SBS 6-kijkers winnen 3,51 euro met eerste LUCKY13

Geplaatst op Tue 12 Jun 2018 om 10:45

SBS 6 is een nieuw programma rijker in de vooravond: LUCKY13. De eerste aflevering was maandagavond om zeven uur nog geen groot succes: er keken 174.000 mensen (5,2 procent) naar het programma. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voorafgaand aan LUCKY13 waren Hart van Nederland (250.000 en 10 procent), Shownieuws (221.000 en 9 procent) en Marktplaats (133.000 en 5 procent) te zien. Utopia trok aansluitend een publiek van 431.000 kijkers (10 procent).

Voor de zappende tv-kijker die níet meespeelt met de bijbehorende app is LUCKY13 erg saai: presentator Rob Janssen praat aan één stuk dertien vragen aan elkaar met steeds twee antwoordmogelijkheden. Daar zit weinig spektakel bij.

Eigenlijk is het programma dus alleen leuk voor mensen die het leuk vinden om mee te spelen met de LUCKY13-app. Per uitzending worden er twee reeksen van dertien vragen gesteld: bij de eerste reeks is de jackpot 1.000 euro, bij de tweede reeks is dat 2.000 euro.

Iedereen die alle vragen goed beantwoordt via de app, mag met elkaar de jackpot verdelen. Aan het allereerste spel deden gisteren 13.000 mensen mee. Van hen hadden 285 mensen alle vragen goed. Zij wonnen per persoon 3,51 euro.

Rob Janssen: “Dan kun je zeggen: dat is niet veel, maar je hebt het wel binnenkort op je rekening. En dan kun je er meteen iets mee doen.”

Foto: SBS
37 Reacties op “SBS 6-kijkers winnen 3,51 euro met eerste LUCKY13”


 1. Ikke

  Wat ik niet begrijp is dat de presentator ook DJ is op vrijdag, zaterdag, zondag op 3FM. Hoe kan de NPO toestaan dat je op SBS6 een spelletje presenteert met als commercieel doel kijkers naar een app te lokken die gekoppeld is aan SBS, Talpa en Vriendenloterij. Vinden NPO/3FM bazen dat normaal???

 2. Appelsap

  Maar op zo’n zomeravond zijn het goede cijfers

 3. Ookdatnog

  GEFELICITEERD..🙌😊

 4. Pieter

  Ik meende te hebben gezien dat de laatste ronde 13,51 won per persoon. Ik zou het voor de zekerheid nog maar eens gaan kijken…

 5. albert

  Als je meespeelt met de app waarom zou je dan ook op tv kijken? je ziet het al op je scherm , dus tv zou dan dubbel zijn

 6. Bart

  @pieter Dat klopt!

 7. Ron

  Het is op zich best een leuk idee en het loopt technisch ook best goed en sychroon met TV. Het zijn niet al te moeilijke vragen. Je kunt ook ‘klavertjes’ winnen om foute antwoorden weg te strepen. Alleen worden die wat karig uitgedeeld per ronde. 1 voor de eerste ronde en 1 voor de tweede ronde tijdens de commercials. Dat mag dus wel wat meer.

 8. David

  @ albert, sommige mensen zien nou eenmaal graag dubbel.

 9. Japie

  Eerste helft gezien en dat hoeft voor mij niet meer.
  De presentator vond ik wel erg populair doen, geen tv man.

 10. Flip de Beer

  Leuk programma. Niet gezien omdat M er ook op was.

 11. Vrabus

  Louis anderson ?

 12. Kees Jan

  Dit is natuurlijk een app concept dat John de Mol met de haren naar tv heeft getrokken. Dat werkt dus niet op tv. In de app zag het er een stuk leuker uit. Al heb ik wel een cheat gevonden waarmee je door kunt spelen met foute antwoorden…

 13. Jeffrey

  €13,51 hoor, MC doet zijn huiswerk weeeeeer niet goed.

 14. Ikke

  @Jeffrey MC schrijft “SBS6 kijkers winnen 3,51 euro met EERSTE Lucky13”. Daarmee bedoelt MC: het eerste spelletje van gisteravond. Spelletje 1 kende 285 winnaars die elk 3,51 euro wonnen. MC heeft het dus niet over het tweede spelletje van gisteravond. Spelletje 2 kende 152 winnaars die elk 13,16 euro wonnen.

 15. Ookdatnog

  ER GAAT NOG WEL 25% KANSSPELBELASTING VANAF!!😨

 16. Fred

  Kansspelbelasting is pas van toepassing bij prijzen vanaf 500 euro.

 17. Ron

  Is er al vanaf…

 18. Fred

  Lees de voorwaarden in de app. Kansspelbelasting vanaf bedragen hoger dan 449,- Belastingtarief is 30,1% en wordt door Talpa van het prijzengeld afgehaald en gestort naar de belastingdienst.

 19. Colin

  @Vrabus
  Je bent niet de enige! Mijn eerste ingeving toen ik deze man zag.

 20. Ookdatnog

  OKE FRED..👍

 21. Britt Scholte Lover

  FLOP, zend gewoon muziek uit van Nederlandse artiesten ofzo

 22. mark2

  vond dat de presentator het erg goed deed. het zijn simpele vragen, daar praatte hij toch aan één stuk een mooi verhaaltje omheen.. wilders deed hij geweldig na!

 23. Linda

  Ik ga niet eens kijken naar die gladjanus.

 24. Joost

  Gisteren toch mooi 13 euro gewonnen met 13 keer op het juiste antwoord klikken. Doe dit vijf keer in de week en 4 weken per maand en je hebt een lekker bedrag.

  Daarnaast kost dit SBS geen fluit: ze geven per uitzending 2000 euro weg, gesponsord door PayPal en De Vriendenloterij en vragen over IKEA en andere commerciële partijen. Wederom reclame.

  Slimme zet dus, zelfs met 174.000 kijkers!

 25. By the way

  Paar weekjes en dan is het klaar.

 26. Bart

  @By the Way Dat zou niet terecht zijn want het is best leuk.

 27. Albert

  Geen 2e aflvering door storing

 28. Zonder Naam

  Of die storing is een smoesje omdat er nog wat meer gefinetuned moet worden.

 29. Bart

  Dit draagt natuurlijk niet echt bij aan de populariteit van het spelprogramma en van SBS6. Echt heel dom

 30. john

  Vindt het een saai programma wordt een beetje teveel gepraat en te weinig prijzen geld en nu de tweede dag al problemen. Je zorgt toch dat alles in orde is voor dat je een programma gaat uitzenden. heb het idee dat het niet lang in de eter zal zijn (uitgezonden).

 31. Ookdatnog

  ZIT JE DAN 19.00 UUR MET JE GEDOWNLOADE APPIE
  WAT EEN MINACHTING VOOR JE KIJKERS!

 32. Vera

  Gister toevallig langsgezapt, interesse werd gewekt dus dacht vanavond ga ik meedoen! Is er storing🙄🙄

 33. Jolanda

  Waarom komt het niet,wij zitten te wachten

 34. Albert

  morgen dubbel prijsgeld, 1e ronde 2000 , 2e ronde 4000euro

 35. Jasper

  Wat een afknapper zeg dat Lucky 13, het spelletje op zich is best aardig, maar die verschrikkelijke presentator, hij lult en lult en staat maar pof pof te doen met zijn handen….na enkele minuten kon ik het al niet meer aanzien…wat slecht !!

 36. Sjaak

  De vraag van afgelopen maandag 11 juni over de kleur van de letters in het logo van de IKEA klopt eigenlijk niet. Ze gebruiken deze logo’s namelijk door elkaar. Blauw letters op gele achtergrond en gele letters op blauwe achtergrond.

 37. elmo

  Wat zijn er toch veel stuurlui in dit land als het om negatief commentaar gaat.
  Wanneer `ze` iets te zeveren hebben doen `ze` het ook meteen.
  Leuk spelletje waarbij je niet moet nadenken, gewoon plezier.
  Ik zou zeggen: GEWOON NIET KIJKEN.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.