Niels en Jeroen wilden wél door met De Kwis

Geplaatst op vr 27 apr 2018 om 8:30

Het stoppen van De Kwis heeft vooral te maken met Joep van Deudekom (58) en Rob Urgert (49). Hun jongere collega’s Niels van der Laan (37) en Jeroen Woe (36) wilden wél graag door. Dat bleek toen het kwartet donderdagavond te gast was in Pauw. Niels van der Laan was aanvankelijk nog heel erg diplomatiek. “Eigenlijk waren we tot de conclusie gekomen dat we niet veel leuker en beter zelf konden dan we nu deden. Vooral Rob en Joep zijn nu ook te oud“, grapte de komediant.

Joep van Deudekom vervolgens: “Het avontuur is er een beetje uit. Het avontuur is nieuwe dingen bedenken.”

Rob Urgert: “Op een gegeven moment is het af. Een paar jaar geleden was het format af. Het gaat toch op elkaar lijken. Op een gegeven moment heb je alle woordspelingen drie keer gemaakt en dan denk je: wil je dat nog een paar jaar doen? Het moment dat het minder wordt wil je voor zijn. Je weet niet of je daar nu al zit of pas over drie jaar. Voor mijn gevoel zitten we nu op het hoogtepunt.”

Jeroen Pauw vond het een vreemd verhaal. “Met wie hebben jullie ruzie?

Niels van der Laan: “Nee, het is best wel waar wat er allemaal gezegd wordt.”

Daarop klapte Jeroen Woe uit de school: “Ik vind het wel heel jammer. Ik snap het wel goed en ik kan me erachter scharen, maar ik had nog wel door gewild. Het zit als een lekkere jas dit programma.”

Joep van Deudekom: “Ik had bijna doorgegaan omdat Jeroen zo graag door wilde.”

Niels van der Laan: “Ik wilde ook wel door, maar als twee gaan twijfelen… Dan kappen we helemaal. We gaan er niet twee jonkies naast zetten die het nog wel leuk vinden.”

Vandaag, op Koningsdag, zijn de repetities voor de allerlaatste aflevering van De Kwis. Die is morgen te zien, op het vertrouwde tijdstip op NPO 1.

Foto: BNNVARA
10 Reacties op “Niels en Jeroen wilden wél door met De Kwis”


 1. Wollter

  Zonde!
  Die twee kunnen best door zonder die anderen.

 2. Rick

  Dit Was Het Nieuws bestaat ook 25 jaar in diverse samenstellingen. Waarom zetten ze hier geen nieuwe mannen naast

 3. Tim20 MJ

  Zijn er echt mensen die dit leuk vinden?
  Had altijd ’t idee dat er een miljoen mensen naar keken uit gewoonte op de zaterdagavond NPO1 en omdat alleen RTL4 af en toe wat concurrentie bood met Linda.

 4. Sebas

  Ik was er nog vol van overtuigd dat ze nog wachten tot de coalitie ondanks het referendum doorgaat met de sleepwet.
  CDA zei namelijk al van te voren: wat er ook uitkomt, we gaan door. Vervolgens leggen zij hun lot in de handen van een CDA-minister.
  Vervolgens zeggen ze straks: net als het CDA lappen wij ook deze mening aan onze laars en gaan we toch door.

  Nieuwe samenstelling lijkt me niks. Rob en Joep zijn echt het ruggengraat van het programma, dat was afgelopen zaterdag nog duidelijk te zien met het stukje over het weer.

 5. Tim20

  Ze gaan dit format even laten rusten. Dat is een goed idee. En daarna gewoon terug met een nieuw team!

 6. Annoniemus

  Nu iedereen het nog leuk vind/vond is het een zeer juiste beslissing om er mee te kappen !

 7. Kees-Jan

  Had al 2 seizoenen terug moeten stoppen met dat “schijtlollige”programma

 8. Jo

  Die twee kunnen de Kwis makkelijk dragen. Weg met die homo, die voegt echt helemaal niks toe. Ik draai de bijdragen van Paul altijd snel door.

 9. aammehoela

  Aan de ene kant jammer, aan de andere kant was het toch ook wel eens matig te noemen. Benieuwd wat er als vervanger komt, hopelijk dan zonder De Leeuw.

 10. Peter

  Gelukkig stopt dit rooie gejammer

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.