Raoul Heertje vindt aanslag op Telegraaf wel meevallen

Raoul Heertje rekende op erger toen hij gisteren wakker werd met het breaking news dat er een aanslag op het pand van De Telegraaf is gepleegd. Dat heeft hij gezegd in VI Oranje Blijft Thuis op RTL 4. De gevel van het Telegraaf-gebouw is doorboord door een busje, die vervolgens in de fik werd gestoken. Heertje vindt het meevallen. “Je moet het ook wel een beetje nuanceren. Hij rijdt gewoon op een pui, gaat achteruit en rijdt er nog een keer in. Dat heet dan een aanslag. Ik las ‘aanslag’ en dacht…

We moeten er niet hysterisch over doen, aldus Heertje. “Dit is heel erg, hè, voor ik gezeik krijg, maar als dit het soort aanslagen zijn wat we in Nederland krijgen: nou, graag. Het is bewust dat er geen doden zijn gevallen, neem ik aan.

De gemeente Amsterdam heeft camerabewaking geïnstalleerd bij De Telegraaf, maar ook bij andere mediabedrijven als NRC en Het Parool.

Parool-baas Ronald Ockhuysen, die naast Heertje zat, vindt het prima als mensen de aanslag in perspectief plaatsen, maar benadrukt dat dit incident geen trend moet worden. “We schrikken er heel erg van. Als media in een land worden aangevallen, is het per definitie een ernstige zaak.”

“Natuurlijk is het goed om het te relativeren en er grappen over te maken, want met humor ga je altijd weer door, maar het is natuurlijk een soort intimiderende neerslag.”

Misschien wordt er volgende keer wel met een bus met dynamiet naar binnen gereden. Het is toch wel echt iets ernstigs hoor.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen