Luuk Ikink vindt Netflix-kijkers ondankbaar

RTL-ster Luuk Ikink vindt dat de gemiddelde kijker van Netflix erg ondankbaar is. Ze zeuren continu over het aanbod van het videoplatform. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. Ikink en zijn collega’s spraken over het nieuwe seizoen van Orange is the New Black. Daarop liet advocate Mariëlle van Essen weten dat ze het aanbod van Netflix heel erg verouderd vindt. “Ik vind dat er veel oude meuk op staat. Kom eens door met wat nieuwere films“, liet ze weten.

Dat vindt Ikink gezeur. “Netflix-kijkers zijn een beetje ondankbare mensen, want je hebt nu dus de nieuwe Orange is the New Black. Dat gaan ze kijken twee dagen lang met de gordijnen dicht. En daarna zeggen ze: ‘Ik wil wat nieuws.’

Beau van Erven Dorens vindt het opvallend dat de groei van Netflix stagneert: “Ik denk altijd dat het helemaal fantastisch gaat, want iedereen kijkt er de hele tijd naar, maar het gaat helemaal niet zo fantastisch.

Eric de Munck, de nieuwe showkenner van RTL Boulevard: “Het gaat op zich goed – iedereen kijkt – alleen achter de schermen is er lichtelijke paniek. Vorige week werden de laatste cijfers bekendgemaakt van het afgelopen kwartaal en het aantal nieuwe abonnees bleef best wel achter bij de verwachting.”

Ze hadden een miljoen leden minder dan waarop was gehoopt. Aandeelhouders waren in paniek, want Netflix is gebouwd op groei. Dat valt dus een beetje tegen. Mensen vinden dat Netflix iets meer naar de lineaire televisie moet opschuiven, dus iets meer sport en nieuws.”

Foto: RTL

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen