Arjen Lubach geen voorstander van salarisplafond NPO

Geplaatst op Sun 08 Jul 2018 om 9:45

VPRO-ster Arjen Lubach is geen voorstander van het salarisplafond van 181.000 euro bij de NPO. Hij vindt dat sterren meer betaald mogen krijgen als ze meer waard zijn. Dat heeft hij gezegd in 30 Minuten Rauw. Lubach verdient nu minder dan 181.000 euro, terwijl hij bij een commerciële omroep veel meer zou kunnen cashen. Toch blijft hij de NPO trouw. “De publieke omroep heeft me ook bepaalde kansen gegeven en misschien meer tijd dan de commerciëlen hadden gedaan.

Heel lang was het zo dat de NPO een aantal presentatoren mocht aanwijzen die boven de norm mogen verdienen. Daardoor zit Matthijs van Nieuwkerk nu bijvoorbeeld op 580.000 euro per jaar. Ook hij moet bij het afsluiten van een nieuw contract aan de norm voldoen.

Lubach is voorstander van de oude regeling: “Ik ben wel voor het marktwaarde-argument. Niet voor mijn eigen hachje, maar dat was ik al toen ik zelf nog niet voor de publieke omroep werkte.”

Het gat met de commerciëlen is wel héél groot, aldus Lubach. “Ja, dat is gek.”

Stoort hij zich er dan niet aan dat hij nu tonnen minder verdient dan hij zou kunnen doen? “Neuh. Ergens voel ik ook wel dat als je van publiek geld betaald wordt dat je daar ook helemaal achter moet staan. Bij de commerciëlen zou ik schaamteloos willen cashen, dat zou ik ook doen en dan zou ik tegen iedereen zeggen: zo werkt het nu eenmaal.”

“Ik verdien nu echt heel goed, maar ik word er geen miljonair van.”

Foto: VPRO
19 Reacties op “Arjen Lubach geen voorstander van salarisplafond NPO”


 1. Joop55

  Mafketel, een beetje films aan elkaar monteren , en proberen grappig te zijn (wat hij niet is) kan iedere m*ngol wel.

  NPO moet geen Talpa praktijken krijgen,zijn ze veels te goed voor.

 2. S

  Hij past niet bij de commercielen dus daar wordt hij ook echt niet door gevraagd.

 3. Curryworst

  Terwijl de kijkcijfers van de PO gestaag blijven kelderen, er bezuinigd moet worden wil Lubach dat presentatoren veel meer gaan verdienen.
  Logisch.

 4. Karél DuParél

  Natuurlijk wil hij geen salarisplafond nu hij lekker aan het binnenharken is. Gelukkig voor hem is RTL aan het verworden tot het nieuwe Politiek correcte Deugstation van Nederland. Dus als onderdaan van de Ollongren regisseur zal hij wel snel kunnen verhuizen met een nog grotere zak geld. En dat enorme ego waarmee hij blijkbaar denkt over een uitzonderlijk talent te beschikken. Meneer Lubach begrijpt blijkbaar niet dat er ook veel gewone burgers zijn die wél echt een talent hebben maar al jaren geen salarisverhoging hebben gehad om het huishoudpotje te spekken. Lubach Je bent een enorme L*L, ik herhaal enorme L*L.

 5. Suzanne van den Brink

  Arjan Lubach is een knappe man. Die mag gerust 6 ton verdienen. Hij is erg goed in zijn werk en ook nog knap. De lelijkers zoals Pauw met zijn vara geitensokken drugs kikker kop en andere lelijkerds zoals Jinek met haar linksige spraakgebrek en vissen oogjes, deleeuw met zijn varkens kop en body,en de overjarige eeuwige hippie nieuwenkerk zijn lelijk en mogen maximaal 5000.- euro per jaar krijgen, geen cent meer.Dat zijn lelijke linkse gedrochten net als die feministen islam lover wijven. die moeten aan de bedelstaf. Dat past precies bij die deugmensjes. Ere wie ere toekomt.

 6. Alex

  Repost.

 7. Shaniquilia vd Put

  Tuurlijk, we gaan over salarisverhogingen praten in een tijd dat de Publieke Omroep in een death-struggle zit. Dat is hetzelfde als een verkoopster bij de Blokker die aan het onderhandelen is over een loonsverhoging in 2019.
  En @Suzanne: heerlijke post, love it!!

 8. Kaaskijker

  Arjen Lubach weet hoe belangrijk zijn redactie en schrijvers zijn. Zonder hen is Arjen als een Jack Spijkerman bij Talpa.

 9. chris

  @Curryworst: U zegt “terwijl de kijkcijfers van de PO gestaag blijven kelderen enz”
  Ik vraag me af , om een cliché te gebruiken, heeft U de laatste tijd onder een steen gelegen.

 10. Toti

  @Kaaskijker: hahahaha.

 11. Gerard

  Ja, die Jack Spijkerman is zo gigantisch door de mand gevallen, vooral zijn domheid valt op.

 12. Henriette

  Mensen vinden je nog sympathiek, dat kan heel snel voorbij zijn. Voor je het weet ben je een Paul.

 13. Ping5

  @Henriette: voor je het weet ben je een Jack, zul je bedoelen.

 14. Suzanne van den Brink

  Die Spijkerman is en blijft ook maar een Vara tokkie.

 15. Henk

  De boodschappen willen ze nu al duurder maken vanwege de hoge kosten van de sterren en miljarden aan advertentiegelden.

 16. Uuuh

  Helaas voor Arjen zijn de vette jaren voorbij. Zoals het vroeger was, zo wordt het nooit meer. Of je nu ‘goed’ bent of niet. Er gingen Arjen al heel veel kleinkunstenaars voor die de kleine zaaltjes inruilden voor het grote geld van de televisie. Die lijst is zó immens dat ik ze niet eens ga opnoemen. Feit is dat al deze cabaretisten de echte televisiemakers hebben verjaagd en elkaar daarna binnen de Amsterdamse grachtengordel de baantjes hebben toegespeeld. Zo is het grote graaien begonnen. Een programmareeks presenteren voor ‘maar’ 181.000 euro is nog altijd veel lucratiever dan avond aan avond slechte grappen verkopen in de provincie. Én kost veel minder moeite. Bovendien heb je dan nog tijd, naamsbekendheid en financiële zekerheid genoeg om daarnaast allerlei dingen (boekjes, dvd’s enz) te doen die je leuk(er) vindt. Het is eigenlijk een verkapte subsidie voor artiesten bv-tjes! Ik kan mij voorstellen dat de overheid amusement niet langer tot de primaire taak van de publieke omroep rekent, al was het alleen maar om de reeds jarenlang bestaande gijzeling van televisieland door kleinkunstenaars te doorbreken.
  Voor een echte kunstenaar is het helemaal niet zo erg om weinig geld te hebben. De mooiste dingen worden gemaakt met heel weinig middelen. Het dwingt je creatiever te zijn. Niets is zo makkelijk om met heel veel geld iets te maken. De commerciele omroepen bewijzen hoeveel lelijke en liefdeloze producten je dan krijgt.

 17. 1HitWonder

  Oprotten met de publieke omroep, we kunnen belastinggeld wel op een betere manier gebruiken.

 18. Raaf

  De linkse Staatsambtenaar in optima forma.
  En maar fulmineren tegen alles en iedereen
  en maar graaien, graaien, graaien, graaien, graaien

  (en meneer schrijft niks maar dan ook helemaal niks zelf)

 19. JasperV

  Fijn voor de heer Lubach dat hij er zo over denkt. Hij verdient genoeg maar kan er geen miljonair mee worden. Is dat dan nodig? Er zijn zoveel mensen die dat niet kunnen en ook die werken heel hard.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.