Peter R. de Vries twijfelde even over Dionne-grap

Peter R. de Vries heeft heel even getwijfeld over de grap die hij gisteren in zijn veelbesproken Humberto Tan-roast maakte over Dionne Stax. Dat vertelde hij vanochtend op Radio Veronica. De Vries grapte dat Tan op een gegeven moment ‘meerdere keren per week in de opening van het NOS Journaal’ zat. De mensen wisten even niet hoe ze op die grap moesten reageren, aangezien mensen in de buurt van Tan normaliter zwijgen over Stax. “Hij was aardig, ja“, gniffelt De Vries.

Ook de misdaadjournalist heeft wel even getwijfeld of die grap wel kon. “Ik heb natuurlijk wel even nagedacht over die grap over het NOS Journaal. Of dat wel kon. Ik heb er met de redactie over gesproken. Maar we hebben ook gezegd dat het een roast is en die moet natuurlijk een beetje schuren, soms een beetje tegen de grens of erover zijn. Als je dat na zou laten, als je dat eruit haalt, dan is het geen roast meer. Ik heb volledig de vrije hand gehad en precies gezegd wat ik zelf wilde zeggen.

De Vries is door de redactie van RTL Late Night benaderd om Tan te roasten. “Ik ben een week of twee geleden benaderd door de redactie of ik dit wilde doen. Het had ermee te maken dat ik op een afscheid van een eindredacteur, Carlo van Lienden, een jaar geleden ook een keer een roast had gedaan waar iedereen erg enthousiast over was. Ze vroegen nu of ik het ook bij Humberto wilde doen. Daar moest ik wel even over nadenken, want het is natuurlijk wel live op de nationale televisie. Ik liet het een paar dagen door mijn hoofd spelen en toen kwam ik wel op een paar aardige lijntjes. Ik zei: ‘Laten we het maar doen, vooruit maar.’ En gisterenavond was het dan zo ver.

Welke cabaretiers hebben de roast geschreven? “Dit heb ik van A tot Z, honderd procent, elke woord en elke letter zelf geschreven.

Heeft hij nu ruzie met Tan? “De sfeer na afloop was heel goed. Humberto kon dit echt waarderen. Hij kwam tijdens de uitzending al naar me toe, maar dan kun je zeggen: de camera’s staan erop, hij moet wel. Daarna heeft hij ook gezegd: ‘Ik heb ontzettend gelachen, wat een geweldig verhaal, dit was hartstikke goed. Ik heb veel lofuitingen gehad, dus dan is het ook wel leuk als er een beetje pit in komt te zitten.‘”

Vanmorgen om 7.45 uur kreeg ik nog een heel leuk sms’je van Humberto waarin hij nog een aantal punten uit de roast herhaalde en hij zei: ‘Tjongejonge, wat heb ik gelachen, wat een fantastisch verhaal, bedankt.‘”

Lees ook: Bizarre tv: Peter R. de Vries roast Humberto Tan keihard (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen