Mark Rutte kan lachen om blunder New York Times

Minister-president Mark Rutte kan er wel om lachen om de fout van The New York Times, dat hem in een foto-onderschrift omschreef als ‘Denmark’s prime minister’. Dat liet hij gisteren blijken in het item van Jair Ferwerda in Jinek. The New York Times schreef een artikel over het bezoek van Rutte aan president Donald Trump, maar haalde Nederland en Denemarken door elkaar. “The New York Times had het over de premier van Denemarken. Uiterst pijnlijk“, grapte Rutte in Jinek.

RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan plaatst de zaken in perspectief: “Even over dat Times/Denmark foutje in een foto-onderschrift: de meeste Amerikanen hebben wel van ons land gehoord, hoor. Het help misschien niet bij onze bekendheid dat er diverse namen worden gebruikt (Netherlands, Holland, the Dutch). Amsterdam erbij noemen is behulpzaam.

Verder sprak Ferwerda met Rutte ook over zijn ‘handshake’ met Trump. Die was ingestudeerd, meent Ferwerda. Rutte ontkent: “Dat was spontaan, eerlijk gezegd. Dat ging vanzelf bij het uitstappen.

Ook gingen ze samen koffie halen. “Ik haal hier altijd koffie, maar dat is één keer fout gegaan en dat is toen redelijk wereldnieuws geworden, omdat men het gek vond dat ik het zelf opruimde blijkbaar.”

Dat geloofde Ferwerda ook al niet. Rutte: “Nee, dat ik mijn net gekochte koffie over de grond gooi doe ik zelden expres.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen