Catherine Keyl vindt langdouchers asociaal

Catherine Keyl vindt het behoorlijk asociaal als mensen lang onder de douche staan, vooral in deze tijden van droogte. Dat zegt de televisiediva vandaag in De Telegraaf. Vanwege de aanhoudende droogte in ons land, riepen waterbedrijven eind vorige maand al op om zuinig te doen. “Er is geen druppel regen gevallen in de tussentijd. Ik ken mensen die gewoon nog steeds drie kwartier douchen. Dat vind ik zelfs als er geen watertekort is asociaal waterverbruik“, zegt ze.

Waarom is dat eigenlijk asociaal? “Hoewel wij veel meren en rivieren hebben, ook bij ons kan het water op. ‘Ik betaal er toch voor’, is geen argument lijkt me.”

Keyl hoopt dat er in Nederland iemand opstaat die de burgers sommeert om zuinig te doen met water. “Of zouden de autoriteiten zo bang zijn voor een Twitterstorm dat ze maar even wachten met hun nek uit te steken, zoals bij de fipronil-affaire?

Ik hoop dat er iemand zo flink is om op te staan en te zeggen hoe het er werkelijk voor staat, want de komende week gaat het weer niet regenen.

Lees ook: Margriet Vroomans vangt kraanwater op met emmer (dinsdag)

Foto: NPO Radio 1

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen