SBS 6 lanceert nieuw Alberto/Kees-achtig type

SBS 6 komt na Alberto Stegeman, Kees van der Spek en Thijs Zeeman met nog zo’n type presentator op prime time: Jens Olde Kalter. Net als de drie heren gaat hij zelfstandig programma’s in het genre misdaad presenteren. Dat heeft de zender laten weten. Olde Kalter maakte vorig jaar zijn debuut als verslaggever in de Rik van de Westelaken-show Team Vermissingen (de SBS-versie van Vermist), maar nu krijgt hij zijn eerste eigen programma: Foute Boel, vanaf donderdag op tv.

In Foute Boel komt Olde Kalter in actie tegen huisjesmelkers. Hij gaat langs bij de gedupeerde huurders, onderzoekt hun klachten en haalt verhaal bij de huisbaas. “Veel huurders voelen zich geïntimideerd en durven uit angst om hun huis uitgezet te worden zelf geen actie te ondernemen. Door de krapte op de huizenmarkt hebben huisjesmelkers vrij spel. Tot Jens de duistere zaken aan het licht brengt!“, aldus de zender.

Foute Boel is dus het eerste, eigen programma van Jens Olde Kalter als presentator. “Als misdaadjournalist met een juridische achtergrond weet hij hoe verwoestend onrecht is. Met Foute Boel wil hij een einde maken aan de soms zelfs criminele activiteiten van de huisjesmelkers.

Jens zelf laat weten: “Er is een plek waar iedere Nederlander zich veilig moet voelen, namelijk achter zijn eigen voordeur. Maar dat is vaak niet het geval. Steeds vaker wanen huisjesmelkers zich onaantastbaar en maken ze hun eigen wetten. Werk je daar niet aan mee, dan helpen ze je een handje met verhuizen. Goedschiks of kwaadschiks. Foute Boel dus en dat moet stoppen!

Foute Boel, een productie van Vincent TV Producties, begint donderdag (14 juni) om 21.30 uur.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen