Leo van der Goot: ‘RTL Boulevard is scherpte kwijt’

Geplaatst op Fri 13 Jul 2018 om 12:42

Leo van der Goot, de voormalig RTL-baas die aan de wieg stond van RTL Boulevard, vindt dat de showrubriek zijn scherpte heeft verloren. Dat zegt hij in een interview met Patrick Kicken voor Radio.nl. Net als iedereen heeft Van der Goot het programma RTL Late Night zien afglijden tot de afgrond, maar ook zusterrubriek RTL Boulevard zit in zwaar weer: dat gaat inhoudelijk nergens meer over. “Hetzelfde is gebeurd met RTL Boulevard, wat zijn scherpte verloren is“, vertelt hij.

Van der Goot vindt het programma niet meer wat het was. “Niet alleen door het vertrek van Albert, die ook niet zo scherp meer vond, maar ik heb het ooit bedacht als een programma met een klein mesje in de hand. Dat moest het zijn en dat was het ook.”

RTL Boulevard was ooit een gouden tv-formule. “De gein van het programma was dat Albert iets geweldig vond en Beau dacht: waar gaat dit over? Daarna werd het alleen maar hosanna.

Tegenwoordig vinden alle Boulevard-sterren alles geweldig en is de een nog politiek correcter dan de ander. Om nog maar niet te beginnen over de verannanooshering van de showrubriek. “De begingedachte was gebaseerd op de ochtendtelevisie van KLAX, een tv-station in Los Angeles. Daar zaten vier mensen aan een bijna rechte tafel met sport, weer & verkeer, de presentatrice en de nieuwsman. Die waren de hele dag ruzie met elkaar aan het maken.”

Inmiddels is Boulevard niet langer een must see, net zoals RTL Late Night. “Het is een promotietool voor de zender geworden. Ik was niet geïnteresseerd in de mensen die er zaten. Ik dacht: who cares? In heg begin klopte het precies, maar al na een half jaar of driekwart jaar zag je plotseling dat het wegschoof en werd het een promotietool.

Het interview met Leo van der Goot kunt u hier bekijken:

Foto: YouTube
38 Reacties op “Leo van der Goot: ‘RTL Boulevard is scherpte kwijt’”


 1. Boris

  Verannanooshering.

  Dit fenomeen ken ik nog niet. Kan iemand mij hier meer uitleg over geven?

 2. Claudia

  RTL boulevard lijkt ook wel een vergaarbak van uitgerangeerde mensen die dit programma zien als fijne vaste baan en mensen die dit programma zien als opstapje. Bij ons staat deze onder de uit-knop.

 3. Leonardo Rodney Kampenstein - De Bourgeoise

  leuk woord voor de Dikke van Dale

  Verannanooshering
  Verronalndmolendijkering
  Verbridgetmaaslandering

 4. Whitedog

  Huppula huppela

 5. Johan

  Leo van der Goot zou wel een interessante gedachte zijn om RTL weer een nieuwe impuls te geven. Hij heeft het in het verleden heel goed gedaan en is enkel weggegaan omdat hij door Fons van Westerloo is weggepest. Als hij ruimte krijgt om orde op zaken te stellen zou het best weer iets kunnen worden met RTL.

 6. Sjakie

  Man met verstand van zaken

 7. G. Joling

  Vroeger was alles beter..

 8. SOLANGE

  De man heeft gelijk wat een bagger programma…

 9. Petra

  RTL Boulevard scoort iedere avond nog hartstikke goed. Al die ouwe lullen die het zo goed weten. Als we hun voorbeeld volgen, dan zitten er straks alleen grijze lijken voor de buis. Het gaat al hard die kant op. Jongeren willen niet 10 minuten over de scheiding van een of andere BN’er luisteren. Gewoon lekker kort en bondig. In the end is het toch allemaal non-nieuws.

 10. Thom

  @johan: eens. By far een van de meest geschikte kandidaten om de zender er weer bovenop te krijgen, nuchter, heeft een visie en decennia ervaring.

 11. Mike

  RTL Boulevard is gewoon nooit wat geweest. Dit plaats je niet op een zender die zelfrespect heeft.

  Roddel en achterklap programma.

  Geld ook voor Shownieuws.

 12. ycheweiz

  Analyse klopt wel, maar er staan 2 fouten of tegenstrijdigheden in. zoals ik het heb bedacht, zegt Leo even later staat, na het voorbeeld van een ochtendshow bij KLAX. dit is het grote probleem in medialand, iedereen doet of hij het bedacht heeft, maar het is allemaal gestolen. Is niet erg maar zeg het gewoon. Het enige wat scoort is authenticiteit en oprechtheid en belangrijke voorwaarde is geen BN-érs in het programma, daar moet de gewone man echt van kotsen.

 13. Ron

  Leo is eindbaas en verwoord exact hoe het zit bij Boulevard.

 14. Ron

  Gisteren ook weer zo’n item over die vreselijke Kardashians. Ik dacht waar gaat.dit.over! Van dat soort items moeten ze echt AF!

 15. Curryworst

  Het oude RTL Boulevard, waarin Winston Gerschtanowitz op blije toon vol trots de babyfoto’s laat zien van een zusje van een oud-soapie.
  En Albert kirrrend van plezier zijn blijdschap laat blijken.

 16. Peter

  Leo weet tenminste wat tv maken is.

 17. afe

  Het ‘oude’ boulevard zou in deze tijd toch niet meer werken en ook veel minder scoren dan destijds. Tijden zijn veranderd. Albert zou nu ook geen miljoen meer halen.

  Boulevard scoort nog prima cijfers en marktaandelen. Dus weet niet waar meneer Van der Goot over heeft.

 18. Deadly Viper

  Veel mensen blijven in het verleden hangen.

  Die willen het liefst dat RTL4 weer die jaren 90 zender wordt.

  Alsof dat gaat helpen anno 2018 de tijd waar linear kijken steeds minder belangrijk wordt en on demand kijken in opkomst is.

 19. Rob

  Het klopt helemaal wat een stomme onderwerpen allemaal! en het gaat helemaal nergens meer over.

 20. bipolair

  Lekker geld binnenharken op deze manier…geef mij zo’n baan !!!! Is Marieke ook nog van de partij met dat gehinnik ?en Marc met zijn niet-maagverkleining, en peter met zijn grootheidswaan…wat een drama die mensen

 21. Kojak

  Leo van der goot : 220!! (Jingle Noordzee)

 22. Raaf

  Misschien kunnen ze iedereen in een boerka hijsen.
  De DENK markt nog verder aanboren.

 23. jroen

  Leo heeft gelijkt! Maar betreft cijfers en marktaandeel is het programma prima aan het scoren. Maar ja, wat moet je dan kijken? Dat is het probleem. Het kijkt ‘lekker’ weg, maar het is verre van het Boulevard die het ooit was.

 24. B-noniem

  Het programma slaat nergens meer op. Er worden constant domme fouten gemaakt. Namen verkeerd uitspreken, simpele feitjes niet weten. Het is gewoon een amateuristisch programma geworden.

 25. Thom

  Om te beginnen ; schop AUB die vreselijke Marieke eruit!!!!
  En ja het is zo,je mist Albert wel. Hij was Boulevard.

 26. ali

  RTL boulevard is gewoon een dom programma. Iedreeen kan roddelnieuws volgen op zij phone , instagram,you tube etc .Veel mensen en vooral jongeren weten de roddel al voordat t uitgezonden wordt.

 27. Ron

  @ali: dus dat, het concept is volkomen achterhaald en door de realiteit ingehaald door social media en zulks. Je zult het echt over een andere boeg moeten gooien en al die zichzelf benoemde ‘influencers’ en crap aan de kant zetten. Laat die op hun eigen platforms oreren en een mening geven, maar niet op een TV zender. Beter ook want ze zitten in die vlogs in hun juiste doelgroep. Vlogger/influencers etc. moet je niet naar lineaire TV halen. Die zitten juist goed in hun ‘on demand’ wereldje.

 28. Henriette

  Met Beau en Albert was het nog leuk. Daarna werd het minder. Dat is toch al heel lang geleden. Die tijd is gewoon voorbij en komt niet meer terug. Zo is het leven.

 29. Fox Mulder

  Leo de man van… ik weet nog wel een vriendje (ook al kan die helemaal niets).

 30. Uit het Vak

  Boulevard wilde je voeger niet missen , tegenwoordig is het zo slecht
  allemaal figuren die zichzelf zo geweldig vinden op beau na dan

 31. Bart

  @Petra Jongeren kijken überhaupt niet RTL Boulevard dus daar moeten ze zich helemaal niet op richten. Leo van der Goot heeft gelijk.

 32. Bart

  @G.Joling Dat klopt!

 33. Bart

  @Deadly Viper Als RTL weer meer de kant op gaat van die jaren 90 dan zullen de kijkercijfers structureel hoger zijn dan nu. Daar is namelijk ook in deze tijd nog steeds behoefte aan. Dat snap jij niet maar het is gewoon wel zo.

 34. Sandra

  Helemaal mee eens. Vroeger had Boulevard nog wel eens nieuws, nu lepelen ze gewoon de kranten en bladen van die dag op, afgewisseld met wat promotie voor eigen RTL programma’s. Luuk Ikkink die zodra het spannend dreigt te worden of scherp heel snel het onderwerp veranderd of zijn drol intrekt omdat hij bang is voor een confrontatie. Ook de manier waarop zij vorig jaar Humberto uit de wind hebben gehouden toen hij met Dionne in het nieuws was, was bizar. Slecht. Ik kijk soms alleen nog als Beau staat. De rest is helemaal k met p. Zo’n Ruben Nicolai en dat Holleeder meisje zijn toch gewoon niet om aan te gluren?

 35. Dominique

  BLVD scoort binnen de doelgroep prima en marktaandeel is goed. Nee, het is niet meer zoals in de tijd van Leo, maar tijden veranderen nu eenmaal. De manier van tv-kijken ook. Het gaat niet meer alleen maar om dat ene uurtje tv van een programma, maar ook om de platforms eromheen (social media) wat bereik aangaat. En je doelgroep veroudert, haakt af, en anderen (nieuwe generatie) voelen zich juist nu weer aangesproken. Zo gaat dat.

  Qua tone of voice mag dat vileine en die humor wel wat meer ja. Het lijkt wel of niemand dat meer echt durft. Late Night en BLVD zijn zo verworden tot de pr-machinerie van RTL. De enige die daar lak aan heeft, dat moet ik ‘m toch nageven, is Peter R. Het zal ‘m worst zijn of hij tegen heilige huisjes schopt.

 36. Youandi

  Leo weet waar hij het over heeft. Die man durft z’n hele leven al dingen te doen waar anderen van schrikken. We leven in een tijd dat alles en iedereen maar bang is om uit de band te springen. Gelukkig was daar nog een paar weken VI Oranje op RTL4, met wel echte meningen en geen angst voor discussie.

 37. Japie

  Boulevard het programma vol met zg. deskundigen die hun bijdrage leveren aan onderwerpen en de tekst op internet hebben opgezocht!

 38. Lucy Banaan (wereldster)

  Ik word nooit besproken in RTL Boulevard. Dit ondanks het feit dat ik een wereldster ben.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.