Janine Abbring weigert oortje in Zomergasten

Janine Abbring weigert als gastvrouw van Zomergasten om met een zogeheten oortje te werken. Daardoor kan de eindredacteur haar tijdens de interviews niet instrueren. Dat vertelt de presentatrice in Volkskrant Magazine. Abbring kan geen normaal gesprek voeren met iemand als de eindredacteur in haar oor loopt te tetteren. “Ik wil geen oortje, dat heb ik geweigerd. Ik kan niet naar mijn gasten luisteren als iemand anders ondertussen iets in mijn oor zegt“, vertelt de presentatrice.

Wat moet de eindredacteur dan doen als hij vindt dat ze iets laat liggen? “Dan moet hij tijdens het fragment met laarzen aan naar mij toe komen waden – vanwege het decor waarin we zitten, namelijk bovenop een camper, omgeven door water.”

Het nadeel van geen oortje is alleen dat de gast ook hoort wat er wordt gezegd, legt Abbring uit. “De eindredaceur kan niet zeggen: ‘Die gast heeft geen energie’, of: ‘Iets langer doorgaan op de dode moeder’. Maar ik zag een oortje gewoon niet zitten.”

Ik sprak Thomas Erdbink, die eerder Zomergasten presenteerde, en hij vertelde dat hij het zo moeilijk vond als er middenin het gesprek in zijn oortje werd gezegd: ‘afronden, afronden’.”

Het Zomergasten-team heeft nu een opnameleider ingezet die een gebaartje maakt als Abbring moet afronden.

Het Volkskrant-interview met Janine Abbring kunt u lezen via Blendle.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen