Luuk Ikink vindt Netflix-kijkers ondankbaar

Geplaatst op vr 27 jul 2018 om 10:30

RTL-ster Luuk Ikink vindt dat de gemiddelde kijker van Netflix erg ondankbaar is. Ze zeuren continu over het aanbod van het videoplatform. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. Ikink en zijn collega’s spraken over het nieuwe seizoen van Orange is the New Black. Daarop liet advocate Mariëlle van Essen weten dat ze het aanbod van Netflix heel erg verouderd vindt. “Ik vind dat er veel oude meuk op staat. Kom eens door met wat nieuwere films“, liet ze weten.

Dat vindt Ikink gezeur. “Netflix-kijkers zijn een beetje ondankbare mensen, want je hebt nu dus de nieuwe Orange is the New Black. Dat gaan ze kijken twee dagen lang met de gordijnen dicht. En daarna zeggen ze: ‘Ik wil wat nieuws.’

Beau van Erven Dorens vindt het opvallend dat de groei van Netflix stagneert: “Ik denk altijd dat het helemaal fantastisch gaat, want iedereen kijkt er de hele tijd naar, maar het gaat helemaal niet zo fantastisch.

Eric de Munck, de nieuwe showkenner van RTL Boulevard: “Het gaat op zich goed – iedereen kijkt – alleen achter de schermen is er lichtelijke paniek. Vorige week werden de laatste cijfers bekendgemaakt van het afgelopen kwartaal en het aantal nieuwe abonnees bleef best wel achter bij de verwachting.”

Ze hadden een miljoen leden minder dan waarop was gehoopt. Aandeelhouders waren in paniek, want Netflix is gebouwd op groei. Dat valt dus een beetje tegen. Mensen vinden dat Netflix iets meer naar de lineaire televisie moet opschuiven, dus iets meer sport en nieuws.”

Foto: RTL
29 Reacties op “Luuk Ikink vindt Netflix-kijkers ondankbaar”


 1. André

  Ze moeten bij RTL concurrent Netflix wel affikken en grijpen dan ieder bericht aan. Dat alles om Videoland levend te houden. Het gaat juist met Videoland niet zo goed. Met wat acties hebben ze eind 2017 het ledental wat opgekrikt, maar die zijn inmiddels alweer weggelopen. Ook de oude SBS series op Videoland trekken geen extra kijkers. Tja, dan ga je roddel en achterklap over je concurrenten spuien. Zo kennen we Boulevard weer.

 2. Peter

  Alleen wanneer je aan een uitkering zit te sjorren heb je de tijd om de complete catalogus van Netflix in no time weg te kijken.

 3. Vrijdag

  Ik vind Kinkie ondankbaar

  Neem nog een snuifje dombo

 4. Tapir

  Ikink is achterlijk. Ik heb een hekel aan Netflix, maar de zogenaamd zeurende Nederlandse abonnees hebben wel een punt. Het aanbod is hier beduidend lager dan in de VS. Wat is überhaupt de meerwaarde van die Brilsmurf op tv? Ik heb hem nog nooit op een zinnige uitspraak kunnen betrappen.

 5. Boris

  Ik heb maar mooi de American Pie films kunnen kijken deze week. En dan durven te klagen over het vernieuwende aanbod.

 6. Robert

  Hebben ze weer een nieuwe showkenner daar, waar komt die nou weer vandaan.
  Het is toch wel een triest zooitje bij elkaar.

 7. PiePie

  Het gaat met Videoland juist erg goed. Blijft een grote investering die zich moet terugbetalen, maar het aantal leden gaat erg goed.

 8. danny

  Ik heb Netflix en Videoland . Jaja abbonementen kun je delen met vrienden. Neflix voegt elke week gemiddeld 20 nieuwe films toe. Videoland daarentegen gemiddeld films.
  Moet er bij zeggen dat veel films bij netflix een lage waardering hebben op IMDB.
  Ik ben zelf een horrorliefhebber en dat aanbod gaat langzaam beter bij Netflix.
  videoland daarentegen heeft al jaren dezelfde films in dit genre. Er komt niks nieuws bij. Series bij Netflix zijn Top! En veel!

 9. Karel

  Dombo Luuk heeft nog steeds niet in de gaten dat diegene die betaald bepaald en het recht heeft tot klagen.En reken maar dat Netflix luistert naar haar abonnees, ontevreden abonnee ’s is geen verdien model maar dat zal Luuk nooit begrijpen.

 10. weethetbeter

  Wie is Luuk Ikink ???????????

 11. Ron

  Laten we het eens over het oude aanbod van Videoland hebben. Bij Netflix komen er 1 of 2x maand en zelfs de laatste tijd wel meer eigen producties uit. Dat kun je van Videoland niet zeggen. Hoelang is het geleden dat er daar nieuwe content bij geplaatst is? Het is al maanden stil. Er komt dagelijks alleen maar oude content bij maar Nederlandse drama en films die net uit de bios zijn heb ik daar in weken al niet meer gespot….Ik ben benieuwd of de herlancering van RTL Videoland bij de najaarspresentatie eind augustus meer concreet nieuws in wat hun strategie gaat zijn.

 12. nic

  Bekijk eens het verschil tussen aanbod Netflix USA en NL.

 13. SOLANGE

  Who the fuck is Luukinkink dom ass

 14. Bart

  Onbegrijpelijk dat die Luuk nog altijd op die plek staat met zijn meninkjes. Van de week presteerde hij het om aan Peter R. de Vries iets uit te leggen over misdaad terwijl deze op de bank zat. Je had zijn hoofd moeten zien. Luuk is typisch een gevalletje hoort niet op televisie. De kijker zit niet op dit soort jochies te wachten.
  Eric de Munck is een van de nieuwe zogenaamde media/show experts maar dan wel eentje die voor de uitzending snel even wat dingetjes op zoekt op internet i.p.v. vanuit zich zelf de kennis hebben over deze onderwerpen. Er zijn we meer van dat soort bij Boulevard en dat is gelijk het grootste probleem van het programma. Het wordt tijd dat de bezem er eens flink doorheen gaat bij RTL Boulevard.

 15. Mark

  Niet ondankbaar, eerder tv-verslaafd. Dat je sws met dit mooie weer elke dag 10 uur achter elkaar tv gaat kijken. Waar is de tijd van vroeger gebleven. Dat je een week in spanning moest wachten hoe het afliep.

 16. Mark

  Dat mensen uberhaupt nog tijd hebben voor tv met ook nog Netflix erbij. Leuk voor werklozen. Ik moet al tijd vrij maken om eens een uurtje tv te kijken ’s avonds. Meestal kijk ik iets interessants online terug. Netflix wil ik nog niet voor niks.

 17. danny

  @ Mark ,,doe niet zo raar joh,,, Heb je een goede baan kerel,,Geen tijd voor een uurtje Netflix per dag? Oh nee Netflix is zeker voor de lager opgeleiden..Nee je moet naar je tennisclubje elke avond met je vriendjes.
  ‘Netflix wil ik nog niet voor niets ‘
  Stel je niet aan .Rare kwast.

 18. anonymous

  Mariëlle heeft wel gelijk.

 19. Vrede

  @ Boris, deel 1 van American Pie ontbreekt zelfs,schande!

 20. Deadly Viper

  @Mark het mooie van Netflix is dat je kan kijken wanneer je wilt.

  En denk maar dat ik met die vreselijke hittegolf van gister de deur uit ging. Alleen om ijs te halen. Lekker van Netflix genoten. Had ook geen keus als je naar dat treurige aanbod van de TV kijkt.

 21. Baron van Habenichts

  Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet hoe LUUK IKINK er over denkt. Dat geeft een soort van verdieping en gemoedsrust. Wel jammer dat we zolang op zijn opinie hebben moeten wachten.

 22. Wolter

  Andre!!!! Jij leest niet goed. Hij kraakt de kijkers van Netflix af. Pffffffff.

 23. Don

  Wat een engerd is die I-Kinky zeg! :-(

 24. Graaf Duckula

  Het is een gebrek aan kwaliteit daar bij Netflix. Miljarden besteden aan veel slechte films, veel matige series en een paar toppers. Blijkt gewoon dat je met geld alleen nog geen gegarandeerde kwaliteit hebt. Dat nekt ze en remt het enthousiasme bij de kijkers. Ze openen wel een gigakantoor in Spanje en hopelijk komt daarmee wat meer kwaliteit op de streamingdienst. Want hoeveel kritiek er ook is: het is onvoorstelbaar wat Netflix al voor elkaar gebokst heeft.

 25. robb

  Heel veel aanbod en dan kan ik nog vaak niks vinden ,dat hoor ik ook van familie en vrienden ,ze lopen ook ver achter met series Homeland 7 staat er nog niet op ,Suits 7 net zo ,ik heb het voor zo nu en dan met af en toe een goede serie ,de meeste is na een half uur stoppen.

 26. Anne

  De mening van Luuk, de mening van een bleek zielig r*kkertje. Alsof men zijn geleuter serieus neemt.

 27. Anne

  De mening van Luuk, de mening van een bleek zielig r*kkertje. Alsof men zijn gel*euter serieus neemt.

 28. Videoland origineel

  We zien alleen op videoland, alle series van SBS6, Net5 en series van Belgische omroep! (aantal jaren oud)

  En natuurlijk zie je alles van RTLXL nu ook bij Videoland.

  :( Wanneer komt er dan eindelijk weer naar maanden van wachten een echt videoland origineel?

  Lekker makkelijke tegen Netflix aan gaan schoppen, maar kijk naar je eigen RTL B.

 29. Freek

  Als Netflix livestreaming sport en nieuw brengt. Dan is dat het einde van Rtl en waarschijnlijk ook voor de andere zenders. Netflix beweegt mee met zijn kijkers. Bij Videoland hebben mensen alleen een abbo om Temptation Island VIP’s te kijken. Na de laatste aflevering zijn ze allemaal weer weg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.