Jack Spijkerman: ‘Linda-exit zou klap zijn voor RTL’

John de Mol heeft RTL al flink wat tikken uitgedeeld door Johnny de Mol, de mannen van Voetbal Inside en Gordon weg te kapen naar SBS, maar het heeft er alle schijn van dat ook Linda de Mol volgend jaar de overstap maakt. En dat zou echt een mokerslag zijn voor RTL, denkt tv-Titanic Jack Spijkerman. “Grote namen heeft hij domweg nodig, maar een grote naam is geen garantie voor succes“, zegt hij op NU.nl. Maar: “Als Linda bij RTL vertrekt, wordt het wel moeilijk voor die zender.” 

Spijkerman sluit ook niet uit dat RTL de sterren moedwillig heeft laten gaan. “Misschien koerst RTL wel op iets heel anders af. Ze hebben Twan Huys aangetrokken en die gaan ze niet hetzelfde opdragen als Humberto Tan.

Wellicht gaan ze een meer inhoudelijke koers volgen, aldus Spijkerman. “Omdat ze ook zien dat er steeds minder geld naar de publieke omroep gaat. En dan denkt John: nou, dan zorg ik voor het amusement.

John de Mol is al met al een hoop sterren aan het kopen. Vroeger, in de tijd van zijn tv-zender Talpa, waren dat er echter nog veel meer.

Denkt hij dat het SBS-avontuur in tegenstelling tot Talpa wél gaat slagen? “De kijker verhuisde destijds niet met ons mee, omdat die niet de 10 op zijn afstandsbediening wilde intoetsen“, zegt hij. “SBS bestaat al, dat is een groot voordeel.”

Het NU.nl-artikel ‘John de Mol heeft er helemaal geen belang bij RTL kapot te maken’ kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen