Arjen Lubach geen voorstander van salarisplafond NPO

VPRO-ster Arjen Lubach is geen voorstander van het salarisplafond van 181.000 euro bij de NPO. Hij vindt dat sterren meer betaald mogen krijgen als ze meer waard zijn. Dat heeft hij gezegd in 30 Minuten Rauw. Lubach verdient nu minder dan 181.000 euro, terwijl hij bij een commerciële omroep veel meer zou kunnen cashen. Toch blijft hij de NPO trouw. “De publieke omroep heeft me ook bepaalde kansen gegeven en misschien meer tijd dan de commerciëlen hadden gedaan.

Heel lang was het zo dat de NPO een aantal presentatoren mocht aanwijzen die boven de norm mogen verdienen. Daardoor zit Matthijs van Nieuwkerk nu bijvoorbeeld op 580.000 euro per jaar. Ook hij moet bij het afsluiten van een nieuw contract aan de norm voldoen.

Lubach is voorstander van de oude regeling: “Ik ben wel voor het marktwaarde-argument. Niet voor mijn eigen hachje, maar dat was ik al toen ik zelf nog niet voor de publieke omroep werkte.”

Het gat met de commerciëlen is wel héél groot, aldus Lubach. “Ja, dat is gek.”

Stoort hij zich er dan niet aan dat hij nu tonnen minder verdient dan hij zou kunnen doen? “Neuh. Ergens voel ik ook wel dat als je van publiek geld betaald wordt dat je daar ook helemaal achter moet staan. Bij de commerciëlen zou ik schaamteloos willen cashen, dat zou ik ook doen en dan zou ik tegen iedereen zeggen: zo werkt het nu eenmaal.”

“Ik verdien nu echt heel goed, maar ik word er geen miljonair van.”

Foto: VPRO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen