Van der Gijp hoopt dat Huys slaagt óf gigantisch flopt

René van der Gijp is als fervent televisiekijker erg benieuwd naar de nieuwe talkshow van Twan Huys op RTL 4. Hij hoopt dat de presentator slaagt óf gigantisch flopt. Dat heeft hij gisteren gezegd in VI Oranje Blijft Thuis. De druk op Huys wordt alsmaar groter: hij moet de late avond van RTL 4 uit het slop trekken, maar ligt nu onder vuur vanwege het lachen om de aanslag op TMG. Van der Gijp weet het niet: “Dat is van RTL een keuze waar je je vraagtekens bij kan zetten.”

Van der Gijp: “Ik ga dat met veel plezier volgen, want gaat het goed dan is het leuk en gaat het mis dan is het ook leuk. Het is wel te hopen dat het of heel mis gaat of goed. Niet dat het er tussen hangt met 450.000 kijkertjes weet je wel. Dan is het niks.

Als Huys zo’n 450.000 kijkers gaat bedienen, dan zit hij op het niveau van het ‘oude’ RTL Late Night met Humberto Tan. Daar heeft RTL uiteraard geen zin in; die wil kijkersgroei op de late avond.

Momenteel is Van der Gijp zélf een van de gezichten van de late avond van RTL 4, namelijk met VI Oranje Blijft Thuis. Dat programma kreeg gisteren een positieve recensie van de Volkskrant.

Van der Gijp: “Dat columnpje in de Volkskrant over ons programma… De setting bij Studio Rusland: als je mensen in stoelen zet, dan gaan ze liggen. Dat zou ik ook doen. Als je aan tafel zit is het anders.

De nieuwe talkshow van Huys begint op maandag 3 september.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen