Van der Gijp hoopt dat Huys slaagt óf gigantisch flopt

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 12:30

René van der Gijp is als fervent televisiekijker erg benieuwd naar de nieuwe talkshow van Twan Huys op RTL 4. Hij hoopt dat de presentator slaagt óf gigantisch flopt. Dat heeft hij gisteren gezegd in VI Oranje Blijft Thuis. De druk op Huys wordt alsmaar groter: hij moet de late avond van RTL 4 uit het slop trekken, maar ligt nu onder vuur vanwege het lachen om de aanslag op TMG. Van der Gijp weet het niet: “Dat is van RTL een keuze waar je je vraagtekens bij kan zetten.”

Van der Gijp: “Ik ga dat met veel plezier volgen, want gaat het goed dan is het leuk en gaat het mis dan is het ook leuk. Het is wel te hopen dat het of heel mis gaat of goed. Niet dat het er tussen hangt met 450.000 kijkertjes weet je wel. Dan is het niks.

Als Huys zo’n 450.000 kijkers gaat bedienen, dan zit hij op het niveau van het ‘oude’ RTL Late Night met Humberto Tan. Daar heeft RTL uiteraard geen zin in; die wil kijkersgroei op de late avond.

Momenteel is Van der Gijp zélf een van de gezichten van de late avond van RTL 4, namelijk met VI Oranje Blijft Thuis. Dat programma kreeg gisteren een positieve recensie van de Volkskrant.

Van der Gijp: “Dat columnpje in de Volkskrant over ons programma… De setting bij Studio Rusland: als je mensen in stoelen zet, dan gaan ze liggen. Dat zou ik ook doen. Als je aan tafel zit is het anders.

De nieuwe talkshow van Huys begint op maandag 3 september.

Foto: RTL
12 Reacties op “Van der Gijp hoopt dat Huys slaagt óf gigantisch flopt”


 1. xander

  Ik denk flop. Hij is te ‘elitair’ voor het (zogenaamd) gezellige RTL. Daarnaast is hij ook niet menselijk en empathisch, iets dat Humberto nog wel had. En als laatst heeft hij met zijn gelach bij de belachelijke grap van Wieringa al veel goodwill schade opgelopen bij de kijker die hem nu al links zullen laten liggen. Met de nadruk op links ;-)

 2. KingAlert

  Niet dat je er tussen hangt met 450.000 kijkertjes ofzo. Dan is het niks. Nou Reneetje kijken waarop jullie eindigen.

 3. critikast

  Niet alles wat Van der Gijp roept, is interessant genoeg voor publicatie. MC is blijkbaar een andere mening toegedaan. Beetje dimmen René…vergeleken met Wilfred en Johan val je dagelijks door de mand !

 4. magere marc

  Ik denk ook een flop. Twan Huys ademt nieuwsuur en dat vindt het rtl-publiek dodelijk saai.

  Uiteraard verwacht ik van deze gezaghebbende courant een persoonlijk artikel wanneer deze verwachting uitkomt.

 5. G.

  Rene is waardevol voor VI -zonder hem is t minder!

 6. Wolter

  Ik hoop dat Gijp giga flopt. Wat een loser zeg.

 7. Freek

  Wat @Xander zegt!

 8. Frank

  Top of flop.

 9. Eindbaas

  MAVO lul Twan Huys is helemaal geen journalist. En zijn vrouw is nooit balletdanseres geweest. Ik daag je uit Huys: wanneer en waar!
  Als je niets kan en niets geleerd hebt, kun je nog makkelijk voor een paar ton GEMEENSCHAPSGELD aan de slag bij de VARA. Lekker links lullen voor een rood publiek vqn Jan met de Pet. He Witteman, Polak (filosofisch quintet = vijf maal kots), Pauw, Barend en weet ik wie nog meer (Paul de Leeuw). Weg ermee Arie!

 10. age

  Vlgs mij is dat mislukte voetballertje Reneetje van dat waardeloze programmaatje VI Oranje, niet het persoontje op wiens meninkje over andere tv programma’s we zitten te wachten..

 11. Peter

  V I staat voor vermoeiende Id oten – hoogste tijd dat ze wat lager op de afstandsbediening komen – over alles en iedereen een mening hebben – who care”s ?

 12. Ernst

  In het eerste jaar van Gijp op tv was het verfrissend. Daarna niet meer. Hij kan niet luisteren, onderbreekt idereen wanneer het hem maar uitkomt. Vervang hem maar door Kieft ik ben klaar met het gedrag en gedram van Gijp.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.