Deze programma’s wil Gordon gaan maken bij SBS

Gordon wil bij zijn nieuwe werkgever SBS onder meer een soort Villa Felderhof gaan maken en een soort Hotter Than My Daughter. Dat heeft de entertainer gisteren gezegd in gesprek met Koos van Plateringen van Shownieuws. Dat Gordon voor vijf jaar heeft getekend bij het Talpa TV van John de Mol is duidelijk, maar wat hij daar gaat doen nog niet. Wat wil hij er precies gaan doen? Show-Koos vroeg het hem. “Er is nog genoeg wat ik wil. Ik heb heel veel leuke ideeën neergelegd.

Het lijkt Gordon vooral heel erg leuk om bekende Nederlanders te gaan ontvangen in een mooie villa. “Ja, Huize Heuckeroth zou een heel goede optie kunnen zijn. Dat zou heel leuk zijn, maar zo zijn er nog legio andere ideeën.

Programma’s met Gerard Joling bijvoorbeeld? “Dat zal een goede optie kunnen zijn, als hij nog steeds met mij wil werken natuurlijk hè.

Gordon zal niet alleen op SBS 6 te zien zijn. “We hebben ook de mogelijkheid besproken om bij Net5 programma’s te maken. Dat vind ik eigenlijk heel erg leuk. Iets voor de doelgroep vrouwen. Misschien een nieuwe versie van Hotter Than My Daughter, wat ik zelf ook heb ontwikkeld.

Na deze vijf jaar stopt Gordon naar eigen zeggen met televisie, al heeft hij dat al minstens vijf keer eerder aangekondigd. “Dit zijn wel mijn laatste vijf jaar. Dan ben ik 55 en dan denk je: moet het nog allemaal?

Wat vindt Koos?

Koos van Plateringen is blij met de komst van Gordon naar SBS. “Vorige week zijn de onderhandelingen begonnen en hebben ze een overeenkomst bereikt. Ik denk dat wij heel erg blij mogen zijn en dat het een enorme impuls is voor de zenders.

Hij denkt dat John de Mol heel veel plannen heeft met Gordon. “Hij wilde niet vertellen wat hij nou exact gaat doen, hij hield het een beetje vaag, maar natuurlijk ligt er een plan. Hij is door John de Mol overtuigd om naar SBS te komen, dus er zijn heel veel programma-ideeën over tafel te gaan.

Het is voor RTL een aderlating, aldus Van Plateringen. “Ik denk dat ze daar ook wel flink balen hoor, want we zagen net wat titels voorbijkomen: Gordon heeft zó veel succesvolle programma’s gemaakt en zo’n grote schare fans die het leuk vinden om naar hem te kijken.

Boulevard-boycot

Niet alleen Van Plateringen was thuis bij Gordon voor een interview, maar Aran Bade van RTL Boulevard kwam ook langs. En dat was eigenlijk niet de bedoeling. “SBS had gezegd: ‘We willen alleen dat je bij ons een interview gaat doen.’ Maar wij dachten: we weten waar hij woont en waar hij Blushing heeft, dus we zijn er naartoe gegaan en toen zei hij: ‘Ja, loyaal aan RTL wil ik jullie ook even te woord staan.’ Dus de poorten gingen wagenwijd open.

Aan Bade vertelde Gordon Hoe de onderhandelingen met John de Mol gingen. “Wij hebben al een vriendschap die heel wat jaren teruggaat. Het leuke is dat ik alle onderhandelingen zelf heb gedaan, dus er zijn geen adviseurs aan te pas gekomen. Het is heel fijn dat je dat op die manier met iemand kunt doen. Hij vond dat ook wel heel bijzonder, want hij doet dat nooit. Er zitten altijd mensen tussen. We hebben hier letterlijk aan deze tafel de deal rond gemaakt. O, m’n portemonnee ligt op tafel, ha ha ha!

Doet hij het voor het geld? “Het was ook echt wel een moeilijke beslissing, hoor. Het is ook echt niet qua geld ofzo. Ik denk dat RTL nog een beter voorstel aan mij heeft gegeven dan ik nu bij Talpa krijg, dus dat maakt niet uit.

Gordon in Wonderland

Zijn coachschap in The Voice Senior, dat eind augustus begint, is niet zijn laatste klus voor RTL. “Ik ga Screentest nog doen en een heel bijzonder programma: Gordon in Wonderland. Dat is een hoogtepunt waarmee ik afscheid neem bij RTL. Ik vind het zelf een van de mooiste programma’s die ik ooit heb mogen maken.

Foto: Shownieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen