Mark Rutte kan lachen om blunder New York Times

Geplaatst op Tue 10 Jul 2018 om 10:30

Minister-president Mark Rutte kan er wel om lachen om de fout van The New York Times, dat hem in een foto-onderschrift omschreef als ‘Denmark’s prime minister’. Dat liet hij gisteren blijken in het item van Jair Ferwerda in Jinek. The New York Times schreef een artikel over het bezoek van Rutte aan president Donald Trump, maar haalde Nederland en Denemarken door elkaar. “The New York Times had het over de premier van Denemarken. Uiterst pijnlijk“, grapte Rutte in Jinek.

RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan plaatst de zaken in perspectief: “Even over dat Times/Denmark foutje in een foto-onderschrift: de meeste Amerikanen hebben wel van ons land gehoord, hoor. Het help misschien niet bij onze bekendheid dat er diverse namen worden gebruikt (Netherlands, Holland, the Dutch). Amsterdam erbij noemen is behulpzaam.

Verder sprak Ferwerda met Rutte ook over zijn ‘handshake’ met Trump. Die was ingestudeerd, meent Ferwerda. Rutte ontkent: “Dat was spontaan, eerlijk gezegd. Dat ging vanzelf bij het uitstappen.

Ook gingen ze samen koffie halen. “Ik haal hier altijd koffie, maar dat is één keer fout gegaan en dat is toen redelijk wereldnieuws geworden, omdat men het gek vond dat ik het zelf opruimde blijkbaar.”

Dat geloofde Ferwerda ook al niet. Rutte: “Nee, dat ik mijn net gekochte koffie over de grond gooi doe ik zelden expres.”

Foto: KRO-NCRV
24 Reacties op “Mark Rutte kan lachen om blunder New York Times”


 1. Michiel

  Wat is die Jair toch goed! Echt een leuk onderdeel van Jinek. Politici zijn veel meer zichzelf bij hem en lijken ook veel opener, waardoor de politiek een stuk leuker en begrijpelijker wordt.

 2. Shaniquilia vd Put

  Ach wat maakt het uit, twee welvarende k.u.tlandjes met een oorspronkelijke Germaanse bevolking, een onverstaanbaar taaltje, een massa onbruikbare moslimimmigranten en een uiterst geringe invloed op het wereldtoneel. Alleen Denemarken voetbalt de laatste tijd wat beterder.

 3. Polak N.

  @Shaniquilia vd Put, Israël heeft als klein landje veel meer te zeggen dan heel Noord-Europa bij elkaar. Dat heeft te maken met ons Jiddische doorzettingsvermogen en competitieve volksaard. Germanen missen dat en zullen daarom nooit succesvol zijn in het wereldgebeuren.

 4. Lodewijk

  Gestoorde psycho lacht al heel zijn leven om alles. Vooral om mensen die in de goot liggen, ziekelijk gek die Nederland naar de klote heeft geholpen.

 5. Jeep

  Dat is nou net het probleem van Rutte…… hij lacht altijd alles weg!

 6. Hans S.

  Wat is die Rutte toch een vreselijk mens.

 7. Sander

  Geweldige en leuke minister president. Om trots op te zijn!

 8. Kaaskijker

  Mark Rutte is een leuke man. Jammer van die partij.

 9. 123

  Eens met de meesten: Rutte lijkt mij privé gerust een aardige gozer, maar als politicus gaat hij over lijken. Dat kopje koffie; wat een belachelijke schijnvertoning. Vergeet Klaas Dijkhoff trouwens ook niet: hij schijnt de spindoctor van Rutte te zijn.

 10. Joop55

  Denen zijn wel aanverwante mensen, alleen hun anti-Europese rhetoric is fout.

  Net zoals vele reageerders hier, die zijn qua politieke voorkeur ook bij voorbaat fout.

  Maar ja, de PVV en ook de FvD gaan steeds harder onderuit in de peilingen.

 11. tom

  Gaat nou niemand los op die Jair? Dan doe ik het wel: het is tenenkrommende, weinig creatieve, oppervlakkige, nietszeggende, dilettanterige, quasi leuke televisie. Een poel van dommigheid die niet thuishoort op publieke tv.

 12. Suzanne van den Brink

  Is pinokkio al eens een keer getrouwd? Man wat een anti sexueel, of zit hij nou Nog in de kast.Enge griezel.

 13. Bokkie

  @Shaniquilia vd Put

  Het is een oerstomme fout, punt uit. Bovendien is Nederland belangrijker op het wereldtoneel dan de meeste Nederlanders (willen doen) geloven. En omdat hier mensen zitten die net zo dom zijn als die NYT-aap die “Denmark’s” schreef: ik zeg níét dat Nederland een van de belangrijkste landen is.

 14. Bassie

  Weten we weer even hoe Amerika over ons denkt, we bestaan gewoon niet voor hun.

 15. Michael

  @Bokkie, naïeve chauvinist dat je bent! Zonder de j-den waren wij niks. De VOC was 3/4 in handen van j00dse regenten. ING, PHILIPS en de rest i.d. Wij Nederlanders kunnen alleen klagen over het weer en onze buren.

 16. Japie

  Ja Nederland heeft wereldbekendheid vooral bij de Amerikanen.
  Zou Trump eigenlijk wel geweten hebben wie er voor hem zat?

 17. Coeus

  Dat is natuurlijk geen nieuws: “Mark Rutte kan lachen om…”

 18. Dennis

  Mark Rutte daar gaan we het mee redden, wat een klootzak is dat zeg met zijn Pinokkio gelieg.

 19. Joram

  Het was Der Mark, geen Denmark.

 20. Paul

  Het is wel ontzettend stom van die journalist, zeg. Wordt die niet ontslagen?

 21. bloed

  10 seconden googlen en je hebt zoiets gecontroleert. Wat een slechte krant zeg.

 22. chris

  @vd Put, om in Uw eigen taalgebruik te bezigen “wat is die ïndeput voor een trut”

 23. chris

  Rutte krijgt alle gelegenheid om zijn punt te maken. Wat dat betreft is het een fenomeen

 24. anoniem

  Ik denk dat zo’n belangrijke krant, zo’n foutje niet onbewust maakt..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.