Mark Rutte: ‘Met Tan verdwijnt aardigste talkshowhost’

Minister-president Mark Rutte vindt dat met het vertrek van Humberto Tan bij RTL Late Night de aardigste talkshowhost van Nederland verdwijnt. Dat heeft hij gisteren gezegd in een videoboodschap in de talkshow op RTL 4. Rutte is diverse keren te gast geweest bij Tan. “Humberto, je hebt nu vijf jaar Late Night gemaakt en ik heb er steeds naar uitgekeken om daar te gast te zijn. Het is gewoon heel leuk om in het programma te zitten, al ging het een paar keer echt totaal mis“, aldus de baas van het land.

De premier herinnert zich bijvoorbeeld de uitzending met Jan Jaap van der Wal. “Ik ben er zwaar aangepakt. Ik heb er ook gezeten met Frits Wester, toen het regeerakkoord af was. Ik dacht: het wordt een prachtige avond, maar het werd een ongelooflijke grillpartij. Maar je was wel degene die altijd sfeer bracht en daarmee het karakter van het programma.”

Bij Tan is het altijd gezellig, aldus Rutte. “Bij jou aan tafel was het ontspannen, tegelijkertijd moet je vreselijk opletten. Het is respectvol, maar ook gezellig, wie er ook zat. Daarmee neemt RTL Late Night nu afscheid van de aardigste, de best geklede, maar ook de best gehumeurde talkshowhost van de Nederlandse televisie. Dankjewel, Humberto.”

Ook andere politici kwamen aan het woord. CDA-leider Sybrand Buma: “Het was altijd een eer om er te mogen zeggen en ik vond het ook altijd heel knap dat het een ontspannen programma was.”

D66-voorman Alexander Pechtold herinnert zich vooral de geur aan tafel. “Die zalmhapjes… Echt, na een kwartier studiolampen: het stinkt daar aan tafel verschrikkelijk.”

PvdA’s Lodewijk Asscher: “Bij andere programma’s komt de presentator altijd even langs om je een handje te geven, maar Humberto zat eigenlijk al in de lage stoelen bij de schminck om te geiten en geinen met de anderen.”

En Lilian Marijnissen van de SP: “Dat maakt dat je als gast veel meer bereid bent om ook echt iets te vertellen dan wanneer je in zo’n gespannen setting zit met strakke interviews en je op elk woord let.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen