Ruud de Wild overweegt verhuizing naar ochtend

Geplaatst op Mon 04 Jun 2018 om 19:00

Ruud de Wild staat niet per se afwijzend tegenover een verhuizing van de middagspits naar de ochtendspits op NPO Radio 2. Dat zegt hij vandaag tegen het AD. ‘s Lands meest beluisterde radiostation verliest in september zijn ochtendjock Gerard Ekdom aan Radio 10 en zoekt daarom een opvolger. De Wild maakt nu de meest beluisterde middagspitsshow van Nederland en zou die positie moeten inleveren als hij naar de ochtend verhuist. “Ik moet er dus goed over nadenken.”

Toch lijkt De Wild er best oren naar te hebben. Gaat hij het doen? “Zou kunnen… Ik ben wel gevraagd. Althans, gevraagd…eerder gepolst. Er ligt geen contract onder mijn neus. Ik deed ook eens een ochtendprogramma bij Qmusic en dat ging best goed.

De Wild zal tegenover Edwin Evers niet de nummer één dj worden. “Nu presenteer ik wel de nummer 1 middagshow van Radio 2, daar ben ik supertrots op. Ik moet er dus goed over nadenken.

De NPO zal ook niet heel happig zijn op een verhuizing van De Wild. Volgens het AD klinkt in radioland steeds vaker de naam van Jan-Willem Roodbeen voor de plek van Ekdom.

Lees ook: Marktleider Radio 2 zoekt ochtend-dj: ‘Timur Perlin?’ (23 mei)

Foto: NPO
17 Reacties op “Ruud de Wild overweegt verhuizing naar ochtend”


 1. Dirk

  Van Evers wint niemand. Maar goed, die is over een half jaar weg om na een paar jaar bij Veronica of i.d. terug te komen. Dan pas zal blijken dat een behoorlijke ochtendshow maken niet zo eenvoudig is.

  Vind Ruud leuk voor de middag, blijf daar aub.

 2. Wauter

  Sander de Heer terug. Of Bert Haandrikman.

 3. Joop55

  Ruud scoort beter dan die 2 pipo’s op 538, terwijl 538 Ruudje eruit had geknalt omdat hij niet in de jongeren doelgroep zou passen (wat natuurlijk wel waar is), als De Mol nou slim was had hij Ruud op Veronica of 10 gezet, gemiste kans.

 4. Joep uit Tilburg

  De Heer of Haandrikman! Ha ha ha ha ha ha ha ha

 5. Jelle

  Roodbeen en KidV samen lijkt meleuk

 6. Marjolijn

  Geen hol aan. Vroeger moest je een radiostem hebben. Nou die heeft hij niet in ieder geval. Onverzorgde man.

 7. aammehoela

  Jan-Willem Roodbeen kan best in de ochtend. Krijg je wel weer een verschuiving in de avonduren en weekend. Maar in de weekend maakt het niet uit, daar verschuift toch elk jaar van alles.

 8. Rubicon

  Lekker vasthouden aan de middag. Sowieso knappe comeback wat ie nu heeft neergezet. Ochtend wordt weer bouwen, duurt paar jaar, gaat De Wild niet meer volhouden

 9. oijij9opji

  Zou heel dom zijn om de best beluisterde show op dat tijdstip op te offeren, maar NPO maakt wel meer rare besluiten de laatste tijd.

 10. Bart

  Het zou heel stom zijn van Radio 2 om Ruud naar de ochtend te verplaatsen. Of ze moeten Stenders van 16.00 tot 19.00 zetten.

 11. Walter

  06.05.2002

 12. scott_0

  Dit nieuws is voor mij alsof iemand in Australië zijn bank in een andere hoek zet, ja of nee.

 13. Wollter

  De Wild lult teveel. Dus waar en wanneer hij draait, maakt me niks uit. Ik luister toch niet.

 14. Me

  6-9 Ruud
  9-12 Annemiek
  12-14 Gijs
  14-16 Rob
  16-18 Bart

 15. StefanV

  Ik vind Ruud de Wild prima op z’n plek zitten om 16:00 uur, moet ik zeggen. Wanneer je een DJ uit de huidige dagprogrammering naar de ochtend verplaatst, heeft dat wel als voordeel dat er ruimte vrijkomt om zowel Annemiek als Rob een dagelijks programma te geven.

  Ik zie trouwens Michiel Veenstra ook graag naar Radio 2 komen. 3FM is namelijk een zinkend schip waar voor hem geen eer meer aan te behalen valt.

 16. George

  @StefanV
  Precies! Ook ik vind dat Michiel Veenstra naar 2 moet komen. Hij past niet meer bij 3FM, omdat hij:

  A: Met zijn 42-jarige leeftijd niet echt meer tot de doelgroep van 3FM behoort.

  B: Het huidige muziekbeleid van 3FM niet bij hem past. Hij weet zo veel van muziek, ook heel veel van oudere muziek, maar die kan/mag hij niet meer op 3FM draaien. Tot 2016, toen 3FM nog goed beluisterd werd, deed hij dit wel. Toen was zijn playlist een mooie afwisseling van klassiekers en alternatieve 3FM-muziek. Radio 2 past nu veel beter bij Veenstra, aangezien daar wel oude muziek gedraaid wordt en ook steeds meer wat alternatievere muziek.

  En C: Hij in de hoogtijdagen van 3FM best wel op Gerard Ekdom leek. Ekdom is een goede vriend van Veenstra. Ze hebben ongeveer dezelfde muzieksmaak (beide heren zijn bijvoorbeeld enorme fans van de Pet Shop Boys), draaiden op 3FM allebei een afwisseling van oude en nieuwe muziek, en hebben jarenlang op de vrijdagavond gezamenlijk een programma gepresenteerd. Daarom lijkt Veenstra mij de ideale opvolger van Ekdom. Hij zal vast genoeg luisteraars aan zich weten te binden, omdat hij toch al een vrij grote naam is op de Nederlandse radio en omdat, zoals ik net al zei, op Ekdom lijkt.
  Ik ben heel benieuwd wat er straks gebeuren gaat!

 17. Marianne

  Als ie gaat gaat ie voor de poen..net als Ekdom, maar ik denk niet dat ie gaat. Hij heeft nu goud in handen..de bestbeluisterde radioshow.. zeer verdiend!
  Dat wil toch ieder DJ? Gaat ie niet op het spel zetten denk ik en hoop ik.
  Ik ben fan!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.