RTL Late Night koopt duurste foto ooit aan

Geplaatst op vr 08 jun 2018 om 8:49

RTL Late Night heeft donderdagavond een foto in beeld getoond, waarvoor de talkshow 1.500 euro moest betalen. Nog nooit eerder tastte het programma zo diep in de buidel voor een foto. Dat vertelde Humberto Tan in de uitzending op RTL 4. Tan had in zijn een na laatste show onder meer topfotograaf William Rutten aan tafel. “Ze vroegen mij om een iconische foto, een foto die ik heel belangrijk vind en mij raakt. Dat is voor mij een foto van John Lennon en Paul McCartney“, vertelde hij.

Het gaat om de foto die u hier kunt zien. “Dat is echt een heel, heel mooie foto. Hij is gemaakt door David Bailey. Je ziet er de twee allergrootste popsterren aller tijden op. Wat de mannen tegenover mij (Boef en Ronnie Flex, red.) meemaken is denk ik 1 procent van wat die mannen hebben meegemaakt. Zij hebben echt de hele wereld aan hun voeten gehad.”

Rutten prijst Bailey. “Deze fotograaf wist een sfeer te creëeren op de set dat deze mannen zo voor hem gingen poseren. Het is bijna onmogelijk om voor elkaar te krijgen dat twee mannen überhaupt zo op een foto te krijgen. Dit zijn de twee grootste popcomponisten ooit. Deze foto raakt mij echt. Ik vind het echt een heel, heel mooie foto. Ze hebben ook maar één keer zo’n fotoshoot gedaan.”

Bailey loopt al tientallen jaren binnen met deze foto. “Het mooie van deze fotoshoot is is dat deze fotograaf hier al jaren van leeft, van deze shoot. Ze hebben überhaupt heel veel moeite gedaan om deze foto hier vanavond te laten zien. Het is een heel kostbare foto. Ze hebben er ook heel diep voor in de buidel getast.”

Ik denk dat het gedaan is omdat jij afscheid neemt. Ik denk dat het 1.500 euro kost om alleen even dit fotootje te laten zien op tv. Als je deze foto wil kopen, dan kost het zo’n 25.000 tot 30.000 pond.”

Tan: “Ik hoor net op mijn oortje dat dit de duurste foto is die we ooit aangekocht hebben. Ja, het klopt: 1.500 euro.”

RTL Late Night mocht de foto in slechts één uitzending laten zien.

Foto: RTL
11 Reacties op “RTL Late Night koopt duurste foto ooit aan”


 1. Bears' den

  Over 1.5 maanden eindelijk weer de heren van vi op tv!
  Aftellen is begonnen!

 2. Vrijdag

  Bezopen. Daar moeten heel wat unilever potjes pindakaas voor worden gekocht.

  Grof schandalig en dat tegenover de slachtoffers van wurgcontracten RTL

 3. Erik

  Tan Rutten Het Pefecte Plaatje INCROWD

 4. Erik

  Bears’ den

  NITWIT Het begint mandag en duurt 15, mnd

  Wat een fan ben jij zeg

 5. Belg

  @ Vrijdag typisch Hollandse kleinzielige kneuter reactie weer omdat het over geld gaat, een natte scheet van 1500 euro om precies te zijn. Is je 50 euro weekgeld te laat of zo? Vreet anders gewoon wat minder Euroshopper blikjes want genieten is nou eenmaal alleen voor de beter gestelden. Hmm tijd voor koffie en een broodje wilde zalm hiero.

 6. Vrijdag

  Belg

  Fri 08 Jun 2018 om 9:16

  Typische kleinzielige prietpraat van een domoor. RTL siert over de ruggen van jouw en je soort.

 7. Robert

  Belg wegwezen en neem die Telegraaf van jullie mee.

 8. Hasds

  Gestoord. Dan moet een foto van de nachtwacht 3 ton kosten.

 9. Bears' den

  @ Erik

  Wat ben jij een pannekoek!
  Ik heb het over de normale uitzendingen van voetbal insite op Veronica!

 10. Erik

  Bears’ den
  das pas over 2 mnd spekpannekoek

 11. Wollter

  Wat is er zo bijzonder aan die foto?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.