‘Twan heeft kennelijk Tans kritiekloosheid geërfd’

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 13:15

Angela de Jong, tv-criticus van het AD en sinds gisteren mediadeskundige van RTL Boulevard, vindt het maar raar dat Twan Huys heeft zitten meelachen om de aanslag op TMG. Dat schrijft ze vandaag in het AD. Huys interviewde op een bijeenkomst van burgemeesters de schrijver Tommy Wieringa, die grapte dat de aanslag ‘tijd werd’. Het wordt Huys kwalijk genomen dat hij er niets tegenin bracht. Misschien heeft Huys wel Humberto Tans kritiekloosheid geërfd, denkt De Jong.

Dit najaar volgt Huys Tan op als het boegbeeld van de late avond van RTL 4. “Er is dus een nieuwe presentator van Late Night, die gewoon door wil gaan met de bekende RTL-gezichten aan zijn tafel en die gezien het VNG-filmpje zijn kritische houding heeft ingeruild voor glimlachen en zwijgen. Dat belooft weinig goeds“, zegt De Jong.

Het meelachen van Huys zette kwaad bloed bij RTL Boulevard- en Telegraaf-ster John van den Heuvel, die wordt gesteund door Boulevard-host Peter van der Vorst.

De Jong: “Zo, dat belooft een gezellige boel te worden op de eerstvolgende barbecue voor RTL-presentatoren.

De AD-column ‘Vete’ van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
29 Reacties op “‘Twan heeft kennelijk Tans kritiekloosheid geërfd’”


 1. Ron

  Misschien ietwat te voorbarig, afwachten.

 2. Job

  Twan Huys wordt een vreemde, linkse eend in de bijt…. Ik ben bang dat dat hopeloos gaat mislukken…

 3. critikast

  Twan is nooit echt links geweest. Nu zal zijn honorarium hem moeiteloos laten switchen naar datgene wat zijn bazen van hem verlangen. Wat een zink-manoeuvre van de man, die Zichzelf graag profileert als betrouwbaar, deskundig en ad rem. Met zijn keuze voor Late Night knoopt hij zichzelf een steen om zijn nek, zodat hij nog sneller kan zinken. Van icoon voor progressief Nederland verwordt hij tot een grijze muis , die niets heeft met het “gewone volk” maar er wel voor moet gaan werken .

 4. Hillie

  Die man is zo saai. Hij heeft helemaal niets van zichzelf. Hij leunt op gestolen formats en de kwaliteit van zijn gasten. En als die nu al afzeggen, heeft hij niets meer te bieden.
  Een miskleun van de bovenste plank. Hij waait met alle winden mee en probeert iedereen te pleasen.

 5. Dennis

  WAT EEN STELLETJE AZIJNPISSERS OP DEZE SITE. HOE MEER IEMAND DE GROND IN KAN WORDEN GETRAPT HOE BETER, LIJKT HET WEL. KRITIEK MAG BEST, MAAR DAN INHOUDELIJKE KRITIEK. LEKKER MAKKELIJK HOOR OM MENSEN BELACHELIJK TE MAKEN. GA WAT NUTTIGS DOEN ALS JE NIKS ZINNIGS TE MELDEN HEBT!

 6. robb

  Twan moet hier mee stoppen omdat je voor de snabbel betaald word dan ben je niet meer onafhankelijk ,hij lachte als een boer met kiespijn.

 7. Penny Wise

  Lachen om een grap over een aanslag van niks… en daar over vallen. Wat een lachertje!

 8. OokDatNog

  WAT EEN STELLETJE AZIJNPISSERS OP DEZE SITE. HOE MEER IEMAND DE GROND IN KAN WORDEN GETRAPT HOE BETER, LIJKT HET WEL. KRITIEK MAG BEST, MAAR DAN INHOUDELIJKE KRITIEK. LEKKER MAKKELIJK HOOR OM MENSEN BELACHELIJK TE MAKEN. GA WAT NUTTIGS DOEN ALS JE NIKS ZINNIGS TE MELDEN HEBT!

 9. Rodrigo - De Echte

  Ookdatnog

  Amen! Je hebt helemaal gelijk

  Inhoudellijke kritiek geven kunnen de ‘mensen’ hier niet, ik zeg tussen aanhaaltekens, want mensen kunnen we dit niet noemen, mensen hebben nog een greintje fatsoen in zich, en al 90 procent reageerders is het uitschot van het uiterste uitschot en verdient gewoon een internetverbod

 10. gnoj ed alegna

  Pfeeww, ik was even bang dat ons nationale molenpaard even geen mening had hierover.

 11. Curryworst

  @OokDatNog en Rodrigo,
  Jullie doen nu hetzelfde. Anderen beledigen door ze geen mensen te noemen bijvoorbeeld.
  Waar is jullie inhoudelijke kritiek dan?
  Nergens. Jezelf een beetje boos maken op een warme vrijdagmiddag.
  Who cares.

 12. q8

  en weer heeft onze angela gelijk,
  heerlijk mens, heeft tenminste een mening,

 13. Frederik de Groot

  Waarom wordt er niet meer de nadruk gelegd op al die burgemeesters die lachten? Die van Leeuwarden, Crone, heeft snel, snel zijn excuses aangeboden voor het lachen. Niet dat dat indruk maakt.
  Maar Twan is niet de enige die wat te verwijten valt, maar ze vallen wel allemaal over hem heen! En trouwens, Angela’s mening wordt voortaan ook met een korrel zout gelezen. Aanschuiven als deskundige bij BLVD, nou dan zal haar scherpte ook wel afzwakken.”Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”.

 14. OokDatNog

  @CURRYWORST

  DUS JIJ NOEMT IEDEREEN MET EN OVER WIE JE SPREEKT ‘MENS’ OMDAT JE ZE ANDERS BELEDIGT?
  ZOVEEL FLAUWEKUL HEB IK NOG NIET EERDER GELEZEN!
  EN DAT TERWIJL IK OOK AL MIJN EIGEN BERICHTEN LEES!!!

 15. Wollter

  Angela heeft gelijk!

 16. Sven L.

  Sjongejonge.. er is nog geen enkele aflevering uitgezonden en het gedoe begint alweer. Zullen we eerst eens afwachten en iemand een serieuze kans geven?

  Wat hebben al die critici toch een vervelend leven, zó negatief in het leven staan dat je bij voorbaat al begint te klagen. Ik zou er persoonlijk moe van worden om zo de dagen door te moeten komen.

 17. @Sven L.

  Klagen doen we op grond van het presteerde. Hoeveel kansen heeft iemand nodig?

 18. donia

  Iemand die Holleeder op een podium zet neem ik niet meer serieus

 19. Patty

  Wat is het weer heet pfffff

 20. Sven L.

  @ 14:57

  Late Night met Twan Huys is nog niet eens op tv…. dat is mijn punt. Wacht eerst eens af en kom daarna met de zeis langs als het niks blijkt te zijn. Misschien wordt het een hartstikke fijn programma!

 21. christian

  JA MET HOOFDLETTERS WERKT ALLES BETER!!!!

 22. Margot

  Tan is ook gevallen over n ‘affaire’, dus Huys begint al met 1-0 achterstand…

 23. Jolanda Braaksel

  Angela heeft als columniste met overwicht net als ik de wijsheid in pacht. Ze heeft het ook ditmaal bij het rechte eind. Aan haar hebben de media tenminste iets.
  Ik ben een stijlvolle en intellectuele vrouw.

 24. julske

  Angela houdt alleen van het b*ffen gesprek, dat vindt ze niet kritiekloos.Judas is dit mens.,Ziet men nog steeds niet dat deze mislukte vrouw gewoon blijft te stoken.RTL in mijn optiek hebben jullie geen mensenkennis, en die gek staat gister bij BLV te huichelen, en naderhand Meneer Twan te bashen.

 25. Inside_Hillywood

  Dit wordt echt DE flop van 2018. Als ik RTL was, zou ik kijken of ik die Huys nu kan lozen. De man heeft ook nul persoonlijkheid en maakt van alles een “college tour”. Dat kunstje nu wel gezien. Hij had beter kunnen stoppen ipv naar RTL.

  Ik gok na 3 weken, gewoon Tan kijkcijfers. 3/400000.

 26. Lies

  Joehoe. Angela? Hypocriet?
  Die arme Twan heeft zich nog niet eens kunnen bewijzen?
  Ga lekker bij boulevard zitten.
  Triest.

 27. Misha

  Angela de Jong als mediadeskundige bij RTL Boulevard? Dat moet haast wel de grap van de eeuw zijn.

 28. Rico

  Betweter

 29. roook

  Het moet nu ophouden, Persgroep roep,Angela tot orde.

  Ik wordt misselijk van Angela.

  AD zakt elke dag met zijn oplage,

  Angela doe wat hieraan.

  Dank aan Angela dat het slecht gaat met AD.

  Hans en Angela kunnen niet door een deur, Angela schaam je je nog voor Hans de oliebol koning die zo veel mensen heeft laten huilen……………….

  Hoe kun je op zo’n manier een krant maken….

  beide moet weg bij de krant………..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.