Sander Hoogendoorn volgt Domien op bij NPO 3FM

Geplaatst op Mon 16 Jul 2018 om 16:28

Sander Hoogendoorn volgt Domien Verschuuren op als de ochtendspits-dj en daarmee het boegbeeld van NPO 3FM. Dat heeft de noodlijdende zender zojuist laten weten. Hoogendoorn is vanaf 3 september elke werkdag tussen zes en negen uur ‘s ochtends te horen op de zender. “Een eigen ochtendshow op 3FM. Dit voelt een beetje als het WK van de radio waar ik aan mee mag doen! Dan wil ik wel het Kroatië worden van de ochtend: niet de populairste, maar wel de leukste!“, reageert hij.

Peter de Vries, hoofd van de 3FM-programma’s van BNNVARA, zegt: “We zijn als BNNVARA ongelooflijk trots dat we de ochtend op 3FM invullen met een talent uit eigen gelederen.”

Sander is voor ons de belichaming van 3FM: hij ademt muziek, is enorm creatief en heeft een bak energie. Daarbij voelt hij de luisteraar van 3FM als geen ander aan. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn ochtendshow een uniek geluid gaat neerzetten.

Sander Hoogendoorn begon in 2011 bij BNN met de Croissandershow in de weekendochtenden op 3FM. Datzelfde jaar ontving hij de Marconi Award voor aanstormend talent. In de jaren erna presenteerde hij Sanderdaynight op de zaterdagavond, Freaknacht van vrijdag op zaterdag en That’s Live op de zaterdagavond.

Vanaf augustus 2015 nam hij de weekenden van 12.00 tot 14.00 voor zijn rekening en sinds november 2016 is hij iedere maandag tot en met donderdag te horen tussen 18.00 en 21.00 uur.

Eind 2017 zat Sander samen met Domien Verschuuren en Angelique Houtveen in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request.

Foto: BNNVARA
20 Reacties op “Sander Hoogendoorn volgt Domien op bij NPO 3FM”


 1. Laurens

  Tja, ook dit gaat ‘m niet worden. 3FM kan beter van de ether.

 2. RaymondVL

  De reutelende geluiden van een stervend station. 3FM ligt aan de beademing.

 3. Tjep

  Einde 3fm

  Ze hadden voor Rob Jansen moeten gaan

 4. Boris

  Wel het beste wat 3FM te bieden heeft. Begrijpelijke keuze. Geef het de tijd.

 5. Marijn

  Waarom meteen negatief praten. Op deze manier krijgt niemand een kans om zich te bewijzen.

  Ik snap echt niet waarom heel Nederland achter elkaar aan holt om naar de voorspelbare radio van John de Mol te luisteren; elke dag dezelfde 200 nummers.

  Goed dat we nog keuze hebben! (En als het je niet aanstaat luister je toch lekker niet!)

 6. Remi

  Sander Hoogendoorn … wekkertje loopt af om 03.40.
  … Arriveert in de studio, werpt een blik op z’n schermpje
  en daar is-ie hoor … de verplichte computergestuurde playlist ;)

  Niks eigen inbreng … niks zelf iets toevoegen.
  Playlistje rulezz bij dit nep zendertje.

  En als Sander om 10.00 klaar is
  krijgen we dezelfde liedjes vóór 12.00 AM nóg een keer.

  … En laat in de middag nóg een keer …
  Want tja … computertje regeert ;)

 7. Boris

  Bijzonder laf en onbegrijpelijk om niet voor Rob te kiezen. Sander gaat het ook niet redden. Te weinig onderscheidend.

 8. Bart

  Met een nieuwe (relatief onbekende) ochtend dj gaat 3FM het ook niet redden. Het probleem dat 3FM heeft is veel groter dan hoe men wil inzien.

 9. Marcel

  Geen spraakmaker…..afgekeurd!!!

 10. L.

  Even wat anders: dat er een functie bestaat die “hoofd van de 3FM programma’s van BNNVARA” heet vind ik nog al schokkend. Heeft iedere omroep zo’n hoofd? Ik weet wel waarop bezuinigd kan worden bij de NPO.

  Anyway veel succes Sander!

 11. Joop55

  3FM = 3 (in a row) Failed Managment.

  1.Luyckx – had in de periode 2003/2004 de zender al bijna om zeep geholpen.
  2.Mutsaers – vernieuwde te laat, wilde niet toegeven.
  3.de Groot – prutser.

 12. Marijke

  Hij is te licht.

 13. Ron

  Het is wel duidelijk dat 3 FM met het aantrekken van een nieuw anker in de ochtend iets alternatiever wil gaan klinken. Domien was toch iemand van de platte hitjes, en die kan hij nu veelvuldig laten horen via Q Music. Met Sander Hoogendoorn maar ook met een Frank van der Lende heb je toch wat heren die veel van alternatieve muziek houden. Dus als het die kant uit gaat met 3 FM is dat goed. Hopelijk is dit een teken van hun toekomstige visie die met de nieuwe vrouw aan het bewind daar vorm gegeven gaat worden. Wait and see.

 14. Bart

  @Ron Die vrouw komt van FunX dus ik vrees dat het niet die kant op gaat.

 15. Ron

  @Bart: Van 3 FM een FunX maken gaat hem niet worden, dus dat gaat niet gebeuren…

 16. Ja dus?

  “Daarbij voelt hij de luisteraar van 3FM als geen ander aan.”

  Moeten we dit letterlijk nemen, de luisteraar? ;-)

 17. StefanV

  Van mijn part gooien ze de volledige programmering ondersteboven en gaan DJ’s voortaan op hun kop staan tijdens hun shows… het gaat allemaal niks uithalen. Wat er mis is aan 3FM is het muziekbeleid. De zender draait een te hoog gehalte sh*t-muziek, waardoor luisteraars gillend zijn weggerend.

  Ook gaat 3FM er steeds prat op dat ze DJ’s hebben die muziek ademen, maar in de praktijk loopt 3FM steevast achter de (muzikale) feiten aan. Het kost ze geen enkele moeite om muziek die twee jaar oud is doodleuk als “nieuw” op te voeren. Als ze er écht op zaten als de DJ’s écht alert waren, liep 3FM voorop. Dat doen ze aantoonbaar niet.

 18. Ron

  Wat @StefanV zegt…Eens.

 19. valerie

  Luister geen 3FM en ik ken Sander dus ook niet, wens hem wel veel succes en misschien luister ik wel eens als ik in de ochtend file sta… maar wordt wel zoeken want ik heb 3FM als voorkeurzender eraf gegooid als gevolg van Domien en Frank.

 20. Don John

  Ik heb het idee dat 3FM graag zelf de boel wil liquideren. Van de diverse keuzes die je hebt zet je deze karakterloze nitwit met z’n stomme petje op de belangrijkste plaats van de programmering. Wat is het idee? Op naar de 1% marktaandeel? Die Domien was al zo’n nietszeggend lichtgewicht en deze nieuwe ster weegt nog minder.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.