Peter R. de Vries gillend op de grond van het lachen

Er zijn momenten dat Peter R. de Vries gillend op de grond van het lachen ligt, namelijk bij het kijken van misdaadseries als Breaking Bad en Homeland. Dat vertelde de misdaadjournalist gisteren in RTL Boulevard. De Vries vindt dat soort series te absurd voor woorden. “Ik heb in de loop der jaren natuurlijk wel series als Breaking Bad en Homeland gezien. Nou ja, als je mij dan thuis zou zien, dan lig ik vaak gillend van de lach op de grond van de onzin die er voorbijkomt in die series“, zo vertelt hij.

De verhaallijnen en gebeurtenissen werken op De Vries’ lachspieren. “Dat is niet te filmen wat een crap dat allemaal is. Homeland jongen, dat is echt een klucht, dat wil je niet weten. Ik heb echt nog nooit zo veel onzin op een rij gezien als in die serie Homeland, die heel veel mensen fantastisch vinden. Het is totaal niet realistisch.

Wel is De Vries lyrisch over de misdaad-documentaireserie The Staircase. “Dat heeft een serie opgeleverd waarbij ik mijn vingers als misdaadverslaggever bij af heb gelikt.

Er ontstaat een enorm fascinerend beeld van die moordzaak op zich, maar ook van hoe de rechtspraak in Amerika functioneert met een jury enzo. Ik vond dat echt geweldig. Het is geloof ik dertien of veertien afleveringen, maar het hadden er van mij wel 45 mogen zijn.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen