Ruud de Wild overweegt verhuizing naar ochtend

Ruud de Wild staat niet per se afwijzend tegenover een verhuizing van de middagspits naar de ochtendspits op NPO Radio 2. Dat zegt hij vandaag tegen het AD. ’s Lands meest beluisterde radiostation verliest in september zijn ochtendjock Gerard Ekdom aan Radio 10 en zoekt daarom een opvolger. De Wild maakt nu de meest beluisterde middagspitsshow van Nederland en zou die positie moeten inleveren als hij naar de ochtend verhuist. “Ik moet er dus goed over nadenken.”

Toch lijkt De Wild er best oren naar te hebben. Gaat hij het doen? “Zou kunnen… Ik ben wel gevraagd. Althans, gevraagd…eerder gepolst. Er ligt geen contract onder mijn neus. Ik deed ook eens een ochtendprogramma bij Qmusic en dat ging best goed.

De Wild zal tegenover Edwin Evers niet de nummer één dj worden. “Nu presenteer ik wel de nummer 1 middagshow van Radio 2, daar ben ik supertrots op. Ik moet er dus goed over nadenken.

De NPO zal ook niet heel happig zijn op een verhuizing van De Wild. Volgens het AD klinkt in radioland steeds vaker de naam van Jan-Willem Roodbeen voor de plek van Ekdom.

Lees ook: Marktleider Radio 2 zoekt ochtend-dj: ‘Timur Perlin?’ (23 mei)

Foto: NPO

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen