VI-mannen gieren om lang optreden; Derksen woest

Door verlenging en strafschoppen in de wedstrijd Colombia – Engeland begon VI Oranje Blijft Thuis gisteren een uur later dan gepland, namelijk na 22.50 uur. Hoewel de RTL 4-kijker dus al veel langer dan normaal moest wachten op de Wilfred Genee-show, moest die zich daarna ook nog eens door een ellenlang openingsoptreden worstelen. Het duurde zes minuten en vijftien seconden, maar het leken er wel twintig. Genee en René van der Gijp schoten in de lach omdat het niet leek te stoppen.

Genee kon het lachen niet bedwingen. “Ja, dames en heren, we gaan dan tóch nog beginnen vanavond“, lachte de presentator toen het programma éindelijk begon. “We dachten: u heeft nog niet zo lang gewacht, maar we gaan nu tóch los met deze uitzending van VI Oranje.

Van der Gijp lag al helemáál in een scheur, maar Derksen kon er niet om lachen. “Ik heb zelden zo’n domme reactie gezien. Er is hier vanavond niets om te lachen. Er gebeurt hier vanavond iets unieks. Op de Nederlandse tv mogen muzikanten een minuut live spelen bij De Wereld Draait Door, maar wij laten de twee grootste gitaristen van Europa gewoon een nummertje spelen en twee mensen met totaal geen muzieksmaak krijgen daar de slappe lach van. Weet je wanneer ik moet lachen? Als Joling hier staat te blèren.”

Genee: “Nee, ik snap het. Johan, de muziek is echt fantastisch. Wie zijn het trouwens voor de duidelijkheid? Het is echt prachtig, dat ben ik helemaal met je eens, het is fantastische muziek.”

Derksen: “Ik begrijp niet wat er te lachen valt. Als een nummer langer dan anderhalve minuut duurt, dan zit jij hier te puffen. Er komen hier allemaal idioten aan tafel die onzin verkopen, maar een liedje dat kan niet. Ik zal je vertellen: wij schrijven hier vanavond geschiedenis. Als dit zo doorgaat, dan wil ik die vier jaar helemaal niet meer bij jullie zitten, weet je dat? Als die muzikanten in een programma waar ik deel van uitmaak niet gewoon een liedje mag spelen, dan blijf ik thuis.”

Van der Gijp: “Ja, maar normaal doet Danny Vera toch niet een heel nummer of wel?

Derksen: “Nee, maar die laat zich gek maken omdat ze hier lopen te zeiken dat het kort moet.”

Van der Gijp: “Maar dit is het verschil tussen kort en heel erg lang. Ha ha ha.”

Derksen: “Dit is gewoon een normaal nummer. Dit duurt zes minuten, dat is heel normaal.”

Genee: “Op tv niet Johan.”

Derksen: “Ja, daar onderscheiden we ons juist mee. Je hebt verder alleen maar bullshit op tv.”

Van der Gijp: “Als ik dit op de radio had in de auto, dan ging ik tussendoor een broodje halen. Ha ha ha.”

Genee: “Nogmaals: het is echt goed, daar gaat het niet over, daar gaat de discussie niet over, het is echt heel goede muziek. Alleen als je al tot 22.55 uur hebt moeten wachten op de uitzending van VI en dan ga je vervolgens nog zes minuten muziek maken, dan is dat vrij lang.”

Derksen: “Ik vind het heel normaal en zo lang hik hier zit: zo lang dit niet kan, dan kom ik niet meer.”

Genee grappend: “We gaan naar de reclame, dames en heren.”

Derksen: “Misschien dat ze nog een nummertje kunnen doen.”

Genee tegen de muzikanten: “Can you play more?

Zanger Laurence Jones daarop gevat: “If you’re gonna stop talking.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen