sport”


 1. Lenny

  Slimme zet. Eerst Zapte je alleen langs deze Simpsons zender, nu valt er tenminste wat anders op te zien.

 2. 123

  Ik vind FOX echt moeite doen om een vaste waarde in het Nederlandse tv-landschap te worden. Naast het uitzenden van vaak geweldige series waar andere zenders hun neus voor ophalen, nu dus ook sport. Ik zeg: goed bezig!

 3. lvs2018

  Als FOX nu ook nog Sky sports achterna gaat inzake WWE (Amerikaans showworstelen) wedstrijden, dan wordt FOX Sports voor mij een nog belangrijker zender dan nu.

 4. dj

  als foxnetworks slim is gaat samen met talpa groep bouwje veronica om tot foxsports gratis sports

 5. johan

  komen die wedstrijden natuurlijk om half 12 veel te laat

 6. gtstfites

  Zullen Johan, René en Wilfred blij mee zijn.

 7. wapp

  Dat betekend dus einde van serie zender fox, half nl zit niet meer tewachten op nog meer voetbal op tv.

 8. Deadly Viper

  @DJ als FOX slim is blijven ze ver weg van Talpa en hun troep.

  FOX is 1 van de weinige boeiende lineare zenders. Geweldige series ze zouden alleen wat meer blockbuster hollywood films moeten uitzenden.

  Eindelijk een TV zender die actueel is met Amerikaanse series en geen achterlijke BN-er shows.

 9. Henk

  Ze moeten wat bij Fox. Het gaat niet heel gewldig met die zender qua marktaandeel. Ze bestaan nu vijf jaar en komen nooit bovendrijven in de top 15 van tv zenders. Terwijl ze veel goede series uitzenden die bijna gelijk lopen met Amerika. Wat ze ook niet mee hebben is dat ze geen films uitzenden en dat televisie kijken op de traditionele manier het verliest van online. Het concept tv is uitgewerkt. Net als bij de detailhandel is ergewoonweg te veel aanbod aan zenders.

 10. Bart

  Dus eerste divisie en KNVB beker weg bij Veronica?

 11. Laurens

  @Henk;
  Fox is inderdaad een te kleine speler binnen NL, zeker nu ondemand aantrekt. Wat dat betreft kunnen ze beter aansluiten bij RTL of Talpa, want daarmee kunnen ze veel meer verdienen dan nu.

 12. Laurens

  @DJ;
  Ik denk dat dit meer oplevert door een zender te delen, dan nu het geval is.

 13. Deadly Viper

  Jullie vergeten dat FOX niet de hoofdzender is. Dat is Fox Sports met betaal TV.

  Fox Networks is in Nederland actief met:

  FOX
  FOX Sports Eredivisie
  Fox Sports Internation
  National Geographic
  Nat Geo Wild
  24 Kitchen

  Waarom zouden ze bij RTL of SBS aansluiten?

  Doen Viacom en Discovery toch ook niet.

 14. Deadly Viper

  @Bart budget bij Veronica is waarschijnlijk ook op met de komst van het VI trio.

 15. Evert

  123, welke series bedoel je?

 16. Bart

  @Deadley Viper FOX is wel de hoofdzender en tevens etalage kanaal van de groep. Het budget is niet op met de komst van het VI trio. Er komt nog meer Nederlandse content op de zender. Veronica wordt naast Zes de 2e grote tv zender van Talpa network. Iets wat RTL allang met RTL5 of 7 had moeten doen.

 17. Deadly Viper

  Wat is Zes?

  Heb je zelf die naam verzonnen?

 18. Deadly Viper

  Nu de dure VI mannetjes weg zijn bij RTL7 kunnen ze dat geld in de programmering van RTL7 steken.

 19. Laurens

  @ Deadly Viper;
  Ik ben bang dat dat weinig effect zal hebben. RTL7 is te klein, er moet meer gebeuren dan enkel het budget van de mannen van VI.

  RTLZ terug in de ochtend en middag, filmpakket uitbreiden, eventueel een samenwerking met Fox aangaan.

  @ Bart;
  Hetzelfde geldt voor Veronica. Los van (misschien wel het grootste probleem) het feit dat Veronica pas opstart om 18.00 uur, vraag ik mij af of het zo’n grote zender wordt. Hetzelfde geldt voor Net5, dit wordt nooit meer wat het was. Ze mogen blij zijn dat op de voetballoze avonden ze structureel op 6% aandeel zitten. Maar daar is nog heel veel werk voor nodig.

 20. Bart

  @DV Nee Zes heb ik niet zelf verzonnen. Als ik het voor het zeggen had dan was het Veronica6 geworden.

 21. Bart

  @Laurens Talpa gaat de komende jaren veel meer investeren in het merk Veronica. De radio zender en de tv zender gaan weer meer 1 worden. De Mol heeft los van de advertentie inkomsten hiervoor meer middelen dan RTL voor RTL7. Het beste zou zijn als NET5 en Veronica van zender ruilen of dat Disney XD naar NET5 gaat zodat Veronica de hele dag kan uitzenden. Of daar plannen voor zijn weet ik niet maar zou mooi zijn.

 22. Peter

  Nog maar een keer dan: SBS6 heet voortaan zes. In vormgeving gewoon een 6 zoals het een tijd is overigens en SBS wordt ook niet meer gezegd in de aankondigingen.

 23. jdj2050

  En het jaar erop ook de eredivisie op zondagavond bij Fox. :-)

 24. aammehoela

  Maandagavond een wedstrijd live van de eerste divisie zal niet veel kijkers trekken. Hooguit tijdens reclame op andere zenders even snel kijken. Meestal weinig kijkers voor dit voetbal. Hopelijk gaan ze aan het einde van het seizoen die play-off wedstrijden live uitzenden of anders de samenvattingen op een normaal tijdstip uitzenden. Dat levert in ieder geval extra kijkers op. En de eredivisie samenvattingen op Fox zal alleen maar ergernis oproepen vanwege de 3×8 minuten reclame er tussen. De reden dat de series op Fox slecht bekeken worden. Die kijkt men wel via Netflix of andere streams.

 25. A.Zijn

  Logische keuze. Als je iets met dat Fox NL wilt en dat de zender ook nog bijdraagt aan de betaalzenders, dan moet je wel iets te bieden hebben. Mooie verdeling zo. Voetbal bij de NPO,RTL,Talpa,ziggo en Fox op het open kanaal. Ook goed voor de kijker die niet steeds naar dezelfde gezichten hoeft te kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.