Ook Roderick Veelo vindt Eva Jinek een Trump-basher

RTL-journalist Roderick Veelo vindt dat 50PLUS-voorzitter Geert Dales helemaal gelijk had toen hij Eva Jinek vorige week in haar talkshow verweet elke avond een rondje Trump-bashing te leiden. Dat zegt hij in zijn column op de site van RTL Z. Jinek schoot na de beschuldiging van Jinek compleet in de verdediging. “Wij nodigen mensen uit die daar hun mening over mogen geven“, riep de KRO-NCRV-ster. Veelo: “Misschien dacht Jinek een moment dat de schijn van onpartijdigheid gered was.”

Media vertellen graag verhalen en het verhaal van een incapabele Trump scoort goed, aldus Veelo. “Het verhaal van Trump – waar Dales op doelt – is al twee jaar oud. De man is ongeschikt, gevaarlijk en seksistisch.

Dat verhaal wordt elke dag verteld, aldus Veelo. “Niet door de media zelf uiteraard. Maar door de mensen die uitgenodigd worden om hun mening te geven, zou Jinek zeggen.

Iemand als Jinek zou er beter aan doen om er gewoon voor uit te komen dat ze een Hillary-groupie is, vindt Veelo. “Het gaat mis als journalisten onpartijdigheid claimen, maar dat niet waarmaken.

De geloofwaardigheid van de nieuwsmedia wordt niet zozeer bedreigd door een Amerikaanse president of Russische trollen. Die geloofwaardigheid gaat eraan door ten onrechte vast te houden aan de schijn van onpartijdigheid.

De hele column van Roderick Veelo kunt u lezen op de site van RTL Z.

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen