‘Sander Hoogendoorn wordt opvolger Domien bij 3FM’

Geplaatst op Fri 22 Jun 2018 om 8:41

Het moet raar lopen wil Sander Hoogendoorn straks niet de presentator zijn van de nieuwe ochtendshow op NPO 3FM. Dat zeggen ingewijden tegen AD.nl. Het noodlijdende 3FM ziet boegbeeld Domien Verschuuren vertrekken naar Qmusic, dus is op zoek naar een vervangende ochtendshow tussen 6 en 9 uur. Volgens het AD zijn de gesprekken tussen de NPO en Hoogendoorn echter al in een afrondende fase. Momenteel staat hij van 18 tot 21 uur in de programmering van de zender.

Volgens het AD staat de 30-jarige Hoogendoorn bovenaan de wensenlijst van de NPO om Verschuuren op te volgen. Als hij hét nieuwe boegbeeld wordt van de zender, dan komt hij behoorlijk onder druk te staan. Alle ogen zullen dan op hem gericht zijn.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink riep 3FM eerder op om eens ‘out of the box’ te denken. Hij zou Robert Jensen (45) een goede keuze vinden voor de ochtend van de zender.

Het gaat erg slecht met NPO 3FM. Onlangs dook het station voor het eerst in de geschiedenis onder de grens van 3 procent marktaandeel.

Foto: BNNVARA, Rob van der Voort
25 Reacties op “‘Sander Hoogendoorn wordt opvolger Domien bij 3FM’”


 1. Erik de Zwart

  Alle ogen zullen op hem gericht zijn, maar alle oren luisteren al lang niet meer naar 3FM!
  Opdoeken die belasting slurpende zender!

 2. scott_0

  Komt omdat eigenlijk alleen babyboomers naar staatsproducten kijken/luisteren.

 3. Bart van Leeuwen

  Stop met deze ellende 3 FM heeft de strijd tegen de commerciële hopeloos verloren. En wij de commerciële zijn de winnaaars zo simpel is het.

 4. Jeroen Nieuwenhuizen

  Vanmiddag mijn laatste Top 40 op Radio 538!
  Na de zomer starten op Radio10 !!
  Volgende week begint de opvolger voor de Top 40, Ivo van Breukelen. Uitstekende keus.

 5. Jeroen Nieuwenhuizen

  Zonder N

 6. Bart

  Om nu officieel die ochtendshow te gaan doen lijkt me niet verstandig voor Sander. Hij is een van de weinige dj’s bij 3FM die nog wel kan groeien. (Dit in tegenstelling tot Domien Verschuuren) Eerst zal de zender drastisch het roer om moeten gooien naar een StuBru stijl met een nieuw geluid en nieuwe namen. Waar Sander dan een van dj weinige dj’s zijn die blijft. Voor Hogendoorn zelf lijkt me nu al een ochtendshow niet verstandig. Ruilen met Radio 5 van frequentie. Het zou geweldig zijn als Robert Jensen terugkeert op de radio maar niet bij 3FM of überhaupt op een van de NPO zenders want daar past hij totaal niet.

 7. Whitedog

  Ik raak het een beetje kwijt alles veranderd op elke zender. Wat een puinzooi.

 8. Henk&Ingrid

  NEE! Niet deze drol, geen talent en alleen hele slecht poep- en pies grappen.

 9. Rukker

  Wie is Sander Hoogendoorn?

 10. loki

  Als sidekick zou Joost Weerwag leuk zijn.

 11. Marloes

  Hoogie is leuk

 12. RaymondVL

  3FM mag wat mij betreft blijven bestaan, maar dan uitsluitend als internetradio. En uiteindelijk non stop. Dat zal een enorme besparing bij de NPO opleveren.

 13. Tim20

  Ik vind Sander eigenlijk ook beter bij Q-Music passen :)

 14. valerie

  Waarom altijd dat gezeur over studio Brussel. Het is belangrijk om een eigen identiteit neer te zetten en geen kloon te worden van een bestaand concept, dit is alleen mogelijk door iets te laten opbloeien vanuit talent en vrijheid. En laat nou net datgene ontbreken bij het huidige 3FM, geen talent en geen vrijheid. Opbouw zal daarom jaren gaan duren en in de tussentijd zou ik snel afscheid nemen van Frank, Eva, en gelukkig is Domien al afgedankt. Zet eens een oude radio man op deze zender voor raad en daad, bv Erik de Zwart, laat hem eens zijn licht schijnen op deze misere.

 15. wauter

  De FM frequenties van radio 3 naar radio 5 zou al een mooi begin zijn.

 16. Oldo Stofjas

  3FM uitzetten, Radio 2 noemen we Radio 3 en Radio 5 noemen we Radio 2. Dan is alles weer normaal!

 17. Dominique

  Geef Radio 5 de frequentie van 3FM. Dan heeft Radio 5 de doelgroep te pakken waar ze zich op richt, die nog wel naar de radio luistert, en kan 3FM zich volledig richten op online (+ dab, kabel, satelliet, etc.). Niet dat jongeren niet naar radio luisteren, maar anders. Op die kanalen zou de 3FM-club zich beter kunnen storten. Die slag hebben ze een beetje gemist door te lang de ouderwetse (gechargeerd) frequentie heilig te verklaren en met oogkleppen op radio te maken.

 18. Ron

  Het maakt allemaal niet meer uit wie waar komt te zitten op 3 FM. Het is gedaan zolang ze niet hun format radicaal om gooien. Face it.

 19. Alex

  Sander is een prima persoon. Zo erg misschien dat het saai is.
  Ze moeten iets spraakmakend in de ochtend zetten. Iemand die durft zijn mening uit te spreken en zeer creatief is.

  Rob Janssen in de ochtend,
  Sander in de middag.
  Mark+Rámon terug naar de lunch.

 20. Den Draaiert Joost

  Kleinzoon van radiostem Hans Hoogendoorn? Dan weet je al genoeg he?

 21. Sjakie

  Wietze de Jager in de ochtend bij 3FM…….

 22. StefanV

  Er is geen enkele individuele DJ die 3FM kan redden zolang het verdere beleid daar niet radicaal op de schop gaat. Ik blijf erbij: de reden dat luisteraars zo massaal zijn afgehaakt is de muziek die wordt gedraaid, niet die DJ’s die de platen aankondigen.

  Niet lang geleden was 3FM een zender die mensen urenlang aan hadden staan, ook op het werk. Tegenwoordig is 3FM een onluisterbare zender, vanwege een te hoog gehalte k*tmuziek. En aangezien de nieuwe zenderbaas van FunX komt, gaat het alleen nog maar erger worden.

 23. Bart

  @Valerie Erik de Zwart zou ook voor een Studio Brussel richting voor 3FM kiezen. Wel eens die zender opgezet?

 24. Ron

  Studio Brussel richting mag niet van Domien, en als Domien dat vind gebeurt het niet….oh wacht…

 25. Admiraal de Ruijter

  Goeie keuzen om hem op die plek neer te zetten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.