Joan Franka woest op AD: ‘Ze bodyshamen mij’

Zangeres Joan Franka voelt zich behoorlijk beledigd door journalist Tom Tates van het AD. Ze vindt dat hij aan bodyshaming doet. Dat laat ze weten in een bericht op Facebook. Het AD heeft een rubriek waarin socialmediaposts van de sterren worden besproken en ook een foto van Franka kwam voorbij. “Veel horen we niet meer van zangeres Joan Franka die ooit, inclusief indianentooi en soepjurk, roemloos ten onder ging op het Eurovisie Songfestival“, schreef de krant erbij.

Daaropvolgend: “Gisteren liet ze – gekleed in een dichtgeknoopt en weinig flatteus streepjesshirt – toch weer iets van zich horen vanaf een dak in Rotterdam.”

Franka is not amused. “De reactie ‘roemloos ten onder inclusief indianentooi en soepjurk’ zie ik regelmatig bij jullie ‘artikelen’ voorbij komen. Oud nieuws. Erg origineel. Maar mij bodyshamen door te zeggen dat ik ‘gekleed ben in een dichtgeknoopt en weinig flatteus streepjes shirt’ raakt mij op een heel ander niveau.”

Ze snapt niet wat er mis is met haar outfit. “Ik draag een shirt van de huidige collectie van de H&M (♥️) en zie niet waarom dit shirt niet flatteus zou zijn. Ik ben trots op mijn lichaam en hoe ik er uit zie. En in mijn optiek hoort elke vrouw te kunnen dragen waar zij zich fijn in voelt zonder veroordeelt te worden.”

Voor alle anderen die te maken hebben met dit soort shamen: Het maakt niet uit hoe je er uit ziet of hoe je je kleedt! Wees trots op jezelf want je mag er zijn en je bent prachtig! 💜💜💜💜💜

Journalist reageert

Niet veel later kreeg Franka een berichtje van Tates, die ze integraal online heeft gezet. “Oeps foutje! Dat onflatteus was juist tongue in cheek bedoeld en zeker niet bewust grievend of iets dergelijks! Vervelend dat het nou mis is gegaan! We maken het goed met je. Post verwijderen? Dan staan we als nieuwerkerkers weer 1-1. Zo niet: ook prima“, zegt hij.

Het is niet heel erg chic om privéberichten online te zetten, maar Franka zegt een statement te willen maken. “Ik neem geen genoegen met het ‘excuus’ van Tom Tates, omdat het niet oprecht is. Hij vraagt overigens ook of ik mijn post wil verwijderen, want dan staan we 1-1!??

Ik zet dit voort omdat ik nu eens een keer eerlijk te horen wil krijgen dat dit artikel (en de voorgaande artikelen) bedoeld zijn om mij voor schut te zetten. Dit soort pesterijen en shamen moet gewoon afgelopen zijn, AD.

Ik heb nog nooit privé berichten tussen mij en media/anderen gedeeld. Ook heb ik nog nooit gereageerd op dergelijke artikelen. Maar aangezien jullie altijd dit soort artikelen over mijn Instagram-foto’s plaatsen vind ik het mijn goed recht.

Ik wil graag een excuus van jullie krijgen, openlijk op jullie website. Dit omdat jullie mij ook openlijk voor schut zetten.

Foto

De boze Facebook-posts van Franka kunt u hier en hier bekijken. De bewuste ‘onflatteuze’ foto ziet u hier:

Dak chillings

Een bericht dat is gedeeld door @ joanfranka op

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen