Mark Rutte bij persco tegen Trump: ‘Gaat dit altijd zo?!’

Het bezoek van Mark Rutte aan de Amerikaanse president Donald Trump zit erop. De twee hebben uitgebreid met elkaar gesproken en gaven ook een persconferentie. Daar viel Rutte de Amerikaanse president niet alleen in de rede om zijn onvrede te laten blijken over de dreigende handelsoorlog, maar ook sprak hij zijn verbazing uit over de manier waarop persco’s in het Witte Huis werken. Aan het eind begon een dametje keihard te blèren dat alle journalisten de zaal moesten verlaten.

Raar, vond Rutte. Dat is een beetje alsof Frits Wester na Rutte’s wekelijkse persconferentie in zijn oor geschreeuwd wordt dat hij weg moet gaan. “Is it always like this?“, vroeg hij aan Trump. Hij daarop: “Yes, it is.

Een Amerikaanse kijker snapt de verbazing van Rutte wel: “He’s watching the freak show and thinking WTF did I just see?

Het meest besproken fragment is echter het deel waarbij Donald Trump begint over alle handelsbelemmeringen die hij in heeft gevoerd tegen Europa. Hij gaat binnenkort onderhandelen met de EU. “Als we eruit komen is dat positief. En zo niet, dan is dat ook positief.

Rutte daarop: “Nee, niet positief. We moeten er op een of andere manier uit komen.

Trump bleef vervolgens gewoon doorpraten over Europese auto’s die de VS zouden overspoelen.

Claudia de Breij vindt het goed dat Rutte de Amerikaanse president heeft onderbroken: “Je kunt een hoop van hem zeggen en dat doe ik vaak en graag, maar Rutte doet het hier prima naast de geföhnde gek. Durft ‘nee’ te zeggen en behoudt toch zijn gebruikelijke gezichtsuitdrukking van ‘pretletter’.

Peter R. de Vries begrijpt niet dat het nieuws is dat Rutte hem heeft onderbroken: “Ha ha… stop de persen! Rutte onderbreekt president Trump. Dat is nieuws… tjonge jonge… Dat dit nieuws is geeft vooral treffend de verhoudingen weer.

Overigens ging het grootste deel van de persconferentie over alles behalve Nederland, zegt RTL-journalist Erik Mouthaan op Twitter: “Trump sprak langer over Mexicaanse verkiezingen dan over de band met Nederland.

Het bewuste fragment:

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen