Tv-zender FOX toont weer ambitie: veel meer sport

Tv-zender FOX, het gratis zusje van de betaalkanalen FOX Sports, toont ambitie. Niet alleen heeft de zender ervoor gekozen om de Johan Cruijff Schaal dit jaar zélf uit te zenden in plaats van aan SBS 6 door te verkopen, maar ook gaat ze wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie (de nieuwe naam van de Eerste Divisie) uitzenden. “Met de toevoeging van wekelijkse sportprogrammering op maandag en vrijdag biedt FOX een combinatie van de beste internationale tv-series en live sport.

Alle sportuitzendingen op FOX worden gemaakt door de collega’s van FOX Sports, waar de genoemde competities in meer uitgebreide vorm al te zien zijn én blijven. FOX is dan ook een beetje een promotietool voor FOX Sports.

De aftrap van het voetbalseizoen vindt plaats op zaterdag 4 augustus, wanneer landskampioen PSV en KNVB-bekerwinnaar Feyenoord strijden om de Johan Cruijff Schaal. Het wordt vanaf 18.00 uur uitgezonden op FOX.

Twee weken later, op 17 augustus, begint de Keuken Kampioen Divisie. Op vrijdagen brengt FOX een live schakelkanaal met de hoogtepunten van alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, met aansluitend alle samenvattingen. De maandagen staan in het teken van een live wedstrijd die avond.

En dan is er ook nog het KNVB Bekertoernooi. FOX verdrievoudigt het live aanbod op het open net naar negen live wedstrijden. Al in de eerste drie rondes brengt FOX iedere donderdag één live bekerwedstrijd, alle samenvattingen van de volledige bekerronde en de live loting.

Een overzicht:

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen