Luuk vindt niet dat Videoland verder moet als ‘RTL’

Luuk Ikink, het stralende middelpunt van de vooravond van RTL 4, vindt het geen goed idee om de naam van RTL’s videodienst Videoland te veranderen in simpelweg RTL. Dat laat hij weten in een reactie aan Blendle-baas Alexander Klöpping. Sterke mediamerken zijn in dit tijdperk van mediagiganten als Netflix belangrijker dan ooit. Volgens Klöpping doet RTL er beter aan om niet allerlei aparte merken te hanteren. “Waarom heet Videoland niet gewoon RTL?“, vraagt hij zich af.

Ikink vindt dat een onzinnige vraag. “Waarom heet RTL geen Bertelsmann is dan de vervolgvraag. Of waarom heet Omo geen Unilever Wasmiddel en Prodent geen Unilever Tandpasta. Ander product, andere naam.

De naam Videoland komt voort uit de vroegere winkelketen, legt pseudowetenschapper Casper Hulshof uit aan Klöpping. “Het was de winkelketen Videoland. Toen RTL het overnam hebben ze de naam gehouden, ik gok vanwege de naamsbekendheid – maar het had net zo goed ook RTL kunnen gaan heten, toen.

Overigens maakte RTL in april nog bekend dat ze inderdaad het aantal online merken wil gaan verminderen. Nu heeft RTL twee betaalde videodiensten: RTL XL en Videoland. Dat wordt er straks maar één.

RTL-directeur Sven Sauvé eerder: “Door met onze abonnees te praten, weten we dat het een grote wens is om één plek te hebben waar je alles kunt zien en waar veel aandacht is voor Nederlandse content. Dit jaar nog maken we de stap om al onze online activiteiten samen te voegen.

Welke naam de fusiedienst krijgt is nog niet bekend.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen