RTL met presentatoren-, SBS met acteurstalentenjacht

Waar RTL 4 met een talentenjacht voor presentatoren komt, werkt SBS 6 aan een talentenjacht voor acteurs. In de RTL-show kan men een eigen programma winnen, in de SBS-show een rol in een film of dramaserie. Dat heeft de zender laten weten. Het wordt volgens SBS 6 geen typische studioshow. “Het is geen doorsnee acteertalentenjacht, waarbij mensen naar een studio komen om op een kale studiovloer een scène te spelen. Integendeel“, aldus de zender in een kandidatenoproep.

De SBS-talentenjacht speelt zich aanvankelijk af bij de mensen thuis. “Iedereen die een acteercarrière ambieert, mag een zelfgemaakt filmpje insturen, waarin je een beroemde scène uit een film of serie naspeelt. De audities vinden dus plaats in de eigen omgeving van de kandidaten: van de huiskamer tot het toilet, en van de werkvloer tot de sportclub.”

De jury selecteert de meest veelbelovende kandidaten: zij mogen een échte auditie doen. “Deze opdracht is ook op locatie, met een beroemde acteur of actrice als tegenspeler. De kandidaten die hun auditie overleven, gaan door.

Na het spelen van sketches, persiflages en beroemde film- en improvisatiescènes, is de grote winnaar bekend: zijn of haar naam pronkt binnenkort op de aftiteling van een Nederlandse film of serie!

Mensen kunnen zich nog aanmelden. “Heel Nederland, van jong tot oud, kan meedoen: mensen die nog nooit hebben geacteerd, professionele figuranten, amateuracteurs en zelfs (semi)profs.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen