Zwagerman beledigt Derksen, Frits wijst haar terecht

Marianne Zwagerman kwam gisteren in het programma VI Oranje Blijft Thuis met een forse belediging aan het adres van Johan Derksen. Een andere tafelgast, Frits Barend, wees haar terecht. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het is evident dat Zwagerman geen fan is van Derksen. “Ik vind die man heel erg vies. Volgens mij stinkt hij ook heel erg. Dat gevoel heb ik altijd. Ik wil hem ook niet ontmoeten. Toen ze mij vanmiddag belden of ik hier wilde komen, zei ik: ‘Hij is er dan toch niet?’

Zwagerman heeft in het verleden al eens een column geschreven over Derksen. “Daarin schrijf ik ook: ‘Volgens mij ruikt hij naar zo’n stacaravan in Grollo waar dan al vier weken zo’n vrouw dood in ligt met katten eromheen.’ Ruik je wel eens aan hem?

Quote-baas Sander Schimmelpenninck: “Dit is strategie. Jij gaat nu heel nare dingen over Johan Derksen zeggen, zodat hij morgen weer wat over jou gaat zeggen en zo houden jullie het lekker gaande met elkaar.

Zwagerman: “Nee, dat doe ik al jaren. Ik heb al heel veel columns over hem geschreven. Ik bewonder hem ook wel hoor.

Frits Barend greep vervolgens in. “Maar je gaat dus inderdaad serieus suggereren dat iemand wellicht stinkt? Dat is toch geen… Hou op alsjeblieft.

Zwagerman: “Ja, maar die man ziet er toch heel smerig uit?

Barend: “Daarom hoef je toch nog niet te stinken? Ik vind het een niveau… Vreselijk werkelijk. Als je zo je geld moet verdienen met je columns. Het is ook een walgelijke beschuldiging die je doet eigenlijk dat iemand zou stinken, iemand zich niet goed wast of onder de douche gaat. Ik vind het heel kwalijk.

Zwagerman: “Ik zeg toch niet dat hij naar stinkendemannenland verbannen moet worden. Ik denk alleen dat hij stinkt, ik vind hem er heel vies uitzien ja.

Na de reclamebreak hield Zwagerman vast aan haar belediging. “Ik vind dat er meer mensen zoals Johan Derksen zouden moeten zijn, maar dan liever op de radio. Dat je ze niet ziet.”

Tot slot deelde ze een compliment uit aan Derksen. “Iedereen is tegenwoordig maar gekwetst en beledigd en je ziet dat steeds minder mensen nog durven te zeggen wat ze denken. Dan is Johan nog wel een van de laatsten die dat nog gewoon doen. Als hij dan dood gaat – ik denk dat hij wel een beetje in blessuretijd leeft, hij is best oud… O, hij is 69? Nou, hoe oud worden mannen? Nee, maar we hebben te weinig van dat soort mensen in de media rondlopen.”

Het fragment:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen