Tineke de Nooij: ‘Veel dj’s in het echt heel chagrijnig’

Sommigen vinden het leuk, andere mensen walgen ervan: de hypervrolijke dj’s op de Nederlandse radio. NPO Radio 5-ster Tineke de Nooij verklapt nu een geheim: in het echt zijn deze radiomakers vaak heel chagrijnig. Dat zegt ze in een interview met Spreekbuis. “Luister maar eens naar die opgetogen jongens met dat overdreven góeiemiddag en góeieavond. Je hebt ongelóóflijk veel chagrijnige dj’s, die pas achter de microfoon vrolijk worden. Als ze klaar zijn, zijn het weer de chagrijnen.”

De Nooij vindt het nep om je anders voor te doen dan je bent. “Ja, het klopt dat ik een vanzelfsprekende manier van praten voor de radio heb. Dat schijnt in Hilversum steeds meer ongewoon te zijn“, zegt ze.

De presentatrice vervolgt: “Zoals ik nu met jou praat, zo praat ik ook als ik de microfoon zit. Ik verander mijn stem niet.”

Momenteel is De Nooij elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur te horen op NPO Radio 5. Maar: “Ik heb nóg een ambitie. Dat is op de zaterdag- of zondagavond muziek van de jaren ’60 en ’70 draaien. Pink Floyd, Led Zeppelin, Crosby Still Nash en Young. Dat zou ik dolgraag willen.

Het Spreekbuis-interview met Tineke de Nooij kunt u hier lezen.

Foto: MAX, Mike Roelofs

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen