Taxichauffeur Matthijs had bekende-Nederlander-dag

Geplaatst op Tue 05 Dec 2017 om 13:00

Matthijs van Nieuwkerk kwam achter het bestaan van volkszanger Tino Martin omdat zijn taxichauffeur een bekende-Nederlander-dag had. Dat vertelde hij maandagavond aan de zanger in De Wereld Draait Door. Martin zat aan tafel omdat Van Nieuwkerk tot voor kort nog nooit van hem gehoord had, maar hij toch een Ziggo Dome-uitverkopende artiest is. “Ik zal eerlijk zeggen hoe ik erachter kwam dat jij bestond en dat jij zo ontzettend succesvol bent. Het is echt waar.

Het gebeurde allemaal recentelijk. “Niet zo lang geleden – en vandaar dat ik zo blij ben dat je hier zit: ik stapte een taxi in in Amsterdam en die chauffeur draait zich om en zegt: ‘Nou, ik heb een bekende-Nederlander-dag! Het is niet te geloven! Tino Martin stapt net uit!‘”

Van Nieuwkerk begreep niet over wie zijn taxichauffeur het had. “Ik denk: Tino Martin?! Ik Google even wie jij bent en kwam erachter welk succes jij hebt, dus er is iets raars aan de hand.”

Hij nodigde Martin uit om hem voor te stellen aan Nederland. “Je hoeft maar naar de Ziggo Dome te kijken en hij is vol, en toch zijn er nog een heleboel mensen die denken: wie ben jij?

Foto: BNNVARA
12 Reacties op “Taxichauffeur Matthijs had bekende-Nederlander-dag”


 1. Giel

  Ik zit blijkbaar in dezelfde bubble als Matthijs. Nog nooit van de man gehoord. En toch een volle Ziggo.

 2. Norvo

  De randstedelijke grachtengordel mindset in 1 bericht. Matthijs bedoelt het waarschijnlijk niet eens arrogant, hij is oprecht verbaasd dat een Tino Martin de Ziggo vol krijgt zonder medeweten van hem of zijn redactie. Dan zou ik me toch als DWDD zoetjes afvragen of we de waan van de dag nog wel helder voor ogen hebben.

 3. Vrede

  Ach ja,kijk eens naar welk volk daarheen gaat.
  Als je de sterren top 20 kijkt op NPO lig je dubbel om die teksten(sinterklaas rijmpjes) en als ze op zo’n plein live zingen kun je met een bak popcorn dat publiek bekijken.

  Maar toch knap van hem dat hij dit bereikt heeft.
  Van naam ken ik hem ook niet maar omdat ik weleens om te lachen die sterren top 20 bekijk ken ik hem wel gelijk van gezicht. Hij had recent een nummertje met Gerard Joling.

 4. Gerdien

  Woon zelf in de provincie maar had ook nog nooit van Timo Martin gehoord. Het is het soort muziek dat je op TV Oranje ziet en waarvoor wel meer grote zalen volstromen, bijvoorbeeld tijdens Piratenfestivals. Of het daarom thuishoort in DWDD? Nou, nee.

 5. Koen

  Kom uit de provincie en niet uit de randstad maar Tino Martin? Nee, nog nooit van gehoord.

 6. hoho

  DWDD wat is jullie doelstelling.

  praten en praten
  olie op het vuur gooien
  de boel laten uit branden

  kom eens een keertje terug op onderwerpen
  die besproken is/zijn

  niet a zeggen
  en stoppen

 7. Jack Wolff

  @Hoho

  Het verdrietmodel van zowel DWDD als Pauw is de door gekkies gekaapte waan van de dag presenteren als nieuwswaardig. De exponenten van de polarisatie opvoeren als gedegen talkshowgasten. Asbest heeft een gezicht. Primetime.

 8. Jan Ackerman

  Kunnen al die Amsterdammse onderdonsjes ons in Nederland bespaart blijven. Dank u.

 9. robb

  Ik ook niet uit de randstad had nooit iets van hem gehoord en hoop dat het de laatste keer was .

 10. Mark

  Ze weten bij god niet meer hoe ze DWDD moeten vullen. Dan maar omtoveren tot TROS Muziekfeest.

 11. Boe

  Ooit wel eens geturfd hoe vaak Matthijs in een uitzending de woorden “… (hier) in Amsterdam” gebruikt ?

 12. keesjan

  Timo Martin, leuke jongen zonder kapsones, weer een artiest uit de soundmixshow, hoe is het mogelijk, het gaat maar door.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.