RTL Late Night koopt duurste foto ooit aan

RTL Late Night heeft donderdagavond een foto in beeld getoond, waarvoor de talkshow 1.500 euro moest betalen. Nog nooit eerder tastte het programma zo diep in de buidel voor een foto. Dat vertelde Humberto Tan in de uitzending op RTL 4. Tan had in zijn een na laatste show onder meer topfotograaf William Rutten aan tafel. “Ze vroegen mij om een iconische foto, een foto die ik heel belangrijk vind en mij raakt. Dat is voor mij een foto van John Lennon en Paul McCartney“, vertelde hij.

Het gaat om de foto die u hier kunt zien. “Dat is echt een heel, heel mooie foto. Hij is gemaakt door David Bailey. Je ziet er de twee allergrootste popsterren aller tijden op. Wat de mannen tegenover mij (Boef en Ronnie Flex, red.) meemaken is denk ik 1 procent van wat die mannen hebben meegemaakt. Zij hebben echt de hele wereld aan hun voeten gehad.”

Rutten prijst Bailey. “Deze fotograaf wist een sfeer te creëeren op de set dat deze mannen zo voor hem gingen poseren. Het is bijna onmogelijk om voor elkaar te krijgen dat twee mannen überhaupt zo op een foto te krijgen. Dit zijn de twee grootste popcomponisten ooit. Deze foto raakt mij echt. Ik vind het echt een heel, heel mooie foto. Ze hebben ook maar één keer zo’n fotoshoot gedaan.”

Bailey loopt al tientallen jaren binnen met deze foto. “Het mooie van deze fotoshoot is is dat deze fotograaf hier al jaren van leeft, van deze shoot. Ze hebben überhaupt heel veel moeite gedaan om deze foto hier vanavond te laten zien. Het is een heel kostbare foto. Ze hebben er ook heel diep voor in de buidel getast.”

Ik denk dat het gedaan is omdat jij afscheid neemt. Ik denk dat het 1.500 euro kost om alleen even dit fotootje te laten zien op tv. Als je deze foto wil kopen, dan kost het zo’n 25.000 tot 30.000 pond.”

Tan: “Ik hoor net op mijn oortje dat dit de duurste foto is die we ooit aangekocht hebben. Ja, het klopt: 1.500 euro.”

RTL Late Night mocht de foto in slechts één uitzending laten zien.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen