SBS 6 blaast Jouw Vrouw Mijn Vrouw nieuw leven in

Geplaatst op Wed 18 Jul 2018 om 9:15

Het was al even bekend dat er aan een nieuw seizoen van Jouw Vrouw Mijn Vrouw gewerkt wordt, maar nu is ook duidelijk wie dat gaat uitzenden: niet RTL 4, die de show groot heeft gemaakt, maar concurrent SBS 6. Dat laat de zender weten. Waar RTL 4 in de afgelopen jaren nog een BN’er-versie op de buis bracht, kiest SBS 6 in deze tijden van BN’er-moeheid voor een gewonemensenversie. “We zijn op zoek naar moeders die eens willen ruilen met een andere gezin“, aldus de zender.

SBS 6 heeft nu een kandidatenoproep lopen. “Zit jij soms met je handen in het haar en wil jij eens ervaren hoe het bij een ander gezin eraan toegaat? Of run jij het ideale huishouden en wil je dat juist graag aan een ander gezin laten zien? Geef je dan nu op…maar let op: ook jouw gezin wordt tijdelijk ‘overgenomen’ door een andere moeder!

Jouw Vrouw Mijn Vrouw is een echte tv-klassieker. RTL 4 wist in 2004 niet wat het overkwam toen ze de Nederlandse versie van Wife Swap op de buis bracht: op een gegeven moment keken er op een reguliere maandagavond meer dan 1,7 miljoen mensen naar de realityshow.

De laatste keer dat er een serie van het programma op de buis was, was in 2013: dat was de veelbesproken VIP-versie.

Foto: SBS
25 Reacties op “SBS 6 blaast Jouw Vrouw Mijn Vrouw nieuw leven in”


 1. Daan

  Weer lekker origineel van SBS, Ze hebben ook een creatieve armoede bij Talpa Network nou laten we weer eens snel makkelijk score!

 2. Achmed

  Teveel uitgewoonde types in deze Demonen66 serie.

 3. Henk

  ze hadden toch al Steenrijk, Straatarm. Dat was beetje de SBS versie van JVMV. dan was deze oude titel niet nodig.. nu krijg je beide en dus uitholling van dat genre.

  SBS moet hiermee oppassen dat ze succesvolle titels niet snel aan het uithollen zijn! doen ze ook al met het hele jaar door MR. Frank Visser

 4. Roland Molendijk

  Als dit net zo goedkoop wordt gedraaid als al die andere huidige reality shit, dan heb ik er weinig hoop voor.

 5. Tja,Tja..

  Leuk hoor, ik ga weer kijken.

 6. Ron

  Valt me op dat de naam ‘SBS’ haast niet meer gehanteerd wordt. Je hoort nu veel vaker ‘6’ als stations naam. Veranderingen die doorgevoerd worden?

 7. Deadly Viper

  En dan vinden ze het gek dat er zo’n wannabe RTL4 imago aan SBS6 hangt.

 8. RTL fan

  Flop, ook die serie was al op zijn eind.

 9. Laurens

  Tja, Steenrijk Straatarm scoorde goed, dus ik begrijp de keuze wel.
  Zolang ze het maar niet uitmelken. 1x JVMV en 1x Steenrijk Straatarm op een jaar zou prima kunnen.

 10. einde TV

  RTL6

 11. Bart

  @Deadly Viper Helemaal geen wannabee RTL4. Gewoon 2 bedrijven/merken net als De Telegraaf en AD of Croky en Lays of Ziggo en KPN etc.

 12. Deadly Viper

  Voor dit soort recycle TV ga ik echt niet Netflix inruilen.

 13. Deadly Viper

  @Bart SBS6 is altijd wannabe RTL4 geweest.

  Nederland is geen Amerika dat er zoveel familiezenders nodig zijn.

 14. Bart

  @Deadly Viper Dat het de markt he. Of het nodig is of niet ze bestaan nu eenmaal.

 15. RaymondVL

  Ah, weer een oud lijk uit de grond graven met het idee dat het een megasucces gaat worden. “Rad van fortuin” en “Wie ben ik” deden het ook al zo goed op die campingzender.

 16. Deadly Viper

  Misschien moeten ze bij SBS6 wat origineler worden ipv RTL4 na doen dan kijken er misschien nog meer dan 5 mensen op een avond.

 17. Bart

  @Deadly Viper Er is markt voor dit soort programma’s. Het wordt aangeboden door de producent en die gaat er mee naar een zender. Dit heeft helemaal niets te maken met kopiëren. Kijk voor de gein is even naar de lijst van programma’s van RTL sinds 1989. Dan kom je ook weinig originele tot geen zelf bedachte programma’s uit. Dat geeft ook niets want alles is al ens gedaan op televisie.

 18. Deadly Viper

  Ja er is een markt voor dit soort programma’s maar dan 10 jaar geleden.

  Hoeveelste oud RTL4 programma is dit wel niet die SBS6 opnieuw leven in probeert te blazen? Kan in het rijtje met al hun andere flops let maar op.

  Hiervoor komt de TV kijker die naar Netflix is gejaagd echt niet terug.

 19. Bart

  @Deady Viper Er staan best goede dingen op Netflix maar ook heel veel slechte. Ook veel ouwe troep. Het is allemaal niet zo geweldig. Die kijker kijkt naar Netflix, Videoland, NL Ziet of andere nieuwe wegen om tv te kijken. Die zelfde kijker kijkt ook gewoon nog steeds linear dan wel uitgesteld of opgenomen. Dus naar Netflix gejaagd is sterk overdreven.

 20. Bart

  En die markt van nu vraagt er nog steeds om omdat het de zelfde markt is.
  En nogmaals, alles is al eens gedaan op televisie. Zowel op linear als op Netflix als wat de zogenaamde nieuwe makers op YouTube doen. (Al denken ze van niet)

 21. Dus.

  – Steenrijk, Straatarm
  – Jullie Huis, Onze Regels
  – Mijn Vrouw, Jouw Vrouw

  Wat is het volgende?

 22. Kathie jansen

  Hehe leuk met gewone mensen kijk ook weer

 23. Bart

  @Dus Effe geen cent te makken is de volgende

 24. Deadly Viper

  @Bart bij Netflix kies je zelf wat je wilt zien en wanneer je het wilt zien.

  Dat is ideaal voor serie kijkers die zijn allemaal weggejaagd van lineare TV.

  Noem 1 zender met uitzondering van FOX die goed met series omgaat?

 25. Bart

  @Deadly Viper Als het om series gaat heb je helemaal gelijk. Daar heb ik het ook niet over. Ik zeg tevens niet dat ik het allemaal geweldig vind wat er linear wordt uitgezonden. Het merendeel is troep en al eens (beter) gedaan. Wat ik wil zeggen is dat mensen nog steeds lineare programma’s kijken al dan niet uitgesteld via gemist opties en opgenomen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.