Tineke de Nooij: ‘Veel dj’s in het echt heel chagrijnig’

Geplaatst op Wed 13 Jun 2018 om 12:40

Sommigen vinden het leuk, andere mensen walgen ervan: de hypervrolijke dj’s op de Nederlandse radio. NPO Radio 5-ster Tineke de Nooij verklapt nu een geheim: in het echt zijn deze radiomakers vaak heel chagrijnig. Dat zegt ze in een interview met Spreekbuis. “Luister maar eens naar die opgetogen jongens met dat overdreven góeiemiddag en góeieavond. Je hebt ongelóóflijk veel chagrijnige dj’s, die pas achter de microfoon vrolijk worden. Als ze klaar zijn, zijn het weer de chagrijnen.”

De Nooij vindt het nep om je anders voor te doen dan je bent. “Ja, het klopt dat ik een vanzelfsprekende manier van praten voor de radio heb. Dat schijnt in Hilversum steeds meer ongewoon te zijn“, zegt ze.

De presentatrice vervolgt: “Zoals ik nu met jou praat, zo praat ik ook als ik de microfoon zit. Ik verander mijn stem niet.”

Momenteel is De Nooij elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur te horen op NPO Radio 5. Maar: “Ik heb nóg een ambitie. Dat is op de zaterdag- of zondagavond muziek van de jaren ’60 en ’70 draaien. Pink Floyd, Led Zeppelin, Crosby Still Nash en Young. Dat zou ik dolgraag willen.

Het Spreekbuis-interview met Tineke de Nooij kunt u hier lezen.

Foto: MAX, Mike Roelofs
20 Reacties op “Tineke de Nooij: ‘Veel dj’s in het echt heel chagrijnig’”


 1. Robson

  Dat zou ik ook wel willen zo’n radioprogramma op zaterdag of zondagavond met muziek van de ‘60 , ‘70 , ‘80 , er jaren , 1 luisteraar heb je dan zoviezo

 2. JK

  Echtdom is ook zo’n voorbeeld

 3. Simon

  Tineke zou M. wat les kunnen geven in natuurlijk stemgebruik.

 4. Rick

  Helemaal waar wat tineke zegt.
  Ik heb in Spanje gewoond daar kwam Edwin Evers regelmatig de arrogantie droop er vanaf een foto met toeristen negeerde hij en deed onaardig en uit de hoogte tegen personeel.

  En op de radio overdreven vriendelijke doen.

 5. Herman Hoogsteder

  Tineke zeurt altijd.Weg ermee

 6. Jan

  Zijn er nog mensen die naar radio luisteren? Echt een dying business….

 7. Ookdatnog

  DAT KAN JE OP JE VINGERS NATELLEN..🔭

 8. BrEnDa BeUkEnOoT

  M¡EtEr OoKdAtNoG eEnS vAn HeT fОrUm, Mc! En MiJ eR aChTeRaAn, NeT zO’N iRrItАnTe MaNiEr VaN tYpEn.

 9. shrink

  Onbegrijpelijk dat er mensen bestaan die naar dat oeverloze ge-OH van die deejays kunnen luisteren. “Nou Trump en Kim Jung OEN (HAHAHAHAHA!!!) hebben dus een potje met elkaar zitten kaarten (hahahahaha!) en Michael P. staat voor de rechter in Utrecht (zowaar geen gelach) en dan nu naar de filemeldingen waar loopt het vast mensen hahahahahahaha!!!!”

 10. Den Draaiert Joost

  Radio is vermaak en de luister heeft geen zin in de sacherijnigheid van een DJ. Dus eigenlijk snapt Tineke de essentie van haar vak niet. Ik vind dat onbegrijpelijk voor iemand die al zo lang in het vak zit.

 11. Hillie

  Ze omschrijft het gedrag van de meeste volksmenners.

 12. Fred

  Wat dj’s in het privéleven doen moeten ze zelf weten. Waarom moet een Edwin Evers tegen wildvreemden gaan praten? Als hij niet reageert zoals wij denken dat Edwin zou moeten reageren is hij arrogant of iets.
  Het is in het leven buiten de schijnwerpers gewoon een hele rustige man, die van rust houd en helemaal niet met poespas bezig is. Laat zo’n man toch.

 13. RaymondVL

  Tineke de Nooij is still going strong! Respect!

 14. Maria

  Moet wel een geruststelling zijn voor radiomensen die het even niet meer aankunnen.

 15. Laura Vamp Fatale

  Astrid de Jong van “Nachtzuster ” ( nacht donderdag op vrijdag van 2 tot 6 uur ) , heeft ook een hele mooie radiostem .
  Doet nooit overdreven en is prima om aan te horen.
  xxx

 16. pieter 52

  Tinus je bent de beste vrouwelijke dj ooit , en goede wijn behoeft geen krans!
  je bent een prachtmens

 17. Fred

  Astrid is de vliegendekeep van radio 5. Zij mag Tineke ook vervangen als ze met vakantie is. Jan rietman als vervanger trek ik niet. Tineke levert een geweldige prestatie . In 2010 toen als invaller bij cafe kooimans ging ze zitten en………na meer dan 35 jaar geen radio meer gemaakt te hebben ging het haar zo makkelijk af. Vergeet niet dat Tineke na 31-8- 74 achter de schermen verdween. En die keren dat ze iets verkeerd uitspreekt….zoals 40 up het zij haar vergeven.

 18. Bart

  Coen Swijnenberg is het zelfs als hij op de radio is.

 19. piet

  FRED helemaal met je eens..Ik hoor haar liever dan die andere MAX figuren van 5 zoals van Inkel en Rietman en niet te vergeten Brandsteder.

 20. Evie

  A ejaculação imaturo é determinado complicação
  multifatorial. http://Akon.by/2012/10/15/i-dont-necessarily-feel-like-everything-has-to-go-my-way/

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.