Chantal na Gordon-exit: ‘RTL wil niet met iedereen door’

Chantal Janzen vindt het merkwaardig dat media na het aangekondigde vertrek van Gordon schrijven dat RTL wel een zinkend schip lijkt. Dat liet ze gisteren blijken in een telefonische reactie aan RTL Boulevard. Misschien was RTL Gordon liever kwijt dan rijk. “Ik denk ook dat we niet uit het oog moeten verliezen dat het ook kan zijn dat een zénder niet meer door wil met bepaalde namen. Ik vind dat dat geluid ook wel even gehoord mag worden“, aldus de presentatrice in RTL Boulevard. 

Die berichten over een leegloop bij RTL neemt Janzen met een korrel zout. “Volgens mij is het heel lekker om die geruchtenstroom op gang te brengen, van: ‘O, iedereen gaat weg, het wordt leeggetrokken.’ Dat moeten we nog maar zien.”

RTL maakt zelf ook keuzes, zegt Janzen. “Ik denk ook wel dat het zo moet zijn dat er ook een geluid moet komen van: misschien wil een zender niet graag genoeg met bepaalde mensen door. Je biedt mensen een pakket, daar komt ook financieel bij kijken en daar hebben ze een bepaald bedrag voor over.

Als de presentator daar niet tevreden mee is, dan staat het hem of haar vrij om te vertrekken, zegt ze. “Ik denk dat een andere partij bij sommige mensen net iets meer biedt en dan kiezen ze daarvoor.”

Chantal blijft bij RTL

Janzen blijft wél bij RTL, al wil ze niet zeggen voor hoe lang. “Ja, ik heb het nieuws dat ik blijf bij RTL en daar ben ik hartstikke blij mee en RTL volgens mij ook.”

Ik blijf in ieder geval voor langere tijd. We hebben echt de intentie om nog hele mooie programma’s te maken en ik heb er echt onwijs veel zin in. Ik was er al een heel lange tijd van overtuigd dat ik graag wilde blijven.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen