Özcan Akyol wil geen land met alleen RTL en SBS

Geplaatst op Sun 08 Jul 2018 om 14:11

Özcan Akyol is fel tegenstander van de bezuinigingen op de NPO. We moeten geen land willen waarin we straks alleen nog RTL of SBS hebben. Dat zegt hij in de Nieuwe Revu. De televisie wordt een afvoerputje zonder de NPO, denkt Akyol. “Wat de NPO doet, in tegenstelling tot commerciële zenders, is het kaf van het koren scheiden, zodat er kwaliteitseisen ontstaan die ons belangrijke televisie opleveren“, zegt de opiniemaker, die wijst op het gebrek aan journalistiek bij RTL en SBS.

De nominaties van de Zilveren Nipkowschijf maakten ook dit jaar weer duidelijk waarom de NPO zo belangirjk is, aldus Akyol. “Er zat geen enkel programma bij dat door RTL Nederland of SBS is gemaakt, omdat zij geen goede journalistieke producties in huis hebben.

We moeten de NPO omarmen, vindt hij. “Er zou vanuit de maatschappij en ook de politiek meer getamboereerd moeten worden op wat we allemaal verliezen al de NPO in de toekomst niet meer zijn werk kan doen. Het is geen overdrijving om te zeggen dat we dan getuige zullen zijn van een samenleving die verder debiliseert.

De bezuinigingen werken volgens Akyol averechts, omdat de NPO bij een budgetkorting meer programma’s gaat maken voor de massa, omdat die meer Ster-inkomsten genereren. “Wie de kwaliteit op televisie wil behouden, zal ondubbelzinnig achter de NPO moeten staan.”

De Nieuwe Revu-column van Özcan Akyol kunt u hier lezen.

Foto: NTR
92 Reacties op “Özcan Akyol wil geen land met alleen RTL en SBS”


 1. Huiskamer

  Of de moslim-omroep. Terwijl zij allemaal met de schotel naar hun eigen buitenlandse zenders kijken. Weggegooid geld en uitsluitend bestemd voor subsidie-slurpers van ons geld.

 2. André

  Ik ben voor een publieke omroep, één organisatie met een transparant bedrijfsprofiel. Ik ben tegen de NPO, een verzameling van gekleurde omroepbedrijfjes, dikke directielagen en heel veel ego’s.

 3. prima Eus

  Zo s het Eus. En als we alleen en NPO hebben nog beter. Weg met de bagger zenders RTL/SBS.

 4. imade

  Als de NPO al die onzin zenders (npo1/2/3EXTRA), NPO Nieuws/Politiek samenvoegen, 1 NPO radiozender overhouden.. dan heb je al MILJOENEN bespaart.. wablief… dan ga je meer dan 100 miljoen besparen.. oja.. als je die 31 teveel betaalde mannetjes naar balkenende norm dropt.. heb je nog meer bespaart.
  m.a.w. de NPO maakt zichzelf te duur en btw.. ik heb meer vertrouwen in RTL en SBS journalisten dan die van de NPO.

 5. A.Zijn

  Eens dat we ook een sterke publieke omroep moeten houden. Maar ook RTL en Talpa hebben goede programma’s. Ik denk wel dat het goed zou zijn als RTL/Talpa straks één bedrijf worden. Dan kun je ook eens gaan denken aan bijvoorbeeld een Nederlandse variant van The Amazing Race. Want dat we in de toekomst hoogwaardige kwaliteit eisen als kijker is inmiddels wel duidelijk.

 6. A.Zijn

  @André Volledig mee eens!

 7. pieter 52

  @IMADE Goed, maar als de omroep of beter gezegt de npp vanuit de eigen organisatie 100 miljoen besparen wat gebeurt er dan met het overgebleven NPO geld ? Ik lees wel eens reacties zo van ,,aan de zorg of miljeu of iets dergelijks
  Maar meneer, of mevrouw IMADE als er in uw gezin bestaart moet worden en u houdt 20 euro p.m. over ….
  geeft u het voordeel dan ook aan uw buurman???
  Ieidereen denk maar dat het zo makkelijk gaat even een paar zenders schrappen
  Willen we we weer naar Hilversum 1 en 2 en 2 tv netten, dat is terug naar de jaren 50 . of 60 ,

 8. Dries Eff Em

  Wat leuk voor hem….lekker belangrijk wat hij denkt, ik ben er heel blij mee !!! Goed bezig, doorgaan met dit topnieuws….whoehoeoeoehoeee

 9. pieter 52

  @ A.ZIJN U bent de zoveelste die met dit plan komt, misschien samenwerken ??
  Dat kan… maar onder hun eigen zelfstandig bedrijfs dus geen dus geen
  RTSB bijvoorbeeld Fusie kan gewoon niet voorlopig nog niet, moet de hele mediawet worden veranderd zoals ik al eerder schreef , en als de politiek net zo snel werkt als ze nu doen
  is RTL allang kassie wijlen !! en staat er in 2030 eenherdenkings steen van RTL

 10. Wolter

  Image. Sorry maar van de RTL en SBS journalistiek heb ik en vele met mij geen hoge pet op.
  Kijk maar eens naaff de kijkcijfers van het RTL nieuws.
  En SBS heeft helemaal geen nieuws voorziening,.

 11. chris

  Eens met EUS, die altijd zeer objectief is

 12. Lodewijk

  Nee natuurlijk niet maar dit is totaal niet aan de orde. Tokkie zenders als RTl of SBS zijn niet aangeslagen in Nederland. Ze proberen het al pak hen beet 30 jaar met die ellende maar Nederland en ook de rest in Europa is doodgegooid met die gors stinkreclames. Net komt niet meer aan. Deze beide zenders hebben in heel hun bestaan nog geen noemenswaardig programma uitgezonden. Dus bezuiningingen van NPO afzetten tegen die shit is totale onzin. Nee NPO is selectief en kijkt structureel weg van misstanden. Of dat nou misstanden zijn uit allochtonen kant of autochtonen kant. Gekleurd nepnieuws uit de EU, nul onafhankelijke journalistiek, werkelijk NUL.
  En gekeken naar de afmeting van Nederland is bezuiniging op NPO meer dan terecht. Ik zou als minister onmiddellijk NPO terug laten gaan naar 2 landelijke tv zenders en 2 landelijke radiozenders. Meer dan genoeg. De NPO heeft zijn functie als poortwachter van de zogenaamde democratie compleet verzaakt.

 13. Bart

  @imade Eens betreft die themazenders. Die kunnen eigenlijk allemaal wel weg want de programma’s staan ook op NPO Start en NL Ziet. Alleen waarom zouden ze maar 1 radiozender mogen overhouden?

 14. A.Zijn

  @Pieter De mogelijkheden onderzoeken lan altijd. Als een bedrijf in de huidige tijd niet wendbaar is heb je de zaakjes niet goed op orde.

 15. Floddero Flunk

  @A.Zijn

  RTL en Talpa hebben goede programma’s?

  Whahahahahahahahahahahahahah

  Bedankt he? Mijn eetlust is weg :( :D

 16. amsterdammer

  Er wordt helemaal niet bezuinigd op de NPO…gewoon wat minder meer! Meer dan 840 miljoen euro per jaar……Schaf direkt NPO 3 af! NPO hoort geen programmas te maken die bij de commercielen horen. Boer zoekt vrouw etc…en al die zogenaamde presentatoren die op reis moeten….Maak gewoon docus…kan allemaal met veel minder geld..dan dat het opgemaakt wordt door al die burocraten in Hilversum!

 17. Linde

  Deze man (3x per week verhalenschrijver voor uitgeverij die er werkelijk alles aan doet om meer advertenties te verkopen) moet nog heel veel huiswerk doen. Snapt er geen snars van. Appels, peren, bier, water. Dat niveau. Overigens heeft de research redactie van RTL Nieuws de afgelopen jaren meer journalistieke stukken boven water gekregen dan NOS in hele bestaan. Het is een tekortkoming van de Nipkow-jury dat ze daar geen oog voor hebben ipv een tekortkoming van deze commerciële maar journalistieke redactie. Go fak yourself Akyol. Schrijf liever over de schimmige methode waarmee jouw eigen krant de bereikcijfers opkrikt.

 18. Suzanne van den Brink

  ALLEEN SBS is de oplossing. De po en rtl is 1linkse rotzooi.

 19. pieter 52

  @ WOLTER sinds 5 januari 1956 is het ( voorheen NTS journaal .) NOS JOURNAAL
  nos steeds het beste wat er op de Nederlandse TV te zien is
  Een objectief nieuws bulletin dat niet links of rechts is zoals vele hier altijd denken
  Zij verkondigen met hun vele journalisten en ook aangeleverd door pers bureaus
  het nieuws zoals dat ook hoort!! Denk niet dat er bij het NOS JOURNAAL mensen zitten die alle nieuws herschrijven of verbloemen of verdraaien !dat zou de geloofwaardigheid in dikrediet brengen, Het NOS JOURNAAL gevestigd in het videocentrum op het media park heeft haar betrouwbaarheid wel te waarborgen
  en trekt volgens mij, de zelfde lijn die de BBC al jaren voor ogen heeft
  geen onzin nieuws en to the point! RTL heeft toch meer nieuws dat ook bij de lokale en regio zenders uitgezonden konden worden , en het NOS journaal zal niet gauw met een item komen dat een koe in een sloot is gevallen en zeer gerichte Amerikaanse items die echt niet interesant zijn voor de kijker!
  Het NOS JOURNAAL is bij 95% nog altijd het JOURNAAL dat op de eerste plaats komt, met representatieve Journaal lezeres en zeer modieuze lezeressen
  die er altijd top uitzien!! EN EN ZO HOORT HET OOK!!

 20. RaymondVL

  “Wat de NPO doet, in tegenstelling tot commerciële zenders, is het kaf van het koren scheiden, zodat er kwaliteitseisen ontstaan die ons belangrijke televisie opleveren“ Hahahaha, weer zo’n kneus die denkt dat lineare televisie van de publieke omroep nog toekomst heeft.

 21. Wim

  Oftewel, Wij van wc eend.

 22. Sjaak

  Inderdaad omdat ik als Eus af en toe een programma mag maken voor de staatsomroep wil ik dat de staatsomroep blijft.
  Van mij mogen ze dat hele linkse bolwerk vandaag nog opdoeken.
  Het is allemaal 1 pot nat of je nu naar de KRO de EO of de VARA kijkt het is allemaal multiculti geknuffel en Europa wat ze ons willens en wetens door de strot moeten duwen.

 23. Lodewijk

  Pieter 52 waar haal jij die onzin vandaan??? Verspreider van geïndoctrineerd EU nieuws. Verklaar voor mij even waarom het NOS journaal en de journaals in geheel West Europa geen nieuws over honderden verkrachtingen en duizenden aanrandingen en vele moorden door de EU parels niet uit durfde te zenden. Ik wacht op je reactie en wel met feiten komen zijn te vinden op het net Pieter 52

 24. NPO onafhankelijke nieuwsgaring

  Elke dag weer blij dat de NPO ons voorziet van kwaliteit en onafhankelijk nieuws.

  Je zult het moeten hebben van Sjonnie en Bertelsmann.Brrrr.
  Dat kan niet goed gaan . Zie Fox, zie Sky en al die andere rommel die er wordt uitgezonden om het grootkapitaal en de machthebbers te ondersteunen.

 25. caesar

  Wat veel erg simpele reacties hier, maar ja:what’s new?
  De hoogte van de kijkcijfers is echt niet bepalend of de nieuwsrubriek goed is of niet.
  Zowel NOS als RTL journalisten geven aan dat beide nieuwsrubrieken een gelijk niveau hebben. Sbs heeft helemaal geen nieuwsvoorziening,behalve van Hart van. Maar degene die dat ziet als de rubriek die internationaal en nationaal nieuws brengt,kan inderdaad maar beter alleen sbs blijven kijken.

 26. john en de mol

  rtl is toch een moslim omroep kijk maar naar die smerige hooft doek gisteren bij boulevard de varkens lucht komt uit de tv smerig vies wijf

 27. pieter 52

  @ LODEWIJK U bent aangestoken door RAAF zeker die weet ook niet van gekkigheid wat hij schrijft over de NPO om zijn gelijk te krijgen
  en uw verhaal slaat nergens op, teken van zwakte,
  Gelukkig zijn jullie soort gasten in de minderheid!

 28. Doe

  Gtst, expeditie robinson en perfecte plaatie kunnen zo naar npo3.

  Di tm Vrij om 20.00 sharp gtst en na 8 minuten reklame er na (20.22) dan om 20.30 expedie robinson op Donderdag en dan om 21.45 (21.37 – 21.45 reklame) perfect plaatje tot 22.25.

 29. Doe

  Gtst is dan van Max
  Expeditie Robinson van Avrotros
  Perfect plaatje van de NTR.

 30. Jitter2

  Ozkan Akyol ?

 31. Hans S.

  Özcan Akyol vindt zichzelf steeds belangrijker.

 32. Otto Groeneveld

  Mensen die beweren dat NOS kwaliteit is en onafhankelijk hebben ruim 3 jaar onder een grote steen gelegen en dat is toch echt de realiteit.

  Rusland met nepnieuws iedere dag zwart maken.
  Trump iedere dag zwart maken. Ook al is het niet mijn vriend het gaat om feiten.
  PVV en FvD iedere dag zwart maken.
  Iedere dag propaganda over de prachtige EU.
  Iedere dag propaganda over al die duizenden raketwetenschappers.
  Iedere dag het partijkartel met zijn list en bedrog uit de wind houden.
  Enz, enz,enz,enz, …… iedere dag weer.
  Ook het RTL nieuws maakt zich hier trouwens schuldig aan maar dat was niet het onderwerp.
  Jaaaaa NOS journaal is goed en onafhandelijk hahhahahahahahaaha

 33. darius

  Waar het wekelijkse gesprek met de minister president wordt voorbesproken.
  Waar de journalistieke programma’s politici ontzien (denk aan de schenking aan Pechtold) Waar journalisten doorstromen naar baantjes als voorlichter van politici. Is dat wat we moeten behouden??

 34. Lodewijk

  Pieter 52 18.41– als dat uw verweer is terwijl heel het net vol met bewijs staat dat NOS doelbewust de duizenden aanrandingen en verkrachtingen van de nieuwkomers in de doofpot wil stoppen, google even op oud&nieuw en op Keulen, Hannover, Berlijn, Stockholm, Kopenhagen. Ben je nou werkeliik zo wereldvreemde man Pieter 52? Kom nou eens inhoudelijk met tegenargumenten? Dat kan niet omdat je weet dat het de waarheid is dat NOS en hun berichtgeving bestaan uit een stel wegkijkers van de bovenste plank. Word eens wakker man.

 35. Hans S.

  Zie het ‘Zwartboek NOS journaal’ van ARNOLD KARSKENS

  http://thekarskenstimes.com/weblog/item/683-zwartboek-nosjournaal-8e-vangst

 36. Lies

  Floortje Dessing heeft het ooit mooi verwoord. Ze koestert de NPO na ik elk ander land naar de zogenaamde staatstelevisie te hebben gekeken.

 37. scott_0

  wiedefak heeft er SStaatSS-tv nodig? Ik kijk het niet en het gaat echt prima met mij.

 38. v Dongen, Rotterdam

  Ze zouden helemaal niet moeten bezuinigen maar er juist 100 miljoen bij krijgen.
  Ik heb die 10 euro per jaar extra er wel voor over!

 39. Criticus Maximus

  Meestal ben ik erg kritisch maar Akyol vind ik erg prettig om naar te luisteren. Zijn afkomst is, zo als altijd, voor mij onbelangrijk. Hij is een aanwinst op de tv. Interessant en wel overdacht commentaar. Niveau is wat hij brengt in discussies, al ben ik het niet altijd met hem eens. DOORGAAAN AKYOL!

 40. chris

  @Pieter5: U krijgt de wind van voren zoals men dat noemt.
  Maar U heeft voor een groot deel gelijk.
  De kijkcijfers en vooral het 8 uur joiunaal tonen dit nog steeds aan en deze kijkers hebben niet onder een steen gelegen.

 41. chris

  herstel: joiunaal = journaal

 42. jdj2050

  Snap Ozkan wel. De enige werkgever beschermen die hij ooit zal krijgen. Ik zeg 1 NPO zender en 1 Thema NPO voor bijzondere evenementen.

 43. Eindbaas

  Ik vind hem erg goed argumenteren en best genuanceerd in zijn uitspraken, hoewel ik hem niet altijd kan verstaan. Maar als hij begint met IK WIL GEEN LAND DAT … dan fronsen mijn wenkbrauwen wel even. Een nazaat van een gastarbeider, van wie het oorspronkelijk de bedoeling was welkom te wezen als GAST maar hier tijdelijk te verblijven en na verloop van tijd DUS terug te gaan met zijn familie naar zijn eigen land van herkomst, heeft wat mij betreft ons niet te willen hoe ons land is ingericht.. Als je dan een ander land wilt, prima, dan weet ik een oplossing. Ma|||ar kom niet aan met IK WIL GEEN LAND DAT….

  Shoot me moderator!

 44. Kaaskijker

  Ozcan Akyol heeft gelijk. De NPO moet niet inhoudslozer worden. Er is al best VEEL plat entertainment op de publieke omroep. Ik kijk het gerust ook wel eens maar soms word het me te veel.

  Al die gierende BN’ers die maar blijven lachen. Schaterlachen vanwege hun vol lopende bankrekening. Sinds de heren van VI Genee, vd Gijp en Derksen allen bovenop hun 350K nog eens 100K euro eisten kijk ik er toch anders naar. Ze lachen ons als kijkers uit.

  Daarom vanavond een documentaire over Area 51 op NatGeo en Blue Planet II op NPO1 gekeken.

 45. Eindbaas

  Beste Kaaskijker,

  Hij heeft volgens mij het recht niet onze samenleving (waarin hij als gastarbeiderszoon hartelijk is opgenomen en alle kansen heeft gekregen) terecht te wijzen, met zijn ik wil geen land dat. Dat komt onhebbelijk over op mij.

 46. Floddero Flunk

  Eh lieve Kaaskijker, onze lieve Ozcan is geboren en getogen in Deventer en doet gewoon zijn best mee te draaien in deze samenleving. Dus heeft hij zeker recht van spreken, net als een aanzienlijk deel van de bevolking met een niet-Nederlandse achtergrond die precies hetzelfde doen. In tegenstelling tot die pro-Erdo types, waar Ozcan zich duidelijk van distantieert en daardoor wordt uitgekotst door veel van die pro-Erdo types.

  Met zo’n instelling als die van jou vind ik het niet heel gek dat sommige mensen zich tegen de samenleving keren :D

 47. Henk

  Er kan prima kwaliteit geleverd worden met een model zoals bij de VRT of BBC.
  Daar zijn echt die aparte omroepjes met storende logo’s in beeld voor hun grote ego niet voor nodig !

  Zolang de NPO zelf niet wil omvormen, mag er nog flink bezuinigd worden. Al die aparte omroepen kosten veel te veel geld.

 48. Raaf

  Het radicaal links bastion genaamd de NPO zou subiet opgeheven moeten worden.
  Het is een banenmachine van, door en voor Grachtengordel gutmenschen.
  Zij pretenderen divers te zijn maar op diversiteit van opinie staat bij hen de sociale en professionele doodstraf.
  Het is een Orwelliaanse gedrocht

  Iedereen moet exact hetzelfde denken:

  1. Pro Gasverbod
  2. Pro Islamisering
  3. Pro Massa-immigratie
  4. Pro EUSSR, anti Brexit
  5. Pro Frau Merkel
  6. Pro Kartel
  7. Pro TBS Systeem
  8. Pro afschaffen NLse tradities
  etc

  Maar men dient stelselmatig te zwijgen over de
  1. Destructieve uitkomsten van het gasverbod van de lagere en middenklasse vanwege het gasverbod
  2. Genitale verminkingen, Malmo, eerwraak, import tribale twisten etc
  3. De massa verkrachtingen door islamitische bendes zoals in Rotherham en al zit er ook maar 1 kind op een boot met 987 jonge mannen, laat altijd dat ene kind zien !!
  4. Gigantische fraude en zelfverrijking vinnen EUSSR. Immers luidt hun devies: Freedom is Slavery.
  5. De ineenstorting van Europa dankzij de tiran Merkel
  6. Stel nooit 1 kritische vraag aan een bevriend Kartel lid (zie Jinek en Staatsradio
  7. De verkrachtingen, folteren, moordpartijen dankzij het TBS systeem. Het wreed en dodelijk sociaal Experiment uit de koker van ’60 sociale wetenschappers
  8. Zwarte Piet is racisme (maar zwijg over daadwerkelijke slavernij in islamitische landen anno 2018 en zwijg over het feit dat het de zwarten waren die zwarten vingen en daarna doorverkochten aan de islamieten en blanken en zwijg ook over het feit dat de blanken zich niet alleen het allerkortste bezighielden met slavernij maar het ook nog eens afschafte. Dit tot afschuw van de Arabieren en de Afrikaanse bevolking aan de kust die leefden van slavernij. Zwijg daarover want anders krijg je geen plekje in ons ‘divers’ omroepbestel)

  Opheffen de Soviet Staatsmedia wier motto luidt: “Ignorance is Strength”

 49. Raaf

  Overigens is ‘t Deug-RTL net zo politiek correct en destructief als de Staatsmedia.
  Daar zit geen milligram verschil tussen.
  Zij waren de voorlopers in de Anti-Nederland haat.
  Zij schafte als eerste Zwarte Piet af
  En zetten ze vrouwen in religieuze uniformen in als presentator.
  Dat is eveneens de reden waarom de RTL binnenkort gelukkig failliet is tot jolijt van vrijwel geheel Nederland.

 50. pieter 52

  @ Chris Dank voor uw reactie, wat denk je, hoe vaak ze de wind van voren krijgen die bij het NOS journaal werken, van lieden die helemaal niets met het vak te maken hebben, en zelf niet eens een cd, of plaat op kunnen zetten of een filmpje
  kunnen maken , de beste stuurlui staan altijd aan wal die alles bekritiseren!
  maar weten zelf niet eens hoe het mediapark er uit ziet denken dat het in rotterdam ligt van wijze van spreken! het is maar goed dat de omrorepen , en de NPO niets aantrekken van de vele reacties die ze over hun heen krijgen, als ze dat wel deden kan je geen programma meer malken!! kritiek op iets hebben dat mag is altijd goed, maar elke alles afkraken en lopen te zeuren op de NPO is niet normaal !!

 51. pieter 52

  @ RAAF als RTL faiiliet gaat en verdwijnt is dat ook een ramopp voor de werkgelegenheid en wie betaald dan weer de werklozen als ze geen baan kunnen vinden ??,

 52. pieter 52

  verschoning moet zijn een ramp

 53. Raaf

  Yep Pieter.

  Dan moeten deze parasiterende BN’rs een echte baan gaan zoeken zoals iedereen in Nederland.
  Erg hè ?
  Dan kunnen ze misschien hun dure appartementjes in de Grachtengordel niet meer betalen en moeten ze in (de door hen zo gehate) Provincie gaan wonen.
  Brrrrr
  De tranen van medelijden gutsen als de Zambezi over mijn wangen.

 54. Raaf

  Beste Pieter52,

  Ik gun U uw hobby.
  U vereert de Staatsmedia.
  Dat is U gegund.
  Maar wees eens eerlijk.
  Maar waarom moet de buurman of een bewoner in het Zorgcentrum voor uw hobby betalen ?
  Is dat niet een heel klein beetje egoïstisch van U ?

  Dus een eventuele oplossing zou het volgende kunnen zijn;

  Wie gaarne naar de Staatsmedia tuurt en luistert betaalt er voor
  Wie echter niet wil kijken en luisteren naar de Staatspropaganda betaalt er niet voor.
  Eenvoudige en bovenal eerlijke oplossing.
  Savvy ?

 55. pieter 52

  @ RAAF nee u komt aan mijn boterham , en van die vele gezinnen die in deze sector werken , wat wilt u nou eigelijk? het hele bestel om zeep helpen met uw rare plannen en denkbeelden als het aan u zou liggen hebben we aleen 1 radio zender en 1 tv kanaal zonder omroepverenigingen, en tegen de com. omroep, zoals RTL die juist veel werk heeft gecreerd in radiostad,, begint u ook al
  hou er mee op het is mooi geweest!!

 56. Raaf

  Beste Pieter 52,

  Ah, U bent belanghebbende.
  Veel vrienden en vriendinnen van me zijn in de loop van hun leven omgeschoold.
  Dat moet U ook lukken.

  U vergist zich echter.
  Ik ben voor de totale ontmanteling van de Staatsmedia. Terug naar nul Staatsradiozenders en nul Staatstvzenders.
  Echter,
  Ik ben een ruimdenkende en milde humanist dus wanneer een groot deel van Nederland wel behoefte heeft aan een neutrale, objectieve Staatsmedia dan zou ik kunnen leven met 1 zender zonder omroepen.
  Wel dient dan deze zender geen orgie van linkse vooringenomenheid te zijn zoals de NPO nu is.
  Dus 1 neutrale, onafhankelijke en objectieve zender met neutrale, onafhankelijke en objectieve presentators waar bij elk onderwerp beide (!!) kanten aan het woord komen en niet alleen de Gutmensch BNrs uit de Grachtengordel.

  Mijn tip: kijk naar internet. Daar laten (veelal amateurs) zien hoe het wel moet.

  Echter ik betwijfel ten zeerste dat de Staatsmedia zich wil omvormen.
  Vandaar mijn humanitaire oproep om de Staatstv te ontmantelen.
  Savvy ?

 57. Shaniquilia vd Put

  Laat maar Raaf. Het is duidelijk dat sommige mensen geen nieuwe informatie willen en kunnen opnemen, die zijn compleet vastgeroest in hun gewoontes en eigen gelijk. Laat ze maar doen, ze hebben de wereld om zich heen al dusdanig zien veranderen dat ze wanhopig vasthouden aan het oude bekende. Ergens wel logisch, maar het zijn geen volwaardige gesprekspartners meer.

 58. Raaf

  Beste Shaniquilia,

  Ik vrees dat U gelijk heeft. De ivoren cocon die ze in de loop der jaren om zichzelf hebben geweven is beslagen met stalen platen terwijl een reusachtige bubbel ze omhult.
  De Staatsmedia fluistert en lispelt ze in slaap. Dat is geruststellend maar leidt intellectueel tot ernstige verschraling.
  Er zijn zelfs lieden die groupies zijn van het policor ijsknaagdier Jinek.
  Virtue signalling als hoogste goed.
  Ik zou ze allemaal willen aanraden om George Orwell’s meesterwerk 1984 te lezen (of desnoods de film van de legendarische John Hurt te bekijken)
  Feitelijk zou dat verplichte kost moeten zijn op onze cultuur marxistische scholen maar volgens mij hebben ze op scholen buiten geschiedenis inmiddels ook lezen en kennis vergaren afgeschaft.

  Het levert een lethargisch volk op bestaande uit schapen, lemmingen, zombies en volgevreten struisvogels.

 59. chris

  @Pieter5 Beter stoppen met deze correspondentie, U krijgt toch geen gelijk en het is een gebed zonder eind. Zonde van Uw tijd.

 60. Pieter

  De commercielen betalen we ook met zijn allen, via onze boodschappen. Vraag ik ook niet om

 61. Ietsnut

  Gedeeltelijk eens met Akyol. Ik ben ook voor behoud van een publieke omroep, maar al die eilandjes in de vorm van omroepen kunnen weg. Ze onderscheiden zich nauwelijks van elkaar en van sommige vraag ik me af of ze niet gewoon commercieel moeten gaan. NPO heeft mooie en goede programma’s maar al die Frans Bauer- en Volendamzooi hoort daar gewoon niet thuis. Daar kan best eens kritisch naar gekeken worden. Wel benieuwd trouwens of RTL nu de wat serieuzere kant op gaat met de komst van Twan Huys en de exit van Gordon en Linda.

 62. Shaniquilia vd Put

  @gelukkig bestaan er nog rechtsdenkende leerkrachten zoals ik die een beetje tegenwicht kunnen bieden aan de lawine van linksdraaiende shit die leerlingen door goed bedoelende, maar oh zo naiëve juffies over zich heen gestort krijgen.

 63. Raaf

  Beste Pieter,

  Ik kan besluiten welke producten ik koop, welke niet en waar ik ze koop.
  Dus met sinterklaas koop ik geen snoepgoed waar gekleurde pieten opstaan maar wel snoepgoed waar onze vertrouwde kindervrind Zwarte Piet opstaat.
  Dat is een keuze.
  De Grachtengordel-georiënteerde policor Staatsmedia parasiteert daarentegen op belastinggeld. Mensen worden gedwongen deze agitprop. te betalen. Dat zijn Noord-Koreaanse praktijkten en hoort niet thuis in een zindelijke democratie.
  Dat is het essentiële verschil.
  Savvy ?

 64. Raaf

  Beste Shaniquilia

  Dat is verheugend nieuws indeed.
  Twee vrienden (rechts) en twee vriendinnen (strak links, eentje notabene werkzaam in A’dam) zijn ook werkzaam in het onderwijs. De verhalen die ik daar hoor verontruste me. Mijn vriendinnen klagen met name over de werkdruk, mijn vrienden over het linkse management. Beiden zijn (stiekem/verborgen) rechts. Wel vertellen ze me (notabene gisteren nog) dat er meer ‘verborgen’ niet ultra linkse leraren en leraressen zijn maar dat ze zich gedeisd houden. Op diversiteit van opinie wordt geen prijs gesteld door de hogere heren.
  Het kwam op mij allemaal nogal 1984 voor.

  Ik vrees dat we heel hard op weg zijn om Canada en Amerika achterna te gaan. Ideologisch gestuurde activistische Universiteiten gezuiverd van ‘rechtse en gematigde’ professoren en hoogleraren, de-platforming, virtue signalling, trigger warnings, safe spaces en een myriade aan fop studies.
  De ‘verdomming’ van de samenleving.
  (zie ondermeer enkele reacties hierboven, ik neem ze dat niet kwalijk, ze weten niet beter. Ze hebben nooit geleerd zelfstandig, origineel en autonoom te denken en slikken alles wat de propagandisten uitbraken voor zoete koek. Een generatie vastgeroeste ouderen die binnenkort worden opgevolgd door een generatie snowflakes)

  Er is een miniem sprankje hoop; en dat is (het daarom ook steeds zwaarder gecensureerde) internet. Rechts wordt hoe langer hoe meer The New Cool.
  Steeds minder kinderen kijken naar naar de agitprop. van de Staatsmedia en de overvolle doofpotten waarom de NPO Staatsambtenaren zitten worden steeds vaker aan diggelen geslagen door social media

  Zie ondermeer de massa-aanrandingen in Keulen. De Staatsmedia wilde het onder de pet houden maar social media dwong ze er aandacht aan te besteden. Helaas zwijgen ze nog steeds over de honderdduizenden verkrachte meisjes in Europa. Verkracht door islamitische bendes want de boodschap van de Staatsmedia is helder; Islam = Vrede en Ignorance is Strength.)

  Dat is tevens de reden waarom ik pleit voor een totale ontmanteling van de Staatsmedia; het werkt als een gifbalg die het policor gif in de samenleving spuit.
  Voor andere meningen of tegengeluiden is geen plaats op de burelen van de Gedanken-Polizei genaamd de NPO (en RTL)

 65. Shaniquilia vd Put

  Hoi Raaf, weer een uiterst leesbare en begrijpelijke post van u. Ikzelf moet mijn politieke en maatschappelijke orientatie inderdaad ook verbergen op mijn werk. Hopelijk werk jij in een sector waar je nog wel vrij voor je mening mag uitkomen.
  Keep up the good work!

 66. Lodewijk

  Pieter52…..Jouw soort heb je het over????? Wat voor soort ben jij dan wel? Alleen al die uitspraak geeft aan hoe je in elkaar zit en dat is verschrikkelijk dom. En je hebt nog geen antwoord gegeven op mijn verweer. Waar blijf je? Jouw soort kan toch wel de realiteit erkennen?

 67. Anti-Raaf

  Raaf weer eens actief met zijn onzinnige posts ondersteund door eigen nick-names. Geen NPO, objectief en kwalitatief zeer goed, betekent enkel rotzooi op de tv. Shownieuws wordt dan belangrijker dan het echte nieuws. En bv. Trump, ook daar hoor je ook reacties van standpunten waarin Trump gelijk of deels gelijk heeft. Om de een of andere reden wordt hier vaak vermeld dat het enkel anti-Trump is. Neen dat noem je objectief met berichtgeving gezien vanuit meerdere standpunten. Een Nederland met types als Raaf, Baudet, DENK en Wilders krijg je enkel een samenleving met geen respect voor elkaars standpunten. Wat dat betreft kan men nog veel leren van hen die dat wel hebben. Een Rutte die op visite ging bij de “linkse Max van Weezel”, die getroffen is door alvleesklierkanker.

 68. pieter 52

  @ Chris INDERDAAD laat maar gaan deze figuren !

 69. Sjaak

  Ik volg de discussie maar pieter 52 je geeft geen inhoudelijk verweer, wel jammer.

 70. SOLANGE

  Eus heeft zoals altijd gelijk fijne man die hersens heeft kan niet van die collegas worden gezegd

 71. Pro Raaf

  Wel humor zelf je naam veranderen om inhoudsloze kritiek te geven op een persoon die, samen trouwens met Otto en Lodewijk, de realiteit durft te zeggen. En dan maakt 10.59 de domme vergelijking dat ‘shownieuws’ belangrijker zou zijn dan het echte nieuws terwijl heel RTL en SBS er net zo hard van langs krijgt.
  Het is knap lullig voor jullie maar inhoudelijk en betreft niveau komen jullie nog niet in de buurt van de laten we zeggen. ‘De drie musketiers’.
  En voor de duidelijkheid; ik ben geen Raaf, geen Otto en geen Lodewijk.

 72. pieter 52

  @Sjaak Wie geen antwoord krijgt , heeft het niet begrepen!!

 73. chris

  Zonder verder commentaar te verwachten vraag ik me toch af waar bepaalde personen de tijd vandaan halen om ellenlange reacties te schrijven, als ware het een opdracht van hogerhand.

  Succes er mee

 74. arie

  Is het eigenlijk belangrijk wat die Akyol wil?

  Deze jongen denkt dat hij belangrijk is en overschat zich enorm.

 75. Sjaak

  Pieter 52@ het zal wel aan mijn begrijpertje liggen maar ik snap hem echt niet? Er wordt om een tegenreactie gevraagd dan is het zwijgen toch de weg van de minste weerstand?

 76. Joop55

  Gewoon een stuk met gezond verstand, leve de NPO. Zorgt ervoor dat de TV nog voor de helft tokkievrij is.

 77. May

  Alleen maar NEDERLANDSE zenders. En schotels van de muren af. Als ze naar een moslim zender kijken !! Dan ga maar terug naar je eigen land. Kan je zoveel kijken als je wilt. En john de mol en andere shit makers. Zend iets goeds uit. Al dat boer zoekt hoer en bak progammas en dat marktplaats gedoe. Man man kunnen jullie niks beters maken.

 78. 1HitWonder

  Die turk pretendeert een allesweter zijn, irritant mannetje.

 79. anoniem

  Gezien de reacties alhier… Zou Rusland misschien achter het kapotmaken van onze publieke omroep zitten? :-S

 80. Eindbaas

  En ik wil geen land hebben waarin moralisten wonen met een dubbel paspoort., die ons gaan vertellen hoe we ons land moeten inrichten. Ik wil geen land dat….
  Als hij echt een geboren en getogen NEDERLANDER is die zo goed meedoet: laat hem dan een statement maken an afstand doen van zijn Turkse paspoort. Anders is zijn meedoen nogal gratuit.

 81. anoniem

  @Eindbaas: Het voordeel van een dubbel paspoort is dat je nog altijd weg kunt, zodra er hier weer een paar gekken aan de macht komen.. :-)

 82. ali

  @Eindbaas, Eus is hier geboren en getogen dus wat lul je nou. en trouwen heel Adam bestaat uit imigratie lees de geschiedenis even door voordat je iets tikt

 83. John van Daalen

  21.50 juist een rede om als je hier bent geboren een dubbel paspoort te verbieden, sowieso een dubbel paspoort verbieden staat integratie enorm in de weg. Raar dat VVD en CDA met hun grote slabek dit nooit hebben verboden.

 84. anoniem

  @John van Daalen: Integratie heeft niets met een dubbel paspoort te maken, maar met de wil en ook de kansen om iets in Nederland van de grond te kunnen krijgen.

  Wat idd integratie in de weg staat, is dat in Nederland door sommigen zeer hatelijk op immigranten wordt gereageerd.

 85. Mike

  Maak van NPO1 een Midden zender
  NPO2 een rechtse zender
  NPO3 een linkse zender

 86. anoniem

  @Mike: Behoefte aan de weer die verzuiling van toen? :-)

 87. anoniem

  -de

 88. Mike

  @anoniem,

  Dan is het voor de kijker duidelijker. Nu is het vooral midden/links ook de nieuwsvoorziening.

  Bij de commerciële mag men ook wel meer profileren per zender.

 89. anoniem

  Tja, ik heb onze publieke omroep nooit zo links gevonden.. Wel valt het me op dat initiatieven om het nog rechtser te maken, niet zo succesvol zijn..

 90. Mike

  Valt me steeds weer op dat de objectiviteit ver te zoeken.

  Als gaat om Trump, Baudet, Wilders, EU, …. . Het altijd bij de 1e 3 anti is en bij de EU pro.

  Bij talkshows allemaal anti personen en zelden een anti en een pro tegenover elkaar.

  Het valt mij juist meer op dat steeds meer midden/links geworden is.

  DWDD notabene promote GL tijdens verkiezingen.

  30 januari 2018 — 13:32
  ‘DWDD steunde Jesse Klaver bij de laatste verkiezingen’
  Het politieke panel van De Wereld Draait Door zou uitdrukkelijk Jesse Klaver hebben gesteund in aanloop naar de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

  De redactie van het programma zou van tevoren hebben voorgenomen de GroenLinks-voorman als nieuwe sterke man op links te presenteren, schrijft historicus Geerten Waling in zijn column in Elsevier. Waling baseert zich op ‘een ingewijde’.

  ‘Gevolg van onbeschaamde manipulatie’
  De ingewijde zou Waling hebben verteld dat “het politieke panel van DWDD in de zomer van 2016 besloot om in de naderende verkiezingscampagne niet de PvdA te steunen – een primeur in de dieprode geschiedenis van het programma, als ik het goed begreep –, maar om ‘Jesse’ te gaan ‘brengen’”.

 91. Mike

  Daarbij is DWDD dus al duidelijk een gekleurd programma.

 92. Henriette

  RTL is ook gekleurd en dat tijdschrift wat je aanhaalt ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.