Harry Mens onthult waarom hij Joling steeds uitnodigt

Harry Mens stelt de uitzendingen van zijn programma Business Class met zorg samen. Zijn gastenlijst bestaat uit een mengeling van mensen die het programma dragen én gasten die betalen voor hun optreden. Dat vertelt hij in Het Parool. Business Class had vorige week zondag bijvoorbeeld Thierry Baudet en Gerard Joling in de uitzending zitten. “Ik zorg dat de kijker geboeid blijft. Kijk, dit is mijn draaiboek voor zondag: Baudet komt langs, hij is de drager van de show“, zo vertelt hij.

Baudet is volgens Mens een publiekstrekker. “Veel mannen die de VVD te links vinden, houden van Baudet. Dus die blijven kijken. En Gerard Joling komt een liedje zingen. Ik hoorde vorige week dat zijn zomerhitje voor geen meter loopt, dus dan bel ik hem of hij langs wil komen.”

Joling is een vaste gast in het programma. “Veel vrouwelijke kijkers zijn dol op nichten, die hou ik er dan ook bij. De kunst is een goede mix te maken, zodat kijkers ook blijven hangen bij de betaalde items.

Is een talkshow waarbij de gasten betalen wel serieus te nemen? Het is geen hoogstaande journalistiek, erkent Mens. “En toch kijken elke zondagochtend een half miljoen mensen naar mijn programma.”

Volgens Stichting KijkOnderzoek zijn het er maar 100.000. “De meetmethode klopt niet. Mijn kijkers werken in de top van de financiële markt en horen bij de 1 procent rijkste Nederlanders. Denk je dat die mensen zo’n kastje in huis hebben waarmee kijk- en luistercijfers worden gemeten?

Het Parool-interview met Harry Mens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen