Janine Abbring weigert oortje in Zomergasten

Geplaatst op Sun 08 Jul 2018 om 9:22

Janine Abbring weigert als gastvrouw van Zomergasten om met een zogeheten oortje te werken. Daardoor kan de eindredacteur haar tijdens de interviews niet instrueren. Dat vertelt de presentatrice in Volkskrant Magazine. Abbring kan geen normaal gesprek voeren met iemand als de eindredacteur in haar oor loopt te tetteren. “Ik wil geen oortje, dat heb ik geweigerd. Ik kan niet naar mijn gasten luisteren als iemand anders ondertussen iets in mijn oor zegt“, vertelt de presentatrice.

Wat moet de eindredacteur dan doen als hij vindt dat ze iets laat liggen? “Dan moet hij tijdens het fragment met laarzen aan naar mij toe komen waden – vanwege het decor waarin we zitten, namelijk bovenop een camper, omgeven door water.”

Het nadeel van geen oortje is alleen dat de gast ook hoort wat er wordt gezegd, legt Abbring uit. “De eindredaceur kan niet zeggen: ‘Die gast heeft geen energie’, of: ‘Iets langer doorgaan op de dode moeder’. Maar ik zag een oortje gewoon niet zitten.”

Ik sprak Thomas Erdbink, die eerder Zomergasten presenteerde, en hij vertelde dat hij het zo moeilijk vond als er middenin het gesprek in zijn oortje werd gezegd: ‘afronden, afronden’.”

Het Zomergasten-team heeft nu een opnameleider ingezet die een gebaartje maakt als Abbring moet afronden.

Het Volkskrant-interview met Janine Abbring kunt u lezen via Blendle.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO
21 Reacties op “Janine Abbring weigert oortje in Zomergasten”


 1. Joop55

  Als de gasten dan meer meer relevant zijn dan herself. Douw gewoon dat rubberen propje in je oren en luister.

 2. Joop55

  Meer=maar

 3. Annoniemus

  Boeje !

 4. Karél DuParél

  Met of zonder oortje. Ik kijk niet! Weer een lange rij Deuggasten met een politiek correct boodschap om de kijker te beïnvloeden om te kiezen voor nog meer EU en de wens nog meer bijstandsgerechtigden naar Nederland te halen. Daag!

 5. Kaaskijker

  @Karél DuParél, jij reageert hier wel onder 8 accounts toch?Jij vind je zelf echt leuk he. Volwassen man die de hele dag kansloze reacties typt uit verhulde bitterheid.

 6. Gerard

  @kaaskijker: er zitten hier een paar van die figuren. Inderdaad: kansloos. Omhooggevallen waarschijnlijk. Gepushed. Weten niets beters te doen.

 7. Hasdds

  Ze weigert ook de bana van Arjen.

 8. Kaaskijker

  Ik ben zelf ook zo’n kansloze.

 9. Ping5

  Die laatste was een fake denk ik.

 10. kampie

  Weer een week of vijf van die politiek correcte mafklappers op tv.

 11. KingAlert

  Het enige wat drie uur uit te houden is mijn vlogje op youtube en dat begint met

  AJAJAJAJAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH KING ALERT!

 12. 2018

  Is er echt iemand die die zware ellende gaat zitten kijken ? Uren naar de totaal onbelangrijke meninkjes van een of andere omhooggevallen nul zitten luisteren .Wat ben je dan zielig, zeg.

 13. Trudeau

  Moet je kijken wie er voor dit programma uitgenodigd worden. Dan hoef je meteen al niet meer. Bij voorbaat kansloos.

 14. Janine

  Komt Janine straks opgezwollen de camper uit😛

 15. Raaf

  Who cares
  De gasten zijn verschrikkelijk.
  Weer 110% op de politiek correcte toer muv een voetbal coach

  Van wie kreeg deze dame nou buikpijn ??????
  (zal ongetwijfeld van Gaal zijn)

  Wat een farce
  En ongetwijfeld zal ze in haar incesteuze gelijkgezinde grachtengordel ‘journalistieke (kuch) kring weer veel prijzen en veren in de kont mogen ontvangen.

 16. Carolien

  Wel of geen oortje ik kijk niet. Als je een Jodenhater en terroristen verheerlijker (Abou Jahjah) als gast uitnodigt en laat interviewen door vooringenomen Thomas Erdbrink een man die in Iran woont ( Iran, een dictatuur die alle Joden wil uitroeien) dan weet ik genoeg. Ook kwam Mark Rutte nog even langs als gast bij Erdbrink en zoals men weet, Mark Rutte laat niets van zichzelf zien en voert zelfs in zijn slaap campagne voor Mark Rutte. Dat is het niveau van Zomergasten dus kijk ik nooit meer.

 17. Carolien

  Wel of geen oortje ik kijk niet. Als je een J*denh*ter en terr*risten verheerlijker (Abou Jahjah) als gast uitnodigt en laat interviewen door vooringenomen Thomas Erdbrink een man die in Iran woont ( Iran, een dictatuur die alle J*den wil uit roeien) dan weet ik genoeg. Ook kwam Mark Rutte nog even langs als gast bij Erdbrink en zoals men weet, Mark Rutte laat niets van zichzelf zien en voert zelfs in zijn slaap campagne voor Mark Rutte. Dat is het niveau van Zomergasten dus kijk ik nooit meer.

 18. Japie

  Dat eikeltje achter de piano, kan die ook weg?

 19. Suzanne van den Brink

  Ze kan wel een flinke face-lift gebruiken.Wat een aarts lelijk links kuiken zeg, eng gewoon.Zijn er nou alleen maar lelijke links me too achtige griezeltjes??

 20. Johann

  Karél Duparěl….ach, onze Karel doet een Martin Bosmaatje. Het is wel duidelijk dat jij sowieso zelden tot nooit hebt gekeken

 21. Johann

  @Suzanne….en jij lijkt op Doutzen Kroes?? Wat een stompzinnige, lege reactie. Ik ken vooral enge rechtse heksen als Annabel Nanninga en Marianne Zwagerman….domme muts dat jeer bent

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.