Leo van der Goot: ‘RTL Boulevard is scherpte kwijt’

Leo van der Goot, de voormalig RTL-baas die aan de wieg stond van RTL Boulevard, vindt dat de showrubriek zijn scherpte heeft verloren. Dat zegt hij in een interview met Patrick Kicken voor Radio.nl. Net als iedereen heeft Van der Goot het programma RTL Late Night zien afglijden tot de afgrond, maar ook zusterrubriek RTL Boulevard zit in zwaar weer: dat gaat inhoudelijk nergens meer over. “Hetzelfde is gebeurd met RTL Boulevard, wat zijn scherpte verloren is“, vertelt hij.

Van der Goot vindt het programma niet meer wat het was. “Niet alleen door het vertrek van Albert, die ook niet zo scherp meer vond, maar ik heb het ooit bedacht als een programma met een klein mesje in de hand. Dat moest het zijn en dat was het ook.”

RTL Boulevard was ooit een gouden tv-formule. “De gein van het programma was dat Albert iets geweldig vond en Beau dacht: waar gaat dit over? Daarna werd het alleen maar hosanna.

Tegenwoordig vinden alle Boulevard-sterren alles geweldig en is de een nog politiek correcter dan de ander. Om nog maar niet te beginnen over de verannanooshering van de showrubriek. “De begingedachte was gebaseerd op de ochtendtelevisie van KLAX, een tv-station in Los Angeles. Daar zaten vier mensen aan een bijna rechte tafel met sport, weer & verkeer, de presentatrice en de nieuwsman. Die waren de hele dag ruzie met elkaar aan het maken.”

Inmiddels is Boulevard niet langer een must see, net zoals RTL Late Night. “Het is een promotietool voor de zender geworden. Ik was niet geïnteresseerd in de mensen die er zaten. Ik dacht: who cares? In heg begin klopte het precies, maar al na een half jaar of driekwart jaar zag je plotseling dat het wegschoof en werd het een promotietool.

Het interview met Leo van der Goot kunt u hier bekijken:

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen