‘Moet Boulevard na TMG-aanslag ook beter beveiligd?’

Peter van der Vorst maakt zich na de aanslag op het Telegraaf-gebouw zorgen over de veiligheid van de studio van RTL Boulevard. Dat gaf hij gisteren aan op RTL 4. De TMG-aanslag heeft mogelijk te maken met de berichtgeving van John van den Heuvel over de misdaadwereld. Het zijn onderwerpen die hij ook behandelt in Boulevard. Van der Vorst: “Misschien een stomme vraag, maar wij hebben het hier ook geregeld met jou over dit soort thema’s. Moeten wij ook beter beveiligd worden?

Van den Heuvel: “Wij zijn heel goed beveiligd, Peter.

Van der Vorst: “Ja, dat is echt zo, maar je schrikt er toch van en gaat er wel bij nadenken.

Van den Heuvel: “Ja, en dat is een beetje het vervelende aan dit soort kwesties, omdat je ook bij jezelf gaat denken van: kan ik nog wel over dit soort onderwerpen gaan schrijven of moeten we daar wel in blijven roeren? Als ik bij mezelf zou merken dat het niet meer kan door dit soort acties, dan zou ik dat wel heel erg vinden. Wij gaan dus gewoon door. Mijn collega Mick van Wely ook, maar het is wel het ondermijnende van dit soort aanslagen.

Had Van den Heuvel direct het idee dat de aanslag mogelijk voor hem bedoeld was? “Ja, natuurlijk. Ik zit zelf ook al een tijdje met beveiliging en bedreigingen etcetera, dus dat flitst wel even door je hoofd. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk. Er is nu een groot onderzoek gaande. Ik ben zelf ook verhoor door de politie, net als mijn directe collega Mick van Wely, over hoe wij hier tegenaan kijken en wat onze scenario’s zijn.

Onderwerpen waar Van den Heuvel over schrijft zijn onder andere No Surrender, andere motorbendes, Redouan T., en de Mocromaffia. “Je noemt nu zelf al een aantal mogelijkheden. Die hebben ook de revue gepasseerd in het gesprek met de recherche natuurlijk.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen