Jan Slagter vindt plan Römer slecht en ondoordacht

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vindt het omroepplan van NTR-baas Paul Römer slecht en ondoordacht. Dat laat hij weten op Twitter en in De Telegraaf. Römer wil de NPO drastisch hervormen door alle afzonderlijke omroepen, dus ook MAX, op te heffen en om te vormen tot productiehuizen. Hij presenteerde zijn plan gisteren groot in het AD en ook Slagter heeft dat ingezien. Hij neemt zijn ideeën echter niet serieus, omdat ze toch niet haalbaar zouden zijn. “Slecht plan, ondoordacht.”

Het omroepplan van Römer maakt van de omroepen productiehuizen met een A-status; zij krijgen minimaal 50 procent van het omroepbudget. Andere producenten, zoals Endemol of Blue Circle, krijgen de rest. Er blijft één omroep over: een fusie van NPO, NOS en NTR.

Slagter: “Zelf NTR uit de wind houden, 50 procent publiek geld naar commerciële producenten die in buitenlandse handen zijn. Aandeelhouders Endemol, FremantleMedia, Tuvalu etcetera lachen zich rot.

De omroepbaas vult in De Telegraaf aan dat hij het allemaal toch niet ziet gebeuren. “Het is juridisch volgens mij niet eens haalbaar wat hij wil. Iedereen roept momenteel moord en brand. Dat hoort erbij dat rumoer in Hilversum, maar over een maand praat niemand er meer over.”

Ik kan zelf ook zo honderd nieuwe modellen bedenken, maar dat wil niet zeggen dat dat haalbaar is.

De AVROTROS laat aan de krant weten het plan ‘uiterst gevaarlijk’ vinden, omdat alle macht bij één persoon zou komen te liggen.

Foto: MAX, Hans Vink

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen